Bu Ev Yapımı 4 İpucu ile Alerjilere Elveda Deyin
Ne olursa olsun yıl içinde en azından birkaç kez alerji tutar. Her şeyi denemişseniz ve ilaç kullanmayı pek sevmiyorsanız, size bu sinir bozucu durumla karşılaştığınızda kullanabileceğiniz ev yapımı 4 ipucunu getirdik.
Alerjik reaksiyon bağışıklık sisteminin vücuttaki bazı maddelere karşı abartılı bir tepki göstermesi sonucunda oluşur. Bu maddeler alerjen olarak bilinir. Bağışıklık sistemi yabancı etkenlere karşı vücudumuzu korumamıza yardımcı olur, ancak bazen bazı maddelere ya da risk taşımadığını düşündüğümüz şeylere karşı aşırı bir tepki gösterir.
Ayrıca çeşitli alerji türleri olduğunu ve her birinin ayrı ayrı tedavi edilmesi gerektiğini de aklımızdan çıkarmamalıyız. Aşağıda size bunlardan bazılarını göstereceğiz.
Farklı alerji türleri vardır:
- Gıda alerjisi.
- Böcek alerjisi.
- Mevsimsel alerjiler.
- Gözle ilgili alerjiler.
- Lateks intoleransı.
Bu alerjilerden bazıları bu ev yapımı tedavilerden herhangi biriyle iyileştirilebilir. Burada, size bu rahatsızlığı tedavi edebilmeniz için kullanabileceğiniz bir dizi ufak ve basit ipuçları anlatacağız.
Alerjilerle mücadele etmek için bu 4 ev yapımı ipucunu öğrenin
Burada %100 etkili bazı küçük sırlar keşfedeceksiniz.
1. Okaliptus, harika bir yardımcı
Okaliptus balgam söktürücü özelliğiyle ünlüdür. Amerika’nın bir ucundan öbür ucuna ve dünyanın diğer bölgelerinde de alerjiden kurtulmak için okaliptus yapraklarını kaynatıp nefes alarak içine çekmek insanlar arasında yaygın bir kullanımdır.
Ayrıca okumanızı öneririz: Mevsimsel Alerjiler İçin 8 Doğal Reçete
Ayrıca özünde bulunan yağı göğüs bölgenize döküp masaj yapmak solunum yollarını açmanıza yardımcı olur. Buna ek olarak, muhteşem mukolistik ve dekonjestan etkisiyle de geniş çapta bilinen bir bitkidir.
Okaliptusun içeriğindeki citronella, ağrı kesici ve anti-enflamatuvar özelliklere sahiptir; ayrıca bir balgam söktürücü olarak vücudu alerjen etki yapan toksinlerden ve zararlı mikroorganizmalardan arındırmaya yardımcı olur.
Okaliptus yağının üst solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi ettiğini ve böylece bulaşıcı maddelerin dayanıklılığını ortadan kaldırdığını (ya da en azından önemli ölçüde kısıtladığını) da belirtmek gerekir.
2. Elma sirkesi
Elma sirkesi öncelikle balgam sökmekte çok başarılıdır, bu da solunum yollarının rahatlamasını sağlar. Ayrıca, Natural Standard’a (Doğal Standart) göre boğaz ağrısı, sinüzit ve soğuk algınlığında yaygın bir şekilde kullanılır. Ancak dikkatli olun: 2 çorba kaşığı sirke ile 1 bardak suyu karıştırmalı ve günde 3 kere tüketmelisiniz, aşırıya kaçmamaya dikkat edin.
Bu ipucu, evde dilediğiniz zaman kullanabileceğeniz bir tedavi olarak işinize yarayacaktır. Unutmayın, bu doğal tedavilerin herhangi bir yan etkisi yoktur. Alerjinizi ne kadar rahatlattığını deneyip görmek size kalmış.
3. Limon
Limon suyu lenf sisteminin sıvı boşaltımı yapmasına yardım eder ve solunum problemlerine iyi gelir. Ayrıca, her gün limon suyu içmek bakterilerin çoğalmasını engeller ve bağışıklık sistemini destekler.
Buna ek olarak, limon suyunu ve kabuğunu bir miktar suya ekleyerek evdeki yüzeylere dökebilir ve yaşadığınız ortamı dezenfekte edebilirsiniz. Dahası limon özünün yağı bakterileri öldürürken havadaki alerjiyi tetikleyen maddeleri de yok eder. Sonuç olarak, hem suyunu, hem kabuğunu hem de kabuğundan çıkarılan özünü (yağ) kullanarak limondan her şekilde faydalanabilirsiniz.
4. Fesleğen
Fesleğen özünün yağı alerjenlere karşı oluşan enflamatuvar tepkiyi azaltır. Ayrıca, bedensel fonksiyonlarımızın neredeyse tümünü destekleyen 50’den fazla hormonun üretimini düzenleme görevine sahip böbreküstü bezleriyle de uyumludur.
Fesleğen yağı, vücudunuzun bir tehditle karşılaştığında beyninize, kalbinize ve kaslarınıza kan taşıyarak düzgün bir tepki vermesine yardım eder. Ayrıca, vücudu bakteri ve virüslerden arındırmaya yardım etmesinin yanı sıra enflamasyon, ağrı ve yorgunlukla da mücadele eder.
Unutmayın, düzenli olarak fesleğen yağı tüketmek bakterilere ve astım gibi solunum rahatsızlıklarına yol açan sorunlara karşı %100 etkili bir antimikrobiyal güç sağlar. Daha ne bekliyorsunuz? Deneyin ve istenmeyen yan etkilere maruz kalmadan ne kadar iyileşebileceğinizi kendiniz görün.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Agroalimentaria, F. V. para la S. (2002). Alergias e Intolerancias Alimentarias. Invenio. https://doi.org/10.1016/j.jadohealth.2007.05.003
- Vicente-Herrero, M. T., Ramírez Iñiguez de la Torre, M. V., Capdevila García, L. M., López-González, A. A., & Terradillos García, M. J. (2012). Las alergias en salud laboral. Aspectos preventivos. Semergen. https://doi.org/10.1016/j.semerg.2011.10.014
- Garrote, A., & Bonet, R. (2004). Alergias y antialérgicos. Offarm.
- Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC). (2014). Assessment report on Eucalytus globulus Labill., Eucalyptus polybractea R.T. Baker and/or Eucalyptus smithii R.T. Baker, aetheroleum. https://www.ema.europa.eu/en/documents/herbal-report/final-assessment-report-eucalytus-globulus-labill-eucalyptus-polybractea-rt-baker/eucalyptus-smithii-rt-baker-aetheroleum_en.pdf
- International Journal of Medical and Pharmaceutical Case Reports. Allergic Contact Dermatitis Caused by Both Eucalyptus Oil and Spruce Oil. https://www.journalijmpcr.com/index.php/IJMPCR/article/view/21264
- Fish & Shellfish Immunology. Volume 67, August 2017, Pages 441-448. Apple cider vinegar boosted immunomodulatory and health promoting effects of Lactobacillus casei in common carp (Cyprinus carpio). https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1050464817303388
- European Journal of Clinical Nutrition volume 59, pages1266–1271(2005). Vinegar dressing and cold storage of potatoes lowers postprandial glycaemic and insulinaemic responses in healthy subjects. https://www.nature.com/articles/1602238
- IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. Lemon (Citrus limon) Juice Has AntibacterialPotential against Diarrhea-Causing Pathogen. https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1755-1315/217/1/012023/pdf