Mesane Detoksu Haftada İki Kez Nasıl Yapılır?
Mesane detoksu yapmak daha önce hiç aklınıza gelmemiş olabilir ama bu yazımızda bunu nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
Sizlerin de bildiği gibi mesane vücudun dışarı atmadan önce idrarı depoladığı, karnın alt bölgesinde bulunan bir organdır.
Belki de daha önce hayatınızda hiç idrar sorunu yaşamadınız, ancak çoğu kişi hayatlarında bir noktada klasik bakteri enfeksiyonundan şikayetçi olur ve tüm kadınların üçte biri en az bir tane enfeksiyona yakalanmıştır.
Bu sizin de başınıza geldi mi? Doktorunuz size yakın zamanda sistit teşhisi koydu mu? Bu durumda, idrar enfeksiyonlarının ne kadar can sıkıcı olduğunu biliyorsunuzdur.
Standart antibiyotikler bu tip sorunları çözmek için işe yarar ama yine de sorunları nasıl önleyeceğimizi bilmek de önemlidir.
İşte bu yüzden bugünkü yazımızda, sizlere haftada iki kez mesane detoksu yaparak toksinlerden arınmanız için ipuçları vermek istiyoruz.
Not almaya hazır mısınız?
Ayrıca bakınız: Vücudunuza Detoks Etkisi Yapacak Üç Alışkanlık
Haftada iki kez mesane detoksu için ipuçları
Doktorlara göre, kadınların erkeklere göre daha sıklıkla idrar yolu enfeksiyonuna yakalanmalarının nedeni rektumlarının idrar yoluna daha yakın bir yerde bulunmasıdır. Bu durum bakterilerin mesaneye ulaşmasını kolaylaştırmaktadır.
Ancak böbrek sorunundan veya cinsel yolla bulaşan bir hastalıktan şikayetçi olma ihtimali haricinde, idrar yolu enfeksiyonlarının çok yaygın olduğunu bilmekte fayda var.
Aslında, bir kez sistite yakalandınız mı bu rahatsızlığın size bir daha uğraması daha muhtemeldir. Hatta doktorlar belli kan grubuna sahip insanların idrar yolu enfeksiyonlarına daha yatkın olduğunun altını çizerler.
İşte bu yüzden bu sorunları önlemeye yardımcı olacak bir rutini uygulamak çok önemlidir. İ
ster inanın ister inanmayın idrar yolunuzu güçlendirecek ve mesane detoksu etkisine sahip doğal bitki ve gıdalar bulunmaktadır.
Gelin şimdi bunların ne olduğuna bakalım:
Mesane detoksu için yapmanız gerekenler
1. Kahvaltıda kızılcık suyu için
Tamamen doğal kızılcık suyunu bulması çok kolay olmamakla beraber, mesane ve böbrek sağlığını teşvik eden bir meyve varsa, o da kızılcığın ta kendisidir.- Kızılcık idrar yolu ve mesanede bulunan mikroorganizmalarla savaşan güçlü bir antibiyotik olup sizin idrar yolu enfeksiyonuna yakalanmanızı önler.
- Yüksek tannin içeriği sayesinde, bakterinin idrar duvarına yapışmasını önler. Haftada en az iki gün güne bir bardak taze kızılcık suyuyla başlamak harika bir önleyici tedbirdir.
Ayrıca bakınız: İdrar yolu enfeksiyonları için 7 tedavi
2. Kaçınılacak gıdalar
İdrarınızı toksinlerden arındırmaya çalışıyorsanız, haftada en az iki gün boyunca aşağıdaki gıdalardan kaçınmalısınız:
- Tuz
- Kahve
- Gazlı veya tatlandırılmış içecekler
- Kırmızı et
- Baharatlı gıdalar
Peki bu iki gün boyunca idrar sağlığını teşvik edecek neler yiyebilirsiniz? İşte not almaya başlayın:
- Keten tohumu ve ayçiçeği gibi tam tahıllar
- Kuşkonmaz
- Pancar
- Kereviz
- Enginar
- Ispanak
- Patlıcan
- Havuç
- Portakal
- Limon
- Papaya
3. Öğünlerden önce sebze meyve suları
Günün ana öğününden önce, bu doğal sebze meyve suyunu hazırlamayı deneyin. İdrar yolunun ve böbreğin detoksu ve korunması için potasyum miktarı yüksektir.
Malzemeler
- 1 yeşil elma
- 1 havuç
- 1 dal kereviz
- 20 gram maydanoz
- 1 bardak su (200 ml)
Hazırlanışı
- Önce tüm malzemeleri iyice yıkayın.
- Elmayı soyun ve mutfak robotu için küçük parçalara bölün. Aynı işlemi havuç ve kereviz için de tekrarlayın.
- Tüm malzemeleri homojenik bir sıvı kıvamına gelene kadar robottan geçirin.
- Bunu günün ana öğününden önce haftada iki gün için.
4. Klorofilin faydaları
Mesane detoksu için harika olan klorofili aktarlardan kolaylıkla satın alabilirsiniz. Genelde kapsül formunda satılır ve enfeksiyonları önlemek ve metabolizmanızı hızlandırmak söz konusu olduğunda gayet etkilidir.Klorofil bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve buna bağlı olarak kan dolaşımınızdan toksinleri atar.
Haftada iki kapsül alarak başlayın ve sağlığınız üzerindeki etkilerini gözlemleyin.
5. Karahindiba çayı
Karahindiba çayı harika bir doğal detoks çayıdır.
Hazmı kolaylaştırır, karaciğer ve böbrek sağlığınızı korur. Bu durumda, mesane duvarlarını korumak ve enfeksiyona yol açan bakterileri uzaklaştırmak için de kullanılabilir.
Günde iki fincana kadar içebilirsiniz.
Malzemeler
- 20 gram kurutulmuş karahindiba
- 1 bardak su (200 ml)
- 1 yemek kaşığı bal (25 g)
Hazırlanışı
- Bir bardak suyu kaynatarak başlayın.
- İçine karahindibayı atın ve 15, 20 dakika boyunca bekletin.
- Ocağın altını kapatıp bir 10 dakika kadar daha demlendirin.
- Tatlandırmak için içine bal ekleyin ve bu çayı ana öğününüzü bitirdikten 20 dakika sonra için. Bu sayede mesaneniz bu iki gün boyunca toksinlerden arınacaktır.
Neden mesane detoksuna bugünden başlamıyorsunuz?
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Yamazaki H et al. “Effects of the dietary supplements, activated charcoal and copper chlorophyllin, on urinary excretion of trimethylamine in Japanese trimethylaminuria patients”, Life Sci. 2004 Apr 16;74(22):2739-47.
- Ofek I et al. “Anti-Escherichia coli adhesin activity of cranberry and blueberry juices”, N Engl J Med. 1991 May 30;324(22):1599.
- Jepson RG, Craig JC., “A systematic review of the evidence for cranberries and blueberries in UTI prevention”, Mol Nutr Food Res. 2007 Jun;51(6):738-45.
- Jia YY et al. “Taraxacum mongolicum extract exhibits a protective effect on hepatocytes and an antiviral effect against hepatitis B virus in animal and human cells”, Mol Med Rep. 2014 Apr;9(4):1381-7.