Karın Bölgesi Yağlarını Yakmak için Çaylar
Karın bölgesi yağlarını yakmak ve metabolizmayı hızlandırmak için evde hazırlayabileceğiniz bir çok çay bulunuyor.
Fakat bu çayların tek başına yeterli olmadığını belirtmekte fayda var. Sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz rutinleri olmadan sadece çaylarla zayıflamak maalesef mümkün değil.
Bunların hepsini bir arada uyguladığınız zaman sağlıklı bir vücut ağırlığı ve ince bir figüre sahip olursunuz. Ama vücudun yağları depolayan belli başlı bölgelerini inceltmek zordur.
Karın bölgesi en zorlu bölgedir ve istediğiniz şekle ulaşmanız için biraz daha fazla yardıma ihtiyacı olabilir. Neyse ki doğal yollarla karın yağlarını yakmak mümkün. Gelin, bu makalede bunları keşfedelim!
Genetik yapımız yüzünden vücut yağları doğal olarak karın bölgesinde depolar. Eğer vücudunuzdaki yağları yakmakta sıkıntı yaşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Bu birikmiş yağları yakmak için doğal gıdalar bulunuyor:
Ballı Çay
Ballı tarçınlı çay vücuda katkıda bulunacak bir çok özellik taşır, ama bunlar aynı zamanda vücudun metabolizma hızını dengelemek ve özellikle karın bölgesindeki aşırı yağları yakmak için yararlıdır. İşin sırrı işlenmiş ve sentetik şekerleri doğal bal ile değiştirmekte yatar.
Etkili olması için, sabah kahvaltısında ve yatmadan önce bir bardak ballı çay içmenizi öneriyoruz.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı saf bal
- 1/2 yemek kaşığı toz tarçın
- 1 bardak sıcak içme suyu
Hazırlanışı
Suyu kaynatın. İçine bal ve tarçını ekleyin. İkisi de iyice eriyene kadar karıştırın. İçmeden önce 5 dakika bekletin. Her gün içerseniz sonuçlarını bir kaç hafta içinde alacaksınız.
Ayrıca bakınız:
Limon Çayı
Limon süper bir meyvedir, içinde yağ yakmanıza yardımcı olacak bir çok besleyici öge taşır. İnatçı karın yağları için limon çayını günlük tercihleriniz arasına koymanız çok akıllıca bir seçenektir.
Karın bölgesindeki yağ depolamasını azaltmasının yanı sıra, limon antiinflamatuar özelliklere de sahiptir.
Malzemeler
- Bir limon
- Büyük bir kap sıcak su
Hazırlanışı
Limonu sıkın, üzerine sıcak suyu ekleyin. Bunu sabah rutininize eklemenizi öneriyoruz. Etkilerini arttırmak ve daha lezzetli bir çay hazırlamak için içine zencefil, bal veya yeşil çay ekleyebilirsiniz.
Ada Çayı ve Defne Çayı
Sindirim problemleri yaşıyorsanız ada çayı ve defneden yapılan bu karışımı diyetinize eklemenin faydalarını göreceksiniz. Bu sadece karın yağlarını yakmak için değil, aynı zamanda sindirim sistemini düzenlemek için de kullanılır.
Malzemeler
- 5 defne yaprağı
- 1 avuç ada çayı
- 1 tarçın çubuğu
- 1 litre su
Hazırlanışı
1 litre suyu iyice kaynatın. Kaynama noktasındayken ada çayını, defne yapraklarını ve tarçın çubuğunu ekleyin. 15 dakika kaynatın ve ateşten alın. Süzün ve için! Bu çayı en az 5 gün üst üste tüketmenizi öneriyoruz.
Sarımsak ve Limon Çayı
Sarımsak, uzun yıllardır, besleyici özellikleri ve sindirime yardımcı olması, mide gazını gidermesi ve iltihaplı bağırsakların tedavisi için kullanılır. Buna ek olarak sarımsağın vücuttaki toksinleri ve atıkları elediği, böylece hem hastalıklara karşı koruma sağladığı hem de kilo vermeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
Limon bilinen en başarılı yağ yakıcılardan biridir. Limon ayırca sindirim yollarına yardımcı olur ve toksin atılımı sağlar. İçeriğinde kilo vermek isteyen herkesin yararlanabileceği özellikler taşır.
Sarımsak ve limonu beraber kullanıldığında doğal olarak yağları yakmak için en etkili yöntem olacaktır.
Malzemeler
- 1 sarımsak
- 2 limon
- 1.5 litre su
Hazırlanışı
- Suyu kaynatın. Su ısınırken bir sarımsak dişini soyun ve suya ekleyin.
