Asla Uygulamamanız Gereken 6 Ev Yapımı Tedavi

Asla Uygulamamanız Gereken 6 Ev Yapımı Tedavi
José Gerardo Rosciano Paganelli

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor José Gerardo Rosciano Paganelli.

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Günümüzde sağlık veya güzellik problemleriyle başa çıkmayı vaat eden kolayca ulaşabileceğimiz ev yapımı tedavi seçenekleri var. Bu tedaviler genelde hem paradan tasarruf etmeyi hem de doğal tedavilerle hayatı kolaylaştırmayı öneriyor. Bunların bir kısmı doğru olsa da uzmanlar bize bu tedavilerin her zaman işlemediğini ve hatta kötü sonuçlar doğurabileceğini hatırlatıyor. 

Asla Uygulamamanız Gereken 6 Ev Yapımı Tedavi

Şimdi sizlere, çeşitli uzman görüşlerine dayanarak, evde uygulandığında olumsuz etki doğurabilecek 6 ev yapımı tedavi yöntemini sıralayacağız.

Pullanmayı önlemek için midye veya kuru meyve

Cildinizde pullanmayı önlemek için kullanabileceğiniz doğal ürünler var. Bunlar cildi temizlemek, nemlendirmek ve ölü deri hücrelerinden arındırmak için en başarılı alternatifler. Ancak unutmayın, bu ürünlere çok dikkat etmelisiniz, çünkü bazıları doku bozulmalarına ve ciltte yaralara sebep olabilir.

Mesela, zeytinyağı ile karıştırılmış antep fıstığı veya fındık kabukları, kırılmış badem vb. kenarlarından dolayı cilde zarar verebilir. Aynı durum midye kabuğu kullandığınızda da gerçekleşebilir.

Evde lavman

kabız insan

Ev lavmanı bağırsak hareketlerini uyarmak için rektumdan kalın bağırsağa su sıkılmasıdır. Ev lavmanının, kafeinin vücudu temizleme özelliğine dayanarak, kahve ile hazırlandığı durumlar bile var. Ancak bu bilgi doğru değil, tüm ev lavmanları rektuma zarar verip ölüme kadar varabilecek ciddi yan etkiler yaratabileceği için kesinlikle uygulanmamalıdır. 

Bu yüzden doktorlar özellikle evde yapılmamasını sık sık vurgulamakta. Kabızlık için eczanenizden bir ilaç edinin, bu da işe yaramıyorsa doktorunuza başvurun.

Diş macunu ile akne tedavisi

Diş macunu ile akne tedavisi en eski ve yaygın yöntemlerden biri olarak bilinir ama yanlışlığı kendini sonuçlarda gösteriyor. Diş macunundaki sodyum bikarbonat akneleri kurutur ve ortadan kaldırır. Ancak, uzmanlar bunun bir alternatif olmadığını vurguluyorlar. Çünkü sodyum bikarbonat akneyi kurutsa da cildiniz hala diş macununun içindeki diğer kimyasal maddeler yüzünden zarar görebilir. Diş macununun içindeki alkol, oksijenli su ve mentol gibi maddeler cildinize çok zararlıdır.

Vajinal enfeksiyonlar için yoğurt

yoğurt ev yapımı tedavi

Bu tedavi, yoğurdun içinde yaşayan canlıların içerdiği süt asidi zararlı bakterilerden kurtulmaya yaradığı için kullanır. Ne yazık ki bu yöntemin vajinal enfeksiyonlara iyi gelmediği kanıtlandı. Yale Tıp Fakültesi profesörü, jinekolojist Jan Minkin buzdolabında tutulan tatlandırılmış yoğurdun asla kullanılmamasını vurguluyor. Bu tür yoğurtların içeriğindeki şeker vajinada daha fazla enfeksiyona yol açabilir.

Yapmanız gereken özellikle enfeksiyona karşı antibiyotik kullandığınız zamanlarda düzenli olarak yoğurt yemek, ve asla vajinaya uygulamamak.

Cildi sıkılaştırmak için ev yapımı tedavi

Söylentilere göre yumurta akı cildi sıkılaştırdığı için kadınlar tarafından bilinen bir yöntem. Ancak uzmanlara göre bunun doğru olup olmadığı konusunda herhangi bir kanıt yok. Birçok insan yumurta akının cildi sıkılaştırdığına inanıyor, çünkü ciltte kuruduğu zaman yumurta akı insana aynı hissi verir. Ancak cildinizi duruladığınız zaman bu his ortadan kalkar ve cildiniz eski haline döner. Ayrıca bu yöntem ağzınızın içinde salmonella oluşturma riski de taşır.

Tereyağı ile yanıklara evde ev yapımı tedavi uygulamak

tereyağı

Bazı insanlar tereyağının doğrudan ateşle temas veya güneş yanıklarına iyi geldiğine ve bu yanıkları iyileştirdiğine inanıyor. Bu tamamen yanlış, çünkü tereyağı bakteri oluşumu için mükemmeldir, dolayısıyla enfeksiyona sebep olur. Uzmanlar soğuk su ve antibiyotik krem kullanmanızı öneriyor.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.