Ürik Asidi Tedavi Etmek için Şifalı Bitkiler
Ürik asit günümüzde sıkça görülen bir sorundur. Ancak bu konuda doğa yine imdadınıza yetişebilir. Bu makalede size ürik asidi tedavi etmek için kullanabileceğiniz şifalı bitkileri tanıtacağız.
Ürik Asidi Tedavi Etmek için Şifalı Bitkiler
Hepimizin vücudunda belirli seviyelerde ürik asit bulunur. Bu bir denge içerisinde olduğu sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Ancak kötü bir diyete sahip olduğunuz zaman, vücudunuzda hayvan etinden protein, kahve ve özellikle alkollü içeceklerin çözülmesinden doğan atıklar olan pürinler birikir.
Peki, vücudunuzda ürik asit fazlalığı olduğunda ne olur? Bu durumda gut, eklem ağrısı ve iltihaplanma riski ortaya çıkar. Bunun neden olabileceği en ciddi sorun ise böbrek veya karaciğer yetmezliği riskidir. Bunu sakın unutmayın.
Ayrıca bakınız: Ürik Asit Birikimini Bu 7 Meyve İle Azaltın
Unutulmaması gereken bir başka unsur da ürik asidin, kan pH miktarını arttırmasıdır. Bu da farklı organların yetmezliğine, daha düşük savunmaya, yorgunluğa, hastalıklara, kırılgan kemiklere vs. neden olabilir.
Bu durumda, ürik asidi azaltmak ve bu ciddi sorunları önlemek için ne yapabilirsiniz? Kırmızı et, hayvan proteini, yağ, alkol, rafine un, tuz, şeker ve gazlı içecek tüketiminizi kesin.
Bunun yerine sebze, meyve ve tahıl tüketiminizi arttırarak diyetinizi iyileştirmelisiniz.
Sizin için en iyi seçim, yulaf, çilek ve limon, greyfurt ve portakal gibi turunçgillerin tüketimini arttırmanız olacaktır.
Ayrıca size yardımcı olacak bazı şifalı bitkiler de vardır. Bunlar elbette ilaçların yerini alamaz, ancak örneğin kanı temizlemek için her gün içebileceğiniz bir demleme çay, mükemmel birer takviye görevini görebilirler.
Aşağıda ürik asidi tedavi etmek için bazı şifalı bitkileri sıraladık:
1. Pürinleri Eleyen İdrar Söktürücü Bitkiler
Atkuyruğu, karahindiba ve enginar çayı fazla sıvıları elimine etmenizi, vücudunuzu toksinlerden temizlemenizi, kanınızı ve lenfatik sisteminizi temizlemenizi sağlar ve mükemmel bir idrar söktürücü görevi görürler.
Bu çaylar, vücudunuzu bütün pürinlerden temizleyerek idrar yoluyla bu maddeyi atmanızı sağlar.
Bu tür çayları günün ilk öğününden sonra içmek en iyi seçenektir. Her seferinde farklı bir çay içebilirsiniz. Bunlar ürik asidi tedavi etmek için birebirdir.
Ayrıca bakınız: 4 İdrar Söktürücü İçecek
2. Deve Dikeninin Koruyucu Etkisi
Muhtemelen zaten deve dikeninin erdemlerini biliyorsunuzdur.
Bu karaciğer için ideal bir koruyucudur ve temizleyici etkisi, protein oluşumu ve amonyağı üreye dönüştürmesi sayesinde tüm karaciğer işlevlerini iyileştirir.
Deve dikeni antioksidanlar sağlar, kanınızı pürinlerden temizlemenize ve vücudunuzda çürüyen proteinlerin elimine edilmesine de yardımcı olur.
Güne neden bir deve dikeni çayı ile başlamayı denemiyorsunuz? Bunu doğal ürünler satan dükkanlarda demlik şeklinde hazır olarak bulabilirsiniz.
Ayrıca deve dikeni içeren tabletler bulmak da mümkün. Mutlaka deneyin!
3. İltihaplanmayı Azaltmak için Harpagofitum veya Şeytan Pençesi
Bu bitki pek bilinmez, ama şifa sağlayıcı ve tedavi edici kökü bu bitkiyi öğrenmeye değer kılıyor.
Bu bitki, bu tür hastalıklar için idealdir; doğrudan kaslarınızı ve eklemlerinizi etkiler ve ürik asidin etkisini azaltır.
Eğer Gut hastalığından muzdaripseniz, bu size büyük yardım sağlayacaktır, ağrıları giderecek ve eklem hareketlerini iyileştirecektir.
Bunu da doğal ürünler satan dükkanlarda bulabilirsiniz ve ağrı hissettiğinizde doğal bir ağrı kesici olarak kullanabilirsiniz. Unutmayın: bunun adı şeytan pençesi kökü.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Minguela Pesquera, J. I., Hernando Rubio, A., Gallardo Ruiz, I., Martínez Fernández, I., García Ledesma, P., Muñoz González, R. I., … Montenegro Martínez, J. (2011). La hiperuricemia como factor de riesgo cardiovascular y renal. Dialisis y Trasplante. https://doi.org/10.1016/j.dialis.2011.03.002
- Maiuolo, J., Oppedisano, F., Gratteri, S., Muscoli, C., & Mollace, V. (2016). Regulation of uric acid metabolism and excretion. International Journal of Cardiology. https://doi.org/10.1016/j.ijcard.2015.08.109
- Menè, P., & Punzo, G. (2008). Uric acid: Bystander or culprit in hypertension and progressive renal disease. Journal of Hypertension. https://doi.org/10.1097/HJH.0b013e32830e4945
- MedlinePlus. Ácido úrico en la sangre. https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/003476.htm
- Arthritis Society. Gout and nutrition. https://arthritis.ca/living-well/optimized-self/eating-well/gout-and-nutrition
- Nutrients. 2019 Aug; 11(8): 1736. Published online 2019 Jul 26. Uric Acid and Plant-Based Nutrition. doi: 10.3390/nu11081736
- J Altern Complement Med. 2009 Aug; 15(8): 929–934. The Diuretic Effect in Human Subjects of an Extract of Taraxacum officinale Folium over a Single Day. doi: 10.1089/acm.2008.0152
- PennState Hershey. Horsetail. http://pennstatehershey.adam.com/content.aspx?productid=107&pid=33&gid=000257
- Food Technol Biotechnol. 2016 Dec; 54(4): 455–461. Assessment of the Antioxidant Activity of Silybum marianum Seed Extract and Its Protective Effect against DNA Oxidation, Protein Damage and Lipid Peroxidation. doi: 10.17113/ftb.54.04.16.4323