Limon ve Zencefil: Migreni Durduran Savaşçılar
Migren bir çok insanı etkileyen bir sağlık problemidir, özellikle de kadınlar bundan çok etkilenir. Bir de bu acıya alışırlarsa maruz kaldıklarında onunla savaşmak için de bir çözüm aramazlar. Migrene karşı limon ve zencefil bugün sizin yanınızda.
Genellikle insanlar migrenden kurtulabilmek için, acıyı azaltmanın tek şansı buymuş gibi, kendilerini karanlığa, sessiz odalara kapatırlar. Bu sadece hayat kalitesini kötüleştirir, kişinin iş ve aile ilişkilerini etkiler ve duyguları negatif olarak etkiler.
Bu yazımızda iki mucizevi tıbbi gıda olan limon ve zencefil ile migreni doğal yoldan nasıl tedavi edeceğimizi anlatacağız.
Migrenin sebepleri
Migrenin problemi birçok sebepten oluşabilmesidir, bu da tedaviyi daha da güçleştirmektedir. Doğal ilaçlar durumu etkileyecek yan etkileri de göz önüne alırlar, bu rahatsızlığı normal ilaçların sebep olduğu yan etkilere maruz bırakmadan tamamen tedavi edebilirler.
Migrenin en yaygın sebepleri şunlardır:
- Sindirim bozuklukları
- Hormonal bozukluklar
- Görüş problemleri, göz yorgunluğu
- Çene gerginliği
- Diş enfeksiyonları
- Belkemiği tıkanması
- Hipertansiyon
- Anemi
- Böbrek problemleri
- Sinüzit
Toksinlerden arınma
Üstte bahsettiğimiz durumlar eğer kişi toksin temizliğine girerse iyiye gidebilir, vücut kendi kendisini doğal olarak düzenlemeye izin verebilir.
Bu hipertansiyonu azaltmaya yardımcı olur, anemiye iyi gelir, sindirim yollarını ve hormonal sistemi düzenler, aşırı orandaki sıvı ve mukusu ortadan kaldırır ve daha pek çok konuda yararlıdır. Limon ve zencefil bu durumda çeşitli yararları sayesinde yüksek tesiri olan iki tıbbi yiyecek olabilir.
Limon
Limon birçok sağlık problemini tedavi etmeye yardımcı olabilecek güçlü bir meyvedir.
Muhteşem bir tıbbi özelliği vardır ve temizleyici bir gıdadır. Asit olmasına rağmen vücutta alkalize etme özelliği vardır, sindirime ve hatta yağların sindirilmesine yardımcı olur. Çoğu durumda, bu yağlar migreni arttırabilir.
Okumanızı öneririz: Migreni Durdurmak için Tuz Tedavisi
Limon ayrıca kardiyovasküler durumları tedavi etmek için de harika bir seçenektir. Ne zaman bir organik limonunuz olursa, kabuğunu da tüketebilirsiniz; çünkü bu kısmı da besin değerleri bakımından çok zengindir.
Geçmişte insanlar yarım limonu migrenden muzdarip kişinin kol bileğine koyup, 10 dakika bekletiyorlardı. Bu da anında migren semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.
Zencefil
Zencefil rizomu (Zingiber Officinale) antik çağlardan beridir Doğu’da tıbbi olarak kullanılmaktadır. Çok nadide bir tadı vardır, hafif tatlı, tazeleyici ve aynı zamanda biraz da acıdır.
Migren semptomlarını rahatlatmanın yanı sıra, zencefil kökünün birçok başka yararı da vardır:
- Yumurtalık, prostat ve kolon kanserini önlemeye yardımcı olur.
- Sindirime iyi gelir.
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Bulantı ve baş dönmesi ile savaşır.
- Vücuttaki ateşi alır.
- Boğazdaki yanmayı, acıyı ve iltihapı rahatlatır.
- Dolaşıma yardımcı olur.
- Ödem ile savaşır.
- Enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur, vücudun savunma mekanizmalarını güçlendirir.
- Balgam söktürücü bir etkisi vardır, vücudun mukusu atmasına yardımcı olur.
- Menstrüal krampları hafifletir.
- Kardiyovasküler sağlığı korur.
Nasıl kullanılır?
Her sabah, aşağıdaki içecekten hazırlayın:
Malzemeler
- Kabuğu ile beraber 2 adet organik limon
- 50 gram taze, soyulmuş zencefil
- 2 litre su
- Saf şeker otu özü
Hazırlanışı
- Bu içeceği mikserde hazırlayacaksınız.
- Limonları orta büyüklükte kabuğu ile keserek ekleyin. Zencefil parçalarını da ekleyin.
- Ardından suyu ve şeker otu özünü ekleyin, 2 dakika için orta hızdan mikserden geçirin.
- Süzün.
Ne zaman içeceksiniz?
- Sabah 2 bardak
- Sabahın ortasında 3 bardak
- Öğleden sonra 3 bardak
- Yatmadan önce 1 bardak
Bu tedaviyi ne zaman uygulamalıyım?
Bu tedavi 2 farklı şekilde uygulanabilir:
- Ne zaman migrene maruz olursanız, semptomlarınız iyileşene kadar bu tedaviyi uygulayın. Bu durumda tedavinin etkili olabilmesi için süt ürünlerinden, hayvansal proteinlerden, kızarmış yiyeceklerden ve diğer zararlı yağlardan uzak durmanız gerekmektedir. Aynı zamanda düzgün sindiremediğiniz herhangi bir yiyecekten de uzak durmalısınız.
- Önleyici olması için, 3 ayda bir 15 gün boyunca bu tedaviyi uygulayın. Ne zaman migrene karşı kendinizi daha savunmasız hissediyorsanız o zaman da uygulayabilirsiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Pietrobon, D., & Moskowitz, M. A. (2013). Pathophysiology of migraine. Annual review of physiology, 75, 365-391. https://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-physiol-030212-183717
- Dodick, D. W. (2018). Migraine. The Lancet. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(18)30478-1/fulltext
- Silberstein, S. D. (2009). Preventive migraine treatment. Neurologic clinics, 27(2), 429-443. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0733861908001801
- Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—an herbal medicinal product with broad anti-inflammatory actions. Journal of medicinal food, 8(2), 125-132. https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2005.8.125
- González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis, 51(2), 327-345. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0731708509004816