Romatoid Artriti Bu Tıbbi Reçetelerle Rahatlatın

Her ne kadar en uygun seçeneklere erişmek için tavsiye edilen şey bir uzmana danışmak olsa da, bu doğal ilaçlar romatizmalı eklem iltihabı semptomlarına karşı mücadele size çok yardımcı olabilir.
Romatoid Artriti Bu Tıbbi Reçetelerle Rahatlatın

Tarafından yazılmıştır Óscar Dorado

Son Güncelleme: 25 Ağustos, 2022

Romatoid artrit, vücuttaki birden fazla eklemi etkileyebilen enflamatuvar bir hastalıktır. Vücudun bağışıklık sisteminin – normalde vücudu enfeksiyonlardan koruyan – yanlışlıkla eklemlerin astarına saldırdığı otoimmün bir hastalıktır. Aşağıda, romatoid artriti hafifleten bazı tıbbi reçeteler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Elbette, hastalığın şiddeti ve süresi kişiden kişiye büyük ölçüde değişiklik gösterir. Genel olarak, romatoid artrite eklem ağrısı, şişlikler, sertlik ve genel yorgunluk eşlik eder.

romatoid artrit

Bu belirtilerin yoğunlukları değişebilir ve günlük yaşam aktivitelerinize engel olabilirler. Buna ek olarak, bu hastalığın nedenleri genellikle harici olup stres, enfeksiyonlar veya sadece yeterince dinlenmemek olarak sıralanabilir.

Romatoid artritiniz varsa, düzenli olarak takip ettiğiniz tıbbi tedaviye sadık kalmalısınız. Ancak, aynı zamanda ağrı ve sertliği hafifletmeye yardımcı olabilecek birtakım doğal reçeteler de var. Her durumda, bu doğal ev ilaçlarından herhangi birini denemeden önce, hangilerinin sizin için en uygun olduğunu doktorunuza sormanız önerilir.

Romatoid artriti rahatlatmak için tıbbi reçeteler

Bunlar, romatoid artriti rahatlatmak için evde hazırlayabileceğiniz birtakım tıbbi reçeteler:

1. Zerdeçal

Zerdeçalda bulunan aktif maddeler ona anti-enflamatuvar olma özelliği kazandırır. Bu nedenle, zerdeçalın dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olduğuna inanılır.

Buna ek olarak, 2016’da yayınlanan bir çalışma, zerdeçal özütünün artrit semptomlarını azalttığını doğrulamaktadır. Daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, bu baharatı içeceklerinizde ve yiyeceklerinizde renklendirici bir katkı maddesi olarak kullanabilirsiniz.

2. Isırgan otu

Isırgan otu çayı, romatoid artrit için mükemmel bir doğal reçete olabilir. Bu bitki, kanı yabancı maddelerden arındırmaya yardımcı olan idrar söktürücü ve anti-enflamatuvar özelliklere sahiptir. Aynı şekilde, artrit nedeniyle ortaya çıkan ağrı ve şişliklerin tedavisi için kullanılabilir.

Isırgan otunun düzenli tüketimi ürik asit salgılamasına destek olur. Bu nedenle, ısırgan çayı gut ve gut artrite de iyi gelir. Bununla birlikte, kan basıncınızı düşürmek amacıyla diğer idrar söktürücülerle ya da ilaçlarla birlikte tüketmemeniz çok önemlidir.

Ayrıca bakınız: Zencefilli İçecek Tarifleri

3. Zencefil

Zencefil, romatoid artrit nedeniyle kronik ağrı ve şişlik problemi yaşayan bireylere tavsiye edilir. Yemeklerinize direkt olarak zencefil ekleyebilir veya onu içeren takviyeleri kullanabilirsiniz.

Öte yandan, zencefil esansiyel yağı romatoid artrit semptomlarını hafifleten başka bileşikler de içerebilir. 2016 senesinde yürütülen bir çalışma, zencefil esansiyel yağını harici uygulayarak eklemlerde yaşanan kronik iltihaplanmaların azaltılabileceğini göstermiştir.

“Sağlık, satın alabileceğimiz bir şey değildir. Ancak, son derece değerli bir tasarruf hesabı olabilir.”

– Anne Wilson Schaef

4. Portakal, sarımsak ve maydanoz suyu

Bu doğal bileşenlerin kombinasyonu, artritin olumsuz semptomlarını hafifleten anti-enflamatuvar ve antioksidan bir meyve suyu ortaya çıkarır. Eklemleri güçlendirmeye yarayan B ve C vitaminlerini ve kalsiyum ve potasyum minerallerini içerir.

Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 5 dal maydanoz
  • 5 portakalın suyu

Talimatlar

  • Karışmasını kolaylaştırmak için sarımsak dişlerini soyun ve doğrayın.
  • Maydanoz ve portakal suyuyla birlikte blender içerisine aktarın ve 3 dakika karıştırın.
  • Anında için.

