Vücudunuzdaki Toksin Birikiminin 9 İşareti
Hepimiz çok fazla toksinin yarattığı etkilere bir biçimde maruz kalmışızdır. Bu bazen, iyi beslenme alışkanlıklarına ve vücudumuzdaki toksin seviyesini düşüren sağlıklı yaşam şekline rağmen bile gerçekleşebilir. Vücudunuzdaki toksin birikiminin 9 işareti hakkında bilgi edinerek erken müdahale edebilirsiniz.
Vücudunuzda Toksin Birikiminin 9 İşareti
Yaşadığımız alan parçacıklarla doludur. Bunlar havada, suda, gıdalarda ve diğer birçok kaynaklarda bulunabilir ve hepsiyle de doğrudan temasımız mevcuttur.
Toksinleri toplamak ve atmaktan sorumlu olan organlarımız vardır. Ancak, bazen bunlar aşırı yüklenirler ve düzgün çalışabilme yeteneklerini kaybedebilirler. Bunun sonucu olarak da, toksin birikimi meydana gelir. Bu birikme de çabuk bir şekilde ortadan kaldırılamaz. Bu yüzden, bir dizi fiziksel ve duygusal sağlık sorunundan muzdarip oluruz.
Bazen bir sorunumuz olduğunu fark etmek zordur. Fakat neyse ki, bunlar daha karmaşık bir duruma gelmeden, bizi uyarabilecek bazı sinyaller vardır.
Haydi,vücudunuzdaki toksin birikiminin 9 işaretini keşfedelim!
1. Sürekli yorgunluk
Vücudunuz çeşitli dokularda biriken toksinlerden kurtulabilmek için çok fazla çalışabilir. Bunu yaptığı zaman, artan bir yorgunluk hissi yaşamak yaygındır. İyi bir uyku çekseniz bile bu meydana gelebilir.
Yorgunluk, konsantre olmakta zorluk ve günün bütün saatlerinde uyuma isteği uyarıcı işaretlerdendir. Vücudunuz muhtemelen atıkların birikimi ile savaşmak için yardıma ihtiyaç duyuyordur.
2. Sürekli kilo almak
Kilo vermek kolay bir iş değildir. Düzenli ve devamlı bir efor, diyet ve egzersiz gerektirir. Fakat, bunu yapıyorsanız ve hala kilo almaya devam ediyorsanız, bu uyarıcı bir işarettir. Bunun sebebi hormonal dengesizlik olabilir. Bu tipteki durumlar birçok sebepten dolayı yaşanabilir. Yiyeceklerden ve kişisel bakım ürünlerinden aldığımız yüksek seviyelerdeki toksinler bu sebeplerden bazılarıdır.
Ayrıca bakınız: Uyurken Kilo Almaktan Kaçınmak İçin 12 Yöntem
3. Kabızlık
Bağırsak yolları, toksinlerden kurtulmada önemli bir rol oynamaktadır. Bağırsak hareketlerindeki zorluk ya da kabızlık bir problemin göstergesidir. Bu sorun ise bariz bir şekilde, atıkların birikimidir. Bu, vücudumuzdaki toksin seviyelerini arttırır. Aynı zamanda karın ağrısına, enflamasyona ve besin maddelerini absorbe etme güçlüğüne neden olabilir.
4. Cilt problemleri
Cildimiz, toksin yüklenmesi problemlerini gösteren organlarımızdan birisidir. Akne, kızarıklıklar ve bütün alerjik reaksiyonlar bunun bir işareti olabilir. Bunlar, vücudunuzun toksinleri atamıyor olduğunu gösteriyor olabilir. Özellikle kanınızda ve dokularınızdaki toksinleri.
5. Aşırı ısınma ve sıcak basması
Toksin birikiminin bir diğer göstergesi ise vücudun aşırı ısınmasıdır. Bunun sebebi, toksinlerin birikiminin karaciğeri normalden daha fazla çalıştırmasıdır. Bu da terlemeyi artırır ve terlemek de vücudun cilt yoluyla toksinleri atmasına yardımcı olur.
6. Sürekli baş ağrıları
Kanınızdaki toksinler direkt olarak sinir sisteminizi etkileyebilir. Sürekli baş ağrıları gibi reaksiyonlara da yol açabilirler. Sinir sistemi dokusu toksinlere karşı aşırı duyarlıdır. Bu sebepten dolayı da, böyle bir reaksiyon vermesi garip değildir.
7. Karın bölgesinde yağ birikimi
Toksinlerin atılımı kilo vermeye yardımcı olur. Bunun sebebi ise, karnınızda yağ birikmesine sebep olan atık maddelerin elimine edilmesidir.
Toksinler glikoz ve kolesterol seviyelerini etkilemektedir. Bunların ikisi de karnınızda depolanan yağı artırır.
8. Kötü kokulu nefes
İyi bir ağız hijyenine sahipseniz ama hala kötü kokan bir nefesiniz varsa bir sorununuz var demektir. Bu kötü nefes, karaciğerdeki sindirim problemlerinden veya toksinlerin birikiminden geliyor olabilir. Bunlar sindirim kanalı ortamını değiştirir. Bu değişiklik, hem diş etlerinizde hem de dişlerinizde kötü bakterilerin büyümesini kolaylaştırır.
Ayrıca, diliniz sarı bir tabaka ile kaplanabilir. Bunun nedeni kandaki toksinlerin aşırı olmasıdır. Bu sarı tabaka ayrıca ağız kokusu ve enfeksiyonlara neden olabilir.
9. Safra taşları
Safra kesesinde aşırı toksin olması zararlı olabilir. Bu fazlalık ise, safra kesesinin safra taşları oluşturmasına sebep olur.
Karaciğer fazladan safrayı safra kesesinde depolamaya başlayabilir. Bu kalın sıvı ise safra kesesini kapatır. Bu tıkanma nedeniyle, safra kesesi safra taşı oluşturmaya başlayabilir.
Böyle bir problem mi yaşıyorsunuz? Eğer öyleyse, işlenmiş gıdaları yemeyi bırakın. Su, taze meyve ve sebzelerin tüketimini de kesinlikle artırmalısınız.
En iyi sonucu elde etmek için bir “detoks” diyeti düşünün. Veya, daha da iyisi, halihazırdaki diyetinize detoks yapıcı içecekleri ekleyin.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Charlie, F. H., & Routh, M. B. (1966). The Chemical Destination of Toxins. Journal of the American Chemical Society.
- Dąbrowski, W., Dłubała, A., & Helak, I. (2017). Bacterial toxins. In Toxins and Other Harmful Compounds in Foods. https://doi.org/10.1201/9781315368535
- Humbert, J. F. (2009). Toxins of cyanobacteria. In Handbook of Toxicology of Chemical Warfare Agents. https://doi.org/10.1016/B978-012374484-5.00027-4
- Mendelson, E. (2010). The body. In W. H. Auden in Context. https://doi.org/10.1017/CBO9781139018180.023