Saçlara Canlılığını Geri Kazandıracak 4 Basit Öneri

Saçlara Canlılığını Geri Kazandıracak 4 Basit Öneri

Son Güncelleme: 22 Şubat, 2022

Daha genç ve sağlıklı görünen saçlara sahip olmak mümkün mü? Elbette ki mümkün! Bildiğiniz gibi, zamanın saçlarınız üzerinde olumsuz bir etkisi var. Saçlarınız zamanla cansız, zayıf ve sönük görünmeye başlayabilir.

Kullandığınız kimyasal ürünlerin de bunda etkisi vardır. Saç boyaları, kremler, saç kurutma makineleri ve düzleştiriciler saçlara düşmanlarıdır. Bugün, size saçlarınızın canlılığını geri kazanmak için uygulayabileceğiniz bazı basit önerileri göstereceğiz. Eminiz ki çok seveceksiniz!

İçten Dışa Bakım Yapın: Keratin Yönünden Zengin Besinler

Güzel saçlara sahip olmak için işe içinizden başlamanız gerekir. Vücudunuzun ihtiyacı olan bütün vitamin ve mineralleri aldığından emin olmak için sağlıklı beslenmek çok önemlidir.

Örneğin, kansızlık saçınızın baş düşmanlarından birisidir, saçların kırılmasına, zayıflamasına ve dökülmesine neden olur çünkü demir, saç köklerine oksijen taşınmasında temel rol oynar. Yeterli oksijen alan saçlar da güçlü ve sağlıklı olur. Ayrıca saçımız, keratinosidleri beslemek için temel amino asitlere ihtiyaç duyar.

Keratinosidler, saçlarımızın ve tırnaklarımızın esnekliğini sağlayan koruyucu tabaka olan keratini oluştururlar. Hayatınızın bir noktasında, içinde keratin olan pahalı bir saç kremi almış olabilirsiniz. Ancak, keratini oluşturan amino asitler yönünden zengin besinleri tüketmek çok daha kolay. İşte bu besinlerden bazıları:

  • Brokoli
  • Brüksel lahanası
  • Ispanak
  • Tavuk ve hindi gibi yağsız etler
  • Mercimek
  • Nohut
  • Maydanoz
  • Limon ve portakal
  • Çilek
  • Papaya
  • Ananas
  • Yulaf ezmesi
  • Deniz ürünleri

İlginizi çekebilir: Yulaf Ezmesi Yemenin Faydaları

Zeytinyağı, Yumurta ve Bal Maskesi

Bu saçınızı canlandırmak için en iyi tedavilerden birisidir. Çoğu zaman, en basit ve ucuz yöntemler en etkili olanlardır. Bu tedavide önemli olan süreklilik; saçınıza haftada en az üç kere uygulamalısınız.

Hazırlaması oldukça kolay. İki yumurtanın sarısını iyice çırpın ve 20 ml zeytinyağı ve 20 ml bal ekleyin. Macun kıvamına getirdikten sonra ıslak saçınıza uygulayın. Başınızı streç filmle sarın ve 20 dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın. Saçınızın ışıldadığını ve güçlendiğini göreceksiniz.

Tereyağ ve Elma Sirkesi Tedavisi

Bu tedavinin malzemeleri sizi şaşırtmış olabilir. Peki, ne işe yarıyor? Saç dökülmesinin önüne geçmeye. O kadar basit ve etkili ki en büyük güzellik sırlarınızdan birsi haline gelecek.

Tereyağ saç köklerini beslerken sirke sebumu azaltmaya yardımcı olur, bakterilerden ve kepekten kurtulmanızı sağlar ve dolaşımı hızlandırır. Bu tedaviyi nasıl hazırlarız? Oldukça kolay. 100 gram kadar tereyağı alın ve kafa derinize masaj yapın.

Şimdi, ılık suyla durulayın. 250 ml suya 30 ml elma sirkesi karıştırın ve bu karışımla da kafa derinize masaj yapın. 10 dakika beklettikten sonra saç kremiyle yıkayın. Saçınızı canlandırmak için hem kolay hem de etkili bir yöntem.

Mayonez ve Hindistan Cevizi Yağı Tedavisi

Saçınızı daha sağlıklı hale getirmek için hiç mayonez kullandınız mı? Evet, işe yarıyor! Saçı besliyor, esnekliğini arttırıyor, güçlendiriyor ve ışıldamasını sağlıyor. Bu harika tedaviyi haftada bir kez uygulamanızı öneriyoruz.

Uygulaması çok kolay. Önce saçınızı ıslatın ve 40 gram mayonezi (iki yemek kaşığı kadar) saçınıza sürün. Köklerinden ucuna doğru masaj yaparak iyice yedirin ve 20 dakika bekletin.

Sonra? Bol ılık suyla durulayın ve 20 ml Hindistan cevizi yağı uygulayın. Neden Hindistan cevizi yağı? Çünkü saçın gün içinde güneş ve rüzgar yüzünden kaybettiği proteinleri geri kazandırıyor.

Ayrıca, çok iyi bir saç kremi. En az 10 dakika bekletin ve durulayın. Hindistan cevizi yağını haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Umarız saçınızın canlılığını doğal bir şekilde geri kazandırmanıza yardımcı olacak bu önerileri yararlı bulmuşsunuzdur!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.