Selülitle Mücadele Etmenin 5 Yolu

Selülit tedavisi için bir uzmana danışmak yapılması gereken ilk şeydir. Bol bol su içmek ve yoğurt yemek de yardımcı olabilir.
Selülitle Mücadele Etmenin 5 Yolu
Carlos Fabián Avila

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Carlos Fabián Avila.

Tarafından yazılmıştır Katherine Flórez

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Selülit, rahatsız edici bir cilt enfeksiyonudur. Kadınlar bundan nefret ederler çünkü selülit cildin kötü görünmesine neden olur.

Dermis olarak bilinen, derinin orta tabakasında meydana gelen yaygın bir cilt dokusu enfeksiyonu olan selülit, bazı durumlarda kasları da riske atabilir.

Selülit Nasıl Ayırt Edilir?

Selülitin, çoğu zaman kolaylıkla ayırt edilebilen semptomları vardır. Bunlardan bağzıları aşağıdaki gibidir:

  • Etkilenen bölgede sıcaklık
  • Ağrı
  • İltihaplanma
  • Hassasiyet
  • Cilt lezyonları
  • Eklemlerde sertlik (Selülit eklemlere yakınsa)
  • Ciltte gerginlik
  • Ciltte aniden meydana gelen döküntüler (Her vakada görülmez)

Selülitin Sebepleri

bacaklarda selülit neden olur

Selülit, bakteriyel enfeksiyon sebebiyle oluşur. Bu mikroorganizmalar farklı şekillerde vücudunuza girebilir.

Stafilokok yaygın olarak selülit ile ilişkilendirilir. Ortadan kaldırılmadığı takdirde bu bakteri sadece ciltte değil bütün vücutta ciddi zarara yol açabilir. Aşağıdaki durumlar bu rahatsızlığa zemin hazırlayan risk faktörleridir:

  • Yakın zamanda geçirilen ameliyatlar
  • Hayvan veya insan ısırığı
  • Açık yaralar
  • Bağışıklık sistemini zayıflatan ilaçlar

Selülitle Mücadele Etmenin Yolları

Neyse ki, selüliti birkaç farklı yöntemle tedavi etmeniz mümkündür. Aşağıda deneyebileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz. Bir göz atın!

Bir sağlık çalışanına danışın

doktor muayenesi

Bu size çok klişe gelebilir ancak doktorların bu konuda da size yardımı dokunabilir. Selülitlerin durumunu incelemesi ve teşhis koyması için bir doktora danışın.

Size cildiniz için faydalı olabilecek ilaçlar verebilirler. Selülitlerinizden kurtulmak için yapmanız gereken ilk iş doktora gitmek olmalıdır çünkü bu sağlığınızla ilgili bir durum olabilir.

Yoğurt tüketin

yoğurdun faydaları

Yoğurt vücudunuz için çok faydalıdır. İçerisinde iyi bakteriler bulunduğu için bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Günde en az 2 kase yoğurt tüketmek sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olur.

Aynısefa

Aynısefa anti-inflamatuvar etkileri ile bilinir ve bu nedenle de tıbbi amaçlarla kullanılır. Aynısefayı çay olarak tüketmek, faydasını görmek için en etkili yoldur. Selülitin başlıca semptomlarından bir tanesi etkilenen bölgede şişkinlikler olmasıdır. İşte aynı sefa tam da burada devreye girer!

İlk olarak, aynısefa yapraklarını kullanarak bir çay hazırlayın. Bir müddet demlenmeye bıraktıktan sonra için.

Bu çayın tüketimi ile ilgili bir sınır yoktur. Sabahları veya akşamları istediğiniz kadar içebilirsiniz.

Sarımsak

sarımsağın selülite faydaları

Sarımsak tüketmek fazla yağların yakılmasına yardımcı olur ve bu sayede de selülit görünümünü azaltır.

Bununla birlikte, eğer etkili sonuçlar almak istiyorsanız, sarımsağı yemeklere ilave etmenin yanı sıra günde 3 diş sarımsak yiyebilirsiniz. Yutmadan önce çiğnediğinizden emin olun.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Amad, A. D., & Cordero, A. (1998). Celulitis y adiposidad localizada. Actualizaciones Terapéuticas DermatológicasVol. 21, no. 1 (1998 ene.-feb.), p. 64-74.
  • Asensi, V., Carton, J. A., Maradona, J. A., & Arribas, J. M. (1996). Celulitis orbitarias graves: resultados terapeuticos en 9 pacientes y revision de la literatura. Enferm Infecc Microbiol Clin14, 250-254.
  • Ferran, L. R., Vallhonrat, R. P., Youssef, W. F., Aristazábal, J. R., Cubells, C. L., & Fernández, J. P. (2000, January). Celulitis orbitaria y periorbitaria. Revisión de 107 casos. In Anales de Pediatría (Vol. 53, No. 6, pp. 567-572). Elsevier Doyma.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.