Daha Sıkı Göğüsler için Bu 6 İpucunu Mutlaka Deneyin!
Sıkı göğüsler kadın figürünün en çekici yapan özelliklerden biridir fakat maalesef ki zamanla görüntüsü değişebilir. Hormonal aktivite, ani kilo vermek ya da almak ve hatta emzirmek göğüslerde sarkma, çatlak ve sarkma gibi problemlere yol açan faktörlerdir.
Bunların yanında bir de yaşlanma sürecinin getirdiği esneklik kaybı, göğüsleri uzun süre sıkı tutabilmenin önünde büyük engel oluşturur. 40 yaşından sonra sarkmayla karşılaşmak normal olsa da kaslarımızı ve cildimizi ihmal edersek bu süreci hızlandırmış oluruz.
Bununla birlikte, erkenden bazı önlemler almak ve bunları her gün uygulamak önem teşkil eder.
Birçok kişi bu konuda ne yapabileceğini bilmediği için sizinle, göğüslerinizi sıkı ve sağlıklı tutmanıza yardımcı olacak bir dizi tavsiye paylaşacağız.
1. Beslenmenize dikkat edin
Çoğumuz kaliteli besin maddeleri bakımından zengin, sağlıklı ve dengeli bir diyetin görünüşümüze sağladığı katkıyı bilmiyoruz.
Özellikle bu konu için, iyi bir beslenme düzeni benimsemek kas ve cilt sağlığı açısından birinci derecede önem taşır.
Birçok besin vücudunuzdaki östrojen üretimini harekete geçirir ve özellikle de gelişim sürecindeyken göğüslerin büyümesini ve sıkılaşmasını destekler.
Sağlıklı bir diyetin içerisinde olması gerekenler:
- Meyve ve sebze
- Bakliyat
- Kuruyemiş
- Beyaz et
- Balık ve kabuklu deniz ürünleri
- Tam tahıllılar
- Çekirdekler
2. Buz masajı
Buz masajı cildi canlandırıcı etkisiyle tüm dünyada popüler olmuş bir sıkılaştırma terapisidir.
Göğüs dokusuna buz uygulamak büzülme etkisi yarattığı için zamanla sıkılaşmayı artırır.
Nasıl yapılır?
- Birkaç küp buzu alıp hafifçe göğüslerinize masaj yapın.
- 1-2 dakika boyunca masaj yapmaya devam edin, kurulandıktan hemen sonra sütyeninizi giyin.
- En etkili sonucu almak için bunu günde iki kere uygulayın.
3. Duruşunuzu düzeltin
İyi bir duruşa sahip olmak yalnızca figürünüzü ortaya çıkarmakla kalmaz aynı zamanda da daha sıkı, şekilli ve daha güzel görünümlü göğüslere ulaşmanıza yardım eder.
Hem dinlenirken hem de hareket halindeyken aldığınız vücut pozisyonu göğüs, karın ve sırt sağlığınız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.
Dik durmak sizi daha uzun gösterir, sakatlanma riskini azaltır ve bu da yetmezmiş gibi bir de göğüslerinizin sarkmasını önler.
4. Egzersiz
Birçok kişi için her gün dışarı çıkıp egzersiz yapmak zor olsa da fiziksel aktivitelerde bulunmak göğüslerinizin sıkı, şekilli ve güzel görünümünü korumanın en iyi yollarından biridir.
Egzersiz yapmak göğüsleri şekillendirir, sıkılaştırır ve kas kitlesi kazandırarak doğal yoldan büyümelerini sağlar.
Ayrıca, çatlakları ve sarkmayı önlemenin anahtarı olan kan dolaşımınız ve cilt sağlığınız için de faydalıdır.
İdeal olan hareketler göğüs kasları, sırt ve kolları birlikte çalıştırmaya yönelik egzersizler olmalıdır.
Bazı öneriler:
- Şınav çekmek
- Yüzmek
- Ağırlık kaldırmak
- Ağırlıklarla kelebek göğüs egzersizi
Ayrıca bakınız: Sıkı Bir Göğüs İçin 5 Kolay Egzersiz
5. Sıkı göğüsler için yumurta beyazı maskesi
Düzenli olarak yumurta beyazı maskesi uygulamak göğüs bölgesindeki her türlü sarkıklığa yardımcı olur, aynı zamanda da esnekliğini ve sıkılığını artırır.
Damar büzücü özelliğine ek olarak yumurta beyazı, emildikten sonra sarkık cildi sıkılaştıran temel besin maddelerini içerir.
Nasıl hazırlanır?
- Yumurtanın beyazını iyice çırpın ve daha sonra tüm göğüs bölgenize sürün.
- 30 dakika boyunca bekletin ve soğuk suyla yıkayın.
6. Daha fazla su için
Vücudumuzdaki suyu korumak hem sıkı göğüsler için hem de kaslarımızın sağlığı ve kuvveti açısından hayati önem taşır.
Günde yeterli miktarda su içmek kan dolaşımınızı devam ettirdiği ve hücresel oksijenlenmeyi desteklediği için tüm vücudunuza iyi gelir.
Günde 6 ila 8 bardak su içmenin cildinizi sıkı, selülitsiz ve çatlaksız şekilde muhafaza edebilmenize büyük yardımı dokunacaktır.
Göğüslerinizi sıkı tutmak için tek yapmanız gerekenin birkaç basit adım ve sağlıklı alışkanlıklar edinmek olduğunu artık biliyorsunuz. Bunları rutininizin bir parçası haline getirin ve bedeninize yaptığı etkilerinin keyfini çıkarın.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Casanueva E. Nutrición de la mujer adulta. Nutriología médica; 1995. p. 99-120. Available at: https://docplayer.es/2204695-Nutricion-de-la-mujer-adulta.html. Accessed 12/24, 2018.
- Garrido A, de la Maza C, Pía M, Valladares L. Fitoestrógenos dietarios y sus potenciales beneficios en la salud del adulto humano. Revista médica de Chile 2003; 131 (11): 1321-1328. Available at: https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0034-98872003001100015&script=sci_arttext&tlng=en. Accessed 12/24, 2018.
- Guillén Fonseca M. Ergonomía y la relación con los factores de riesgo en salud ocupacional. Revista cubana de enfermería 2006; 22 (4). Available at: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192006000400008. Accessed 12/24, 2018.
- MedlinePlus. Riboflavina. 2018. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/957.html. Accessed 12/24, 2018.