- Limonları yıkayın. İkiye kesin. Kabuklarını soymayın. Kaynamaya başladığında suya ekleyin.
- Ateşi kısın ve 15 dakika kaynatmaya devam edin.
- Süzün ve 5 dakika soğumasını bekleyin. Bu içeceği her gün içebilirsiniz.
Hatırlamanız gerekenler
- Yukarıdaki tüm çaylar karın yağlarını yakmak için birebirdir. Ama unutmayın; bunların işe yaraması için sağlıklı bir diyet, düzenli egzersiz ve kilo vermeye odaklı aktiviteler önemlidir.
- Sağlıklı olmak ve en iyi sonuçları almak için şişmeye sebep olabilecek veya yan etki taşıyan malzemelere dikkat edin. Karın yağlarını yakmak için onları yiyip içmekten kaçının.
- Bu çayları önerildiği gibi tüketin. Eğer aşırı kullanılırlarsa yan etkileri olacağını unutmayın.
Zencefil, yeşil çay ve tarçını gündelik diyetinize eklemeye çalışın. Bunlar metabolizmanızı sağlıklı tutmaya ve karın bölgesi yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Anh, N. H., Kim, S. J., Long, N. P., Min, J. E., Yoon, Y. C., Lee, E. G., Kim, M., Kim, T. J., Yang, Y. Y., Son, E. Y., Yoon, S. J., Diem, N. C., Kim, H. M., & Kwon, S. W. (2020). Ginger on Human Health: A Comprehensive Systematic Review of 109 Randomized Controlled Trials. Nutrients, 12(1), 157. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019938/
- ARTICHOKE: Overview, uses, side effects, precautions, interactions, dosing and reviews. (s/f). Webmd.com. Recuperado el 10 de octubre de 2023, de https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-842/artichoke
- Batool, S., Khera, R. A., Hanif, M. A., & Ayub, M. A. (2020). Bay Leaf. Medicinal Plants of South Asia, 63–74.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7152419/ - Carneiro, D. M., Freire, R. C., Honório, T. C., Zoghaib, I., Cardoso, F. F., Tresvenzol, L. M., de Paula, J. R., Sousa, A. L., Jardim, P. C., & da Cunha, L. C. (2014). Randomized, Double-Blind Clinical Trial to Assess the Acute Diuretic Effect of Equisetum arvense (Field Horsetail) in Healthy Volunteers. Evidence-based complementary and alternative medicine : eCAM, 2014, 760683.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24723963/ - Costabile, A., Kolida, S., Klinder, A., Gietl, E., Bäuerlein, M., Frohberg, C., Landschütze, V., & Gibson, G. R. (2010). A double-blind, placebo-controlled, cross-over study to establish the bifidogenic effect of a very-long-chain inulin extracted from globe artichoke (Cynara scolymus) in healthy human subjects. The British journal of nutrition, 104(7), 1007–1017.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20591206/ - Das, B., Rabalais, J., Kozan, P., Lu, T., Durali, N., Okamoto, K., McGeough, M. D., Lee, B. J., Barrett, K. E., Marchelletta, R., & Sivagnanam, M. (2022). The effect of a fennel seed extract on the STAT signaling and intestinal barrier function. PloS one, 17(7), e0271045. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9269469/
- Klimek-Szczykutowicz, M., Szopa, A., & Ekiert, H. (2020). Citrus limon (Lemon) Phenomenon-A Review of the Chemistry, Pharmacological Properties, Applications in the Modern Pharmaceutical, Food, and Cosmetics Industries, and Biotechnological Studies. Plants (Basel, Switzerland), 9(1), 119. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7020168/
- Mousavi, S. M., Rahmani, J., Kord-Varkaneh, H., Sheikhi, A., Larijani, B., & Esmaillzadeh, A. (2020). Cinnamon supplementation positively affects obesity: A systematic review and dose-response meta-analysis of randomized controlled trials. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), 39(1), 123–133. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30799194/
- Schmeda-Hirschmann, G., Rodriguez, J. A., Theoduloz, C., Astudillo, S. L., Feresin, G. E., & Tapia, A. (2003). Free-radical scavengers and antioxidants from Peumus boldus Mol. (“Boldo”). Free radical research, 37(4), 447–452.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12747739/ - Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Molecular medicine reports, 3(6), 895–901. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/
- Sun, B., Wu, L., Wu, Y., Zhang, C., Qin, L., Hayashi, M., Kudo, M., Gao, M., & Liu, T. (2020). Therapeutic Potential of Centella asiatica and Its Triterpenes: A Review. Frontiers in pharmacology, 11, 568032.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2020.568032/full - WebMD Editorial. (2022). Health Benefits of Burdock Root. WebMD.
https://www.webmd.com/diet/health-benefits-burdock-root