Defne Yaprağı Yağı ve Mucizevi Faydaları
Evde yapabileceğiniz muhteşem bir esansiyel yağ mı arıyorsunuz? Defne yaprağı yağı kullanmayı deneyin! Bu yağ antiseptik, antibiyotik ve ağrı kesici özellikleri olan bir yağdır.
Sadece bu kadarla da kalmaz, aynı zamanda çok güzel kokmaktadır ve güzellik ürünü olarak kullanılabilmesinin yanı sıra, çeşitli yaygın rahatsızlıkları doğal bir şekilde tedavi edebilir.
Bugün, defne yaprağı yağını kendiniz yapmanız için sizi destekliyoruz. Böylelikle paradan tasarruf edersiniz ve bu çok yönlü, bin yıllık tedaviyi her zaman el altında tutarsınız.
Rumlar ve Romalılar için bu zafer bitkisi olarak anılırdı. Doğadan gelen bu çareyi çoğu şeye uygulayabilirsiniz. Kendi defne yaprağı yağınızı nasıl hazırlayacağınızı öğrenmeye hazır olun!
Defne Yaprağı Yağının İnanılmaz 5 Faydası
Defne yaprağı rahatlama, stres giderme, zihin ve bedenin yatıştırılmasını teşvik eder. Muhtemelen bu bitkinin yemeklerimizin lezzetini artırmakta inanılmaz olduğunu da biliyorsunuzdur.
Özellikle de et, pirinç ve bazı soslara harika bir lezzet katmaktadır. Fakat bu esansiyel yağın tedavi amaçlı kullanımlarını bilmiyor olabilirsiniz.
Bunu da keşfedin: Bu Tarçın ve Defne Yaprağı Çayı İle Kilo Verin
1. Defne yaprağı yağı kas gevşemesini destekler
Her şeyden önce, bu yağ güçlü bir kas gevşeticidir. Damar büzücüdür, sinir sinyallerinin rahatlaması ve kasılmasını teşvik eder ve hatta kan dolaşımını düzenler.
Bu nedenle defne yaprağı yağı baş ağrısı ve migren için çok yararlıdır. Omzunuz veya boynunuz ağrıyorsa,özellikel kaslarınıza bu yağ ile masaj yapmak rahatlatıcıdır.
2. Ateşi düşürür
Gribe veya soğuk algınlığına yakalandığınızda, kendinize defne yaprağı yağından bir buhar banyosu hazırlayın veya bu harika göğüs tedavisi ile nemli ısı pedi uygulayın.
İlk olarak, defne yaprağı yağı, soğuk algınlığı ile ilişkili enfeksiyonları azaltmaya yardımcı olur. Buna ek olarak, sürekli değişen ateşi ve vücut sıcaklığını düzenlemeye, terlemeyi artırarak yardımcı olur.
3. İyi bir antibiyotiktir
Defne yaprağının harika antibiyotik özelliklerine sahip olduğunu bilmekten memnuniyet duyabilirsiniz. Bu, çeşitli mikrop, bakteri ve mantar türlerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabilir.
Bu yağ ile, her türlü yarayı, yanığı veya su toplayan kabarcıkları temizleyebilirsiniz. Buna ek olarak, herhangi bir yan etkisi yoktur ve evde küçük kazaların üstesinden gelmek için mükemmel bir kaynak olabilir.
Bunu da bir okuyun: Genç Görünen Bir Cilt İçin Dört Bitkisel Çay
4. Bu yağ cilde iyi gelir
Sağlıklı bir cilt, sadece birkaç defne yaprağı kadar uzağınızdadır! Bu harika yağ, cilt bakımı için çok uygun olan vitaminler, mineraller ve antioksidan besinler bakımından çok zengindir.
Cildimizi yaşlandıran ve ona zarar veren toksinlerden arındıran anti-enflamatuvar ve mikrop karşıtı faydalarını unutmamalıyız.
5. Saç uzamasını destekler
Şimdi muhtemelen bu yağın saçınız için ne kadar harika olabileceğini hayal edebiliyorsunuzdur:
- Kepeğe karşı doğal bir çaredir.
- Kan dolaşımını iyileştirdiği için, saç derinizin sağlığını iyileştirir ve saç uzamasını destekler.
- Bitten kurtulmak istediğiniz zaman bile size yardımcı olabilir.
Kendi defne yaprağı yağınızı nasıl yapacaksınız?
İhtiyacınız olan malzemeler:
- 1.5 yemek kaşığı defne yaprağı (15 g)
- 1 bardak tatlı badem yağı (200 g)
- 200 ml alabilen bir cam kap veya kavanoz
Hazırlanışı:
Defne yaprağı yağını yapmanın ne kadar kolay olduğunu görünce şaşıracaksınız. Fakat, yukarıda bahsetmediğimiz bir malzemeye daha ihtiyacınız olduğunu unutmayın: Sabır. Bunu hazırladığınızda, marine olması için 40 gün beklemelisiniz.
- İlk önce, kabı veya kavanozu iyice yıkayın.
- Sonra, defne yapraklarını koyun; temiz olduğundan, içinde toz olmadığından veya diğer bitkilerin parçaları olmadığından emin olun.
- Defne yapraklarını koyduktan sonra içine tatlı badem yağını dökün.
- Son olarak, hava geçirmez bir kapak ile kapatın ve 40 gün boyunca marine olmasına izin verin.
Eğer sabırlıysanız, olağanüstü bir esansiyel yağa sahip olacaksınız.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Batool, S., Khera, R., Hanif, M., & Ayub, M. (2020). Bay Leaf. Medicinal Plants of South Asia, 63–74. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780081026595000057
- Caputo, L., Nazzaro, F., Souza, L., Aliberti, L., De Martino, L., Fratianni, F., Coppola, R., & De Feo, V. (2017). Laurus nobilis: Composition of Essential Oil and Its Biological Activities. Molecules, 22(6):930. https://www.mdpi.com/1420-3049/22/6/930
- Chahal, K., Kaur, M., Bhardwaj, U., Singla, N., & Kaur, A. (2017). A review on chemistry and biological activities of Laurus nobilis L. essential oil. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 6(4), 1153-1161. https://www.phytojournal.com/archives/2017.v6.i4.1484/a-review-on-chemistry-and-biological-activities-of-laurus-nobilis-l-essential-oil
- Davronovna, A. (2022). Properties and application of laurel oil in the cosmetic industry. Galaxy International Interdisciplinary Research Journal, 10(10), 595–597. https://internationaljournals.co.in/index.php/giirj/article/view/2666
- Parlow, L., Humme, D., Ghoreschi, F., Oestmann, E., & Worm, M. (2022). Persistent contact dermatitis following use of laurel oil. Journal der Deutschen Dermatologischen Gesellschaft, 20(3), 338-342. https://www.semanticscholar.org/paper/Persistent-contact-dermatitis-following-use-of-oil-Parlow-Humme/fea40146d5b84d84a7c4aca15b83f861a2850270
- Valero, T., Rodríguez, P., Ruiz, E., Ávila, J., & Varela, G. (2018). La alimentación española. Características nutricionales de los principales alimentos de nuestra dieta. Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.
- Yarosh, A., Tonkovtseva, V., Grigoriev, P., & Batura, I. (2023). Vliyanie ingalyatsii parami efirnykh masel na arterial’noe davlenie u lits s gipertenziei [Impact of essential oil vapors inhalation on blood pressure in patients with hypertension]. Vopr Kurortol Fizioter Lech Fiz Kult, 100(2), 22-30. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37141519/