Yüksek Topuklu Ayakkabıları Daha Uzun Süre Giymek İçin 5 Tavsiye
Yüksek topuklu ayakkabılar şüphesiz şık ve resmi kıyafetler için ideal bir seçimdir. Fakat zamanla onları giymek gittikçe zorlaşır. Endişelenmeyin: bugün size daha uzun süre yüksek topuklu ayakkabıları nasıl giyebileceğinizi anlatacağız.
Topuklu ayakkabılar bacaklarınızın daha uzun ve şekilli görünmesini sağlar ve boyunuzun daha uzun görünmesine yardımcı olur. Bu kombinasyon özgüveninizi artırabilir ve gece dışarı çıkarken daha zarif görünmenizi sağlar.
Bununla birlikte, birçok insan bu ayakkabı tarzının olumsuz yönlerine dikkat çekmiştir. Diğer şeylerin yanı sıra, çok sık aralıklarla veya çok uzun süre giyilirse, duruş ile ilgili sorunlara neden olabilirler.
Bugün bu ikinci soruna değineceğiz. Kötü bir biçimde yürümenize ve vücudunuza zarar verebilecek bu rahatsızlığı önleyerek saatler boyunca yüksek topuklu ayakkabı giymenizi sağlayacak bazı püf noktaları paylaşacağız.
Yüksek Topuklu Ayakkabıları Daha Uzun Süre Giymek İçin 5 Tavsiye
Bu basit öneriler, uzun çalışma günlerinde veya özel etkinliklerde topuklarınızın sıkıntı yaratmasını önler:
1. Ayakkabıları dondurucuda saklayın
Bu iki seçenekten oluşan bir sır: zamanınıza en uygun olanı seçin. En hızlı seçenek yüksek topuklu ayakkabılarınızı plastik bir torbaya koymak ve dondurucuda saklamaktır.
Bununla birlikte, fazladan zamanınız varsa, ayakkabıların içine iki torba su koyun ve su buza dönene kadar dondurucuda bırakın.
Bu, ayakkabıların biraz genişlemesine ve giydiğiniz zaman daha rahat olmalarını sağlar. Ayrıca ayaklarınıza yumuşak gelecektir ve daha az aşındırıcı olacaktır.
2. Topuklara ped ekleyin
Bazı insanlar bu pedlerin cennetten indiğine inanır! Bu pedleri ayakkabılarınızın topuklarına ve baş parmak kısımlarına yerleştirebilirsiniz ve ayak ağrısını hafifletmeye gerçekten yardımcı olabilirler.
İhtiyacınız olması durumunda, çantanızda bir çift ped bulundurmak kullanışlı olacaktır.
3. İki parmağınızı bantlayın
Bir söylentiye göre, ayaklarınızın üçüncü ve dördüncü parmaklarını birbirlerine yakınlaştırırsanız, yüksek topuklu ayakkabılarınızı gün boyu herhangi bir sorun yaşamadan giyebilirsiniz.
Bunun altında yatan olası açıklama, bu parmakları bir araya getirerek ayağınızın o bölgesindeki baskıyı azalttığı yönündedir.
Ardındaki gerçek ne olursa olsun, sizin için işe yarayıp yaramadığını görmek için deneyebilirsiniz.
4. Talk pudrası
Talk pudrasını ayağınıza ve ayakkabının içine serpmek çok yararlı olabilir. Bu, ayakkabılarda rahatsızlığa yol açan ayak terinin ve nemin önlenmesine yardımcı olacaktır. Ayak teri ve nemin en yaygın sonucu ayakların su toplamasıdır.
Sağlıklı ayaklara sahip olmanın önemini de unutmayın. Düzenli bir şekilde nemlendirici kullanılması cildi güçlendirir; kuru ciltte su kabarcıklarının ve nasırların daha kolay oluştuğunu unutmayın.
Kaçırmayın: Ağrısız Topuklu Ayakkabı Giymek İçin 7 İpucu
5. Ayakkabının tabanını zımparalayın
Yüksek topuklu ayakkabılar yeniyken, yürürken genellikle çok dikkatli olmanız gerekir. Bunun nedeni yeni ayakkabıların tabanlarının çok kaygan olmasından ötürü düşmenize ve yaralanmanıza neden olabilmesidir.
Bunu nasıl önlersiniz? Birkaç seçenek var: bunlardan biri pürüzlü hale getirmek için tabanı zımparalamaktır. Başka bir alternatif tabana bir bıçak veya makas kullanarak ince kesikler atmaktır.
Son olarak, tabana biraz şekerli gazoz dökün ya da suyun içine limon ve şeker katarak tabana sürebilirsiniz. Bu karışım yüzeyin yapışkan olmasını sağlayacak ve kayma ve düşmelerden kaçınmanıza yardımcı olacaktır.
Bu tüyolar sayesinde, gününüzü veya gecenizi mahvetmeden daha uzun süre yüksek topuklu ayakkabı giyebilirsiniz. Bir partiden eve dönerken çantanızın içinde ayakkabılarınızla yürümeyi unutun: sizin için en uygun olanı bulana kadar her seçeneği deneyin.
Bu rahatsız ayakkabılara elveda deyin!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Fuhrmann, R. A. (2008). Degenerative Erkrankungen des Vorfusses – Hallux valgus und Kleinzehendeformitäten. Orthopädie Und Unfallchirurgie Up2date. https://doi.org/10.1055/s−2005−921202