Zeytinyağı ve Limon Tedavisi: Sabahları İdeal
Bugün sizlerle eskiden beri bilinen ve gözden kaçırmamanız gereken harika bir tedavi yöntemi paylaşacağız. Tek bir kaşık zeytinyağı ve limon sağlığınız için neler yapabilir biliyor musunuz? Gelin beraber keşfedelim.
Bir Kaşık Zeytinyağı ve Limon ile Sağlığınıza Dikkat Edin
Bildiğiniz gibi zeytinyağı, Akdeniz diyetinin en temel parçalarından biridir. Kötü kolesterolle başa çıkmamıza yardımcı olan yağ asitlerini sağlar; ayrıca vücudu toksinlerden temizlemek için harika bir yoldur.
Yunan ve Romalılar zeytinyağının değerini biliyorlardı ve zeytinyağına altın sıvı diyorlardı. Peki zeytinyağından günün hangi zamanında en iyi şekilde yararlanacağınızı biliyor musunuz? Bu sorunun cevabı, sabahları. Nedenlerini açıklayalım.
1. Kabızlıkla Savaşmak İçin
Zeytinyağı, kabızlıkla savaşmak için idealdir.Eğer zeytinyağı ve limonu karıştırırsanız, sindirimin gelişime yardımcı olur. Bu da, karaciğeri ve safra kesesini aktive eder.
Bu basit karışım bizi içeriden korur. Toksinlerden kurtulmamız için çok güçlü bir antioksidandır, vücudu temizler ve ona bakım yapar. Tüm bunlar sindirimi canlandırır ve ihtiyacımız olmayan şeylerden kurtulmamıza yardımcı olur.
2. Kalbi Korumak İçin
Daha önce bahsettiğimiz gibi, zeytinyağı yağ asitleri açısından zengindir. Yağ asitleri, vücudumuzun kan dolaşımı için ve kötü kolesterolden kurtulmak için gereklidir.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir:
Ayrıca muhteşem bir iltihap gidericidir ve limonla beraber kullanıldığında bize vitamin sağlar. Bu yüzden, bir kaşık zeytinyağı ve birkaç damla limonu sadece sizin için değil, çocuklar için de öneriyoruz.
3. Damarsal ve Romatizmal Sorunlara Yardımcı Olmak İçin
Zeytinyağı ve limonun sırrı, iltihap giderici olmalarıdır. Eğer her gün aç karnına ve düzenli olarak kullanırsak, eklem ağrılarıyla savaşabiliriz. Gününüze bu altın sıvı ile başlamak sizin için çok faydalı olabilir .
4. Karaciğer ve Safra Kesesini Dengelemek İçin
Kendimizi şişkin, ağır, yorgun ve bitkin hissettiğimiz zamanlar olur. Bunun sebebi vücudumuzun kötü beslenme sonucu zayıf düşmesi ya da vücudun kendini temizleme sistemindeki problemler olabilir.
Bu faktör temel olarak karaciğer ve safra kesesinde aşırı yüklenmeden dolayı yaşanır. Peki bu konuda ne yapabiliriz?
Bu tarz bir yorgunluk ve rahatsızlıkla savaşmak için özellikle sabahları saf zeytinyağı ve limon en iyisidir. Herkesin vücudu farklı olduğu için, bu gıdaları tüketmeye başladıktan sonra nasıl hissettiğinizi takip etmelisiniz. Ancak genelde iyi sonuçlar alınır.
Eğer uyandığınızda ağzınızda asidik bir tat hissediyorsanız bu karışımı uygulamak harika fikir olacaktır. Bazen kötü uyuduğumuz günler olur, sindirimimiz yavaşlar ve bazen başımız bile ağrır.
Bunun anlamı, vücudun toksin dolu olduğu ve detoks yapmamız gerektiğidir. Bir kaşık saf zeytinyağı ve bir kaç damla limon suyunu hemen kalktıktan sonra, hatta duş alıp hazırlanmadan önce tüketmelisiniz. Yarım saat sonra her zamanki gibi kahvaltınızı edebilirsiniz.
Ne kadar iyi hissetmeye başladığınızı siz de fark edeceksiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Jimenez, C., Carpena, M., Lourenço, C., Gallardo, M., Lorenzo, J. M., Barba, F. J., Prieto, M. A., & Simal, J. (2020). Bioactive Compounds and Quality of Extra Virgin Olive Oil. Foods, 9(8), 1014. https://www.mdpi.com/2304-8158/9/8/1014
- Kato, Y., Domoto, T., Hiramitsu, M., Katagiri, T., Sato, K., Miyake, Y., Aoi, S., Ishihara, K., Ikeda, H., Umei, N., Takigawa, A., & Harada, T. (2014). Effect on blood pressure of daily lemon ingestion and walking. Journal of Nutrition and Metabolism, 912684. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003767/
- Klimek-Szczykutowicz, M., Szopa, A., & Ekiert, H. (2020). Citrus limon (Lemon) Phenomenon—A Review of the Chemistry, Pharmacological Properties, Applications in the Modern Pharmaceutical, Food, and Cosmetics Industries, and Biotechnological Studies. Plants, 9(1), 119. https://www.mdpi.com/2223-7747/9/1/119
- Musumeci, G., Trovato, F. M., Pichler, K., Weinberg, A. M., & Loreto, C., Castrogiovanni, P. (2013). Extra-virgin olive oil diet and mild physical activity prevent cartilage degeneration in an osteoarthritis model: an in vivo and in vitro study on lubricin expression. The Journal of Nutritional Biochemistry, 24(12), 2064-75. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0955286313001514
- Ramos, C. I., de Lima, A. F. A., Grilli, D. G., & Cuppari, L. (2015). The short-term effects of olive oil and flaxseed oil for the treatment of constipation in hemodialysis patients. Journal of Renal Nutrition, 25(1), 50-56. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1051227614001411
- U. S. Department of Agriculture. (1 de abril de 2019). Oil, olive, salad or cooking. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171413/nutrients
- Vyas, N. L., Kumar, A., & Upadhyay, D. (2020). Effect of Nutrients Causing Lithogenicity of the Bile in Gall Bladder Stone Formation and Liver Flushing with Olive Oil and Lemon Juice. IOSR Journal of Dental and Medical Sciences (IOSR-JDMS), 19(1), 56-59. https://www.iosrjournals.org/iosr-jdms/papers/Vol19-issue1/Series-12/M1901125659.pdf
- Zamora, F., Martínez, J. M., Gaforio, J. J., & Delgado, M. (2018). Effects of olive oil on blood pressure: A systematic review and meta-analysis. Grasas y Aceites, 69(4), 272. https://grasasyaceites.revistas.csic.es/index.php/grasasyaceites/article/view/1740