Akciğerleri Arındırmak İçin Doğal Çözümler
Akciğerleri arındırmak çok ciddi bir şeydir. Çünkü doğru bir şekilde işlemelerini bozmak için onları tehdit eden pek çok faktör vardır. Bunlardan bazıları egzersiz eksikliği, çevre kirliliği ve sigara içmektir.
Genelde bu faktörlerle ilgili yapabileceğiniz herhangi bir şey yoktur. Çünkü onlar çoktan sizin çevrenizin bir parçası haline gelmişlerdir. Ancak akciğerlerinizin sağlığına iyi gelen ev yapımı çözümler ve doğal tedavilerle onları kendiniz koruyabilirsiniz.
Not alın!
Akciğerleri Arındırmak İçin Günlük Tavsiyeler
Toksik gazlardan uzak durun
Şehirdeki kirden ve toksik gazlardan kaçınmak pratikte imkansızdır. Bu yüzden boş günlerinizde temiz hava almanızı sağlayacak doğal yerleri ziyaret etmeniz önerilir.
Büyük şehirlerden olabildiğince uzak durun, kırsal kesime yapılan gezilerden yararlanın, bir kamp alanını ziyaret edin, bir kulübe kiralayın ve doğayla bağlantı kurmaya çalışın. Böylece akciğerlerinizi arındırmaya yardımcı olabilirsiniz çünkü onlar için en iyi çare temiz havadır.
Sigara içmeyin
Unutmayın sigara, yalnız onları içenleri değil dumanını soluyanları da etkiler.
Sigara içiyorsanız içmeyi bırakmalısınız. Ancak sigara içmiyorsanız sigara içenlerle aranızda mesafe olmasına dikkat edin. Ayrıca sigara içilen halka açık alanlardan da uzak durun.
Sigara içmekten uzak durmak iyi bir alışkanlıktır. Akciğerleriniz buna minnettar kalacak.
Bunu da okuyun: Akciğer Fonksiyonunu Destekleyecek 6 Gıda
Evinizin havasını temizleyin
Evinizde de zararlı parçacıklar vardır. Filtre kullanarak ve evinizdeki her alanı havalandırarak onları önleyin. Böylece kirin birikmesini engellemiş olacaksınız.
Ayrıca halılarınızı da düzenli olarak temizlemelisiniz çünkü içlerinde çok fazla kir depolanır.
Sağlıklı beslenin
Beslenme programınızda meyvelerin ve sebzelerin yer aldığından emin olun. Çünkü onlar temel besin kaynaklarıdır ve antioksidan görevi görürler.
Ayrıca C vitamini açısından zengin malzemeleri de ihmal etmeyin. Kahvaltıda içeceğiniz bir bardak doğal turunçgil suyu akciğerleri arındırmak ve bağışıklı sistemini güçlendirmek için yardımcı olacaktır.
Hurma, muz, kuru erik veya çilek gibi meyvelerden gelen potasyumu da beslenme programınıza dahil edin.
Bol bol su için
İki litre su idealdir. İnfüzyonlardaki suyu bile içebilirsiniz. Su doğal bir arındırıcıdır ve infüzyonlardaki ve çaylardaki aromalı bitkiler toksinlerin yok edilmesine yardımcı olurlar.
Buhar banyosu yapın
Buhar banyoları öksürerek içinizdekileri çıkarmanızı ve akciğerlerinizdeki toksinleri yok etmeyi sağlar.
- 20 dakika boyunca suyu kaynatın ve buharı içinize çekin. Kendinizi yakmamak için dikkatli olun.
- Etkisini artırmak için başınızın üstüne bir havlu koyun. Böylece buharın yoğunluğu artar. Ayrıca suyun içine esansiyel yağlar da ekleyebilirsiniz.
Akciğerleri Arındırmak İçin 3 Doğal Çözüm
En iyi sonuçları elde etmek için yukarıdaki alışkanlıkları edinin ve şimdi bahsedeceğimiz doğal çözümleri uygulayın. Hepsi akciğer ve solunum yoluyla ilgili durumları önlemek için idealdirler. Elbette akciğerlerinizin kötü durumda olduğunu düşünüyorsanız doktora gitmeyi unutmayın.
1. At kestanesi çayı
Bu çay astım, öksürük ve bronşitle savaşmak için harikadır. Hazırlanışı diğer infüzyonların hazırlanma prosedürüyle aynıdır:
- Bir tencere suyun içine bir yemek kaşığı at kestanesi (15 g) ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
- Süzün ve günde bir kez için.
2. Meyan kökü çayı
Bir başka dost da meyan köküdür. İçinde solunum yolunuzu koruyan özellikler barındırır ancak yüksek kan basıncı sorununuz varsa dikkatli olmalısınız.
- Bir tencerenin içine meyan kökünü ekleyin.
- Kaynama noktasına gelene kadar 5 dakika ısıtın, süzün ve her gün bir bardak için.
3. Okaliptüs buharı
Okaliptüs, akciğerleri arındırdığı ve solunum sistemi hastalıklarıyla savaşmaya yardımcı olduğu bilinen bir bitkidir. Ondan faydalanmanın yollarından biri buharını çekmektir.
- Kaynar suya bir avuç okaliptüs ekleyin ve buharını içinize çekin.
- Yavaş ve derin nefesler alıp verin.
Bu, nefes kanallarındaki tıkanmayla savaşmanıza yardımcı olacak. Ayrıca öksürüğü tedavi etmeye de yardım edecek ve burun tıkanıklığıyla savaşmanızı da destekleyecek.
Bu yazıya da bakın: Solunum Problemlerine Karşı 5 Okaliptüs Tedavisi
4. Zerdeçallı, soğanlı ve zencefilli çözüm
Malzemeler
- 2 bardak su (500 ml).
- 1 yemek kaşığı zerdeçal (15 g).
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı bal (50 g).
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil (45 g).
Hazırlanışı
- Suyu kaynatın.
- Kaynama noktasına ulaşınca orta boy parçalar halinde doğranmış soğanı içine ekleyin.
- Kaynama noktasına gelinceye kadar 5 dakika daha ısıtın ve diğer malzemeleri ekleyin.
- Yaklaşık 40 dakika boyunca orta ateşte kalmasını sağlayın.
- Bu süre dolunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca süzün ve buzdolabında bir bardağın içinde saklayın.
Tüketilmesi
- Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden önce iki yemek kaşığı için. Bu çözüm akciğerleri arındırmak için size yardımcı olacak.
- Nefes alırken bir farklılık hissedene kadar 9 gün boyunca bunu uygulayın.
- Kendinizi daha kötü hissederseniz bir doktora görünün.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
Li, Y., Xu, Y. ling, Lai, Y. ni, Liao, S. hui, Liu, N., & Xu, P. ping. (2017). Intranasal co-administration of 1,8-cineole with influenza vaccine provide cross-protection against influenza virus infection. Phytomedicine. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2017.08.014
Subhashini, Chauhan, P. S., Kumari, S., Kumar, J. P., Chawla, R., Dash, D., … Singh, R. (2013). Intranasal curcumin and its evaluation in murine model of asthma. International Immunopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.intimp.2013.08.008
Palagina, M. V, Dubniak, N. S., Dubniak, I. N., & Zorikov, P. S. (2003). [Correction of respiratory organ impairment with Ural licorice preparations in chronic skin diseases]. Ter Arkh.
Brauer, M., Avila-Casado, C., Fortoul, T. I., Vedal, S., Stevens, B., & Churg, A. (2001). Air pollution and retained particles in the lung. Environmental Health Perspectives. https://doi.org/10.1289/ehp.011091039