5. Çuha çiçeği yağı

çuha çiçeği yağı

Çuha çiçeği yağı, bir tür omega 6 yağ asidi olan gama-linolenik asit açısından oldukça zengindir. Tüketildiğinde, vücut tarafından güçlü bir anti-enflamatuvara dönüştürülür. Hassasiyet, eklem ağrısı ve sertlik gibi artrit semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Çuha çiçeği yağı, ayrıca, bir başka anti-enflamatuvar bileşik olan beta-amirini içerir.

Aslında, Artrit Vakfı, artrit problemi olan kişilerin günlük olarak 540 mg ve 2.8 gram arası bir miktarda çuha çiçeği yağı tüketmesi gerektiğini önermektedir. Bununla birlikte, önerilen miktar, birçok doza bölünmeli ve en az 6 ay boyunca kullanılmalıdır.

Unutmayın, çuha çiçeği yağını tüketirken olası bir karaciğer hasarının önüne geçmek için dikkatli ve ölçülü olmanız gerekir; çünkü bu bitki pirolizidin alkaloidler adı verilen ve potansiyel olarak tehlikeli bileşikler içerir.

6. Fesleğen

Fesleğen çok çeşitli tedavisel bileşikler içerir. Ayrıca, fesleğen esansiyel yağı, anti-enflamatuvar özelliklere sahip olan sineolü içerir.

Buna ek olarak, aynı zamanda enflamasyonla savaşan bir bileşik olan linalolü içerir. Hatta, fesleğen esansiyel yağı eklem şişlerini azaltmada çok etkilidir.

Son olarak, kendinizde romatoid artrit semptomlarını gözlemlerseniz bir uzmana gitmeyi unutmayın. Yaşam kalitenizi iyileştirmek için bu hastalığı mümkün olan en kısa sürede tedavi etmeniz çok önemlidir


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Goeldner, I., Skare, T. L., & Reason, I. T. M. (2011). Artrite reumatoide : uma visão atual. J Bras Patol Med Lab. https://doi.org/10.1590/S1676-24442011000500002
  • Laurindo, I. M. M., Ximenes, A. C., Lima, F. A. C., Pinheiro, G. R. C., Batistella, L. R., Bertolo, M. B., … Radominski, S. C. (2004). Artrite reumatóide: Diagnóstico e Tratamento. Revista Brasileira de Reumatologia. https://doi.org/10.1590/S0482-50042004000600007
  • James W. Daily, Mini Yang y Sunmin Park. Revista de alimentos medicinales. Ago. 2016.717. 729.http://doi.org/10.1089/jmf.2016.3705
  • Funk, JL, Frye, JB, Oyarzo, JN, Chen, J., Zhang, H. y Timmermann, BN (2016). Efectos antiinflamatorios de los aceites esenciales de jengibre (Zingiber officinale Roscoe) en la artritis reumatoide experimental. PharmaNutrition, 4 (3), 123–131. https://doi.org/10.1016/j.phanu.2016.02.004
  • Chrubasik, JE, Roufogalis, BD, Wagner, H. y Chrubasik, SA (2007). Una revisión exhaustiva sobre el efecto de la ortiga y los perfiles de eficacia, Parte I: Herba urticae. Fitomedicina, 14 (6), 423–435. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2007.03.004
  • Johnson, TA, Sohn, J., Inman, WD, Bjeldanes, LF y Rayburn, K. (2013). Los extractos lipofílicos de ortiga poseen una potente actividad antiinflamatoria, no son citotóxicos y pueden ser superiores a las tinturas tradicionales para el tratamiento de trastornos inflamatorios. Fitomedicina, 20 (2), 143–147. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2012.09.016
  • Troncoso, Luzmila, & Guija, Emilio. (2007). Efecto antioxidante y hepatoprotector del Petroselinum sativum (perejil) en ratas, con intoxicación hepática inducida por paracetamol. Anales de la Facultad de Medicina68(4), 333-343. Recuperado en 09 de mayo de 2020, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1025-55832007000400008&lng=es&tlng=es.
  • Marzocchella, L., Fantini, M., Benvenuto, M., Masuelli, L., Tresoldi, I., Modesti, A. y Bei, R. (2011). Flavonoides en la dieta: mecanismos moleculares de acción como agentes antiinflamatorios. Patentes recientes sobre el descubrimiento de fármacos para la inflamación y la alergia, 5 (3), 200–220. https://doi.org/10.2174/187221311797264937
  • La dieta definitiva para la Artritis. Arthritis Foundation. https://www.arthritis.org/health-wellness/healthy-living/nutrition/anti-inflammatory/the-ultimate-arthritis-diet
  • El-Sayed, RM, Moustafa, YM y El-Azab, MF El aceite de onagra y el celecoxib inhibieron la angiogénesis patológica, la inflamación y el estrés oxidativo en la artritis inducida por adyuvantes: nuevo papel de la angiopoyetina-1. Inflammopharmacol 22, 305-317 (2014). https://doi.org/10.1007/s10787-014-0200-5
  • Szymanowska, U., Złotek, U., Karaś, M. y Baraniak, B. (2015). Actividad antiinflamatoria y antioxidante de antocianinas de hojas de albahaca púrpura inducidas por inductores abióticos seleccionados. Food Chemistry, 172, 71–77. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2014.09.043

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.