Kronik Astım ve Alerjiye Karşı Ne Yapmalı
Kronik astım ve alerji, maalesef günümüzde oldukça yaygın görülen iki sağlık sorunudur. Bu iki hastalığın birbirleriyle yakından alakalı olması, bütün solunum bölgesinin sıklıkla tıkanmasına yol açarak hastaların yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiler.
Ancak, kronik astım ve alerjisi olan insanlara yardımcı olacak çeşitli doğal tedaviler deneyebilirsiniz. Eğer bu şifalı yöntemler hakkında daha fazla şey bilmek istiyorsanız, yazının devamını okumanızda fayda var.
Kronik astım ve alerji birleşince…
Saman nezlesine neden olan maddelerin aynıları, kronik astım belirtilerinin baş göstermesine de neden olabilir. Bu belirtiler, zor ve hırıltılı nefes alma ve göğüste daralma şeklinde seyreder. Bu durum alerjik astım veya alerjiye bağlı astım diye adlandırılır.
Polen, ev tozu akarları veya evcil hayvan kepeği gibi maddeler, en yaygın tetikleyici etkenlerdir. Cilt ve gıda alerjileri de bazı insanlarda astım belirtileri görünmesine neden olabilir.
Daha fazlası için: Alerjik Reaksiyonlara Yol Açan 8 Sebze
Alerjik tepkiler nasıl astıma yol açıyor?
Alerjik tepkiler, vücudun bağışıklık sisteminin zararsız bir maddeyi, mesela poleni, zararlı madde olarak algılaması sonucu ortaya çıkar. Bu maddeden vücudu korumak için, antikorlar maddeyi sarar.
Bağışıklık sisteminin salgıladığı kimyasallar da, burun tıkanıklığı, göz ve deride kaşıntı gibi alerji belirtilerini ortaya çıkarır. Bazı hastalarda, bu aynı tepkime, ciğerleri ve solunum yollarını da etkileyerek astıma sebebiyet verir.
Size iyi gelecek doğal ilaçlar
- Solunum yolundaki sıkışmaları azaltmak önemlidir. Magnezyum, kas sıkışmalarını önlemesiyle tanınır. Bu kaslara ciğer ve nefes borusunu saran kaslar da dahildir.
- Yeşil çay da etkili ve kullanımı kolay olan bronş açıcı bir maddedir.
- Eğer kronik astım ve alerjiden şikayetçiyseniz, vücudunuzun alerji sistemini dengelemeyi kesinlikle öğrenmelisiniz.
- Keten tohumu ve balıkta bulunan Omega-3 yağları, bu dengeyi kurmanıza yardımcı olacaktır. Bir araştırmaya göre, haftada bir defadan fazla balık yiyen çocuklarda astım görülme riski, düzenli balık tüketmeyen çocukların üçte biri kadardır.
- Gıda boyaları, koruyucu maddeler, aspirin veya ibuprofen ve diğer steroid yapıda olmayan iltihap sökücü ilaçlardan uzak durun. Bu maddeler, astımı ciddi bir biçimde etkileyen, lökotrien üretimini artırmaktadır.
- Bir çok astımlı birey yeteri kadar mide asidi üretememektedir. Bu; gıda alerjilerine sebep olabileceği gibi, besinlerin yeteri kadar emilememesine de neden olabilir. Bu sorun, klorhidrik asit takviyeleri ile ortadan kaldırılabilir.
Unutmayın ki bu tavsiyeler, asla size önerilen ilaçlardan daha öncelikli değildir. Durumunuza bağlı olarak en uygun tedaviyi uygulayacak olan, yine bu alanda uzman bir doktor olacaktır.
Doktor denetimi ve bir kaç doğal ilacın kombinasyonu ile, kullandığınız ilaç sayısını azaltmak mümkündür. Doğanın bizlere sağladığı her şeyden faydalanarak, sağlık durumumuzu fark edilir bir düzeyde iyileştirebiliriz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Linares Borges A, Rodríguez Muñiz J, Betancourt B, Alemán Aguiar H, Jiménez Hernández L, Chala Tadrón J. Efecto clínico de una formulación de teofilina de liberación sostenida en asmáticos moderados o severos con intercrisis. Revista Alergia México 2000; 42 (2): 64-68. Available at: https://www.researchgate.net/publication/289061294_Efecto_clinico_de_una_formulacion_de_teofilina_de_liberacion_sostenida_en_pacientes_asmaticos_moderados_o_severos_con_intercrisis. Accessed 01/17, 2019.
- Tovar-Peña O, Varela-Martínez C. Estudio comparativo de la eficacia del sulfato de magnesio o de la aminofilina adicionados a la terapia convencional en el tratamiento de pacientes con crisis asmática severa. Revista Médica de los Postgrados de Medicina 2002; 7 (3). Available at: http://65.182.2.244/RMP/pdf/2002/pdf/Vol7-3-2002-4.pdf. Accessed 01/17, 2019.
- Valenzuela R, Tapia G, González M, Valenzuela A. Ácidos grasos omega-3 (EPA y DHA) y su aplicación en diversas situaciones clínicas. Revista chilena de nutrición 2011; 38 (3): 356-367. Available at: https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0717-75182011000300011&script=sci_arttext. Accessed 01/17, 2019.