Artrite İyi Gelen Doğal Tedaviler ve Alternatif Yöntemler
Artrit, eklemlerin aşırı kullanılmasından, travma sonucu veya enfeksiyon nedeniyle artık hem kadınlarda hem de erkeklerde daha sık görülmeye başladı. Bu yazımızda size artrite iyi gelen birkaç doğal tedaviden bahsedeceğiz.
Artrit çeşitli nedenlerden dolayı ağrılı olabilir ve rahatsızlık verebilir ve artriti olan kişiler eklemsel enjeksiyon veya ilaçlar gibi tedavilerden genelde uzak dururlar.
Bu tarz rahatsızlık veren tedaviler yerine, hazırlaması ve uygulaması hem daha ucuz hem de daha rahat olan artrite iyi gelen doğal tedavi alternatifleri tercih edilebilir.
Artrite iyi gelen doğal tedaviler
Yukarıda da belirttiğimiz üzere, bazılarımız artritin neden olduğu ağrıyı hafifletmek için evde hazırladığımız doğal tedavileri tercih ederiz. Bu tedavilerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.
Zencefil
Zencefil en güçlü doğal antienflamatuar ve analjeziklerden biridir. Zencefil tüketmek özellikle de romatizmal artritin neden olduğu enflamasyonu ve ağrıyı ciddi miktarda azaltır. Günde iki sefer veya size önerildiği sıklıkta, yaklaşık 15 gram (bir iki tatlı kaşığı) zencefil tozu tüketin.
Ihlamur çiçeği
Ihlamurun idrar söktürücü özelliği terlemeyi ciddi oranda artırabilir, peki bunun artrite iyi gelen tarafı nedir? Terlemenin artması vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur; böylece eklemler gevşer ve artritin neden olduğu rahatsızlık azalır.
Kullanımı
- Bir bardak suyun içerisine yarım tatlı kaşığı kuru ıhlamur ekleyerek çay hazırlayabilirsiniz.
- Birkaç hafta, günde birkaç bardak tüketin.
Kapari
Kapari eklem sağlığına iyi gelen bir başka idrar söktürücü bitkidir. Salatalarınıza kapari ekleyebilirsiniz; ayrıca bağ dokuları gevşetip dizleri rahatlatan çeşitli beslenme düzenleri ve diyetler de bulabilirsiniz.
Kenevir tohumu
Kenevir tohumu, içerdiği Omega 3 ve Omega 6 gibi yağlar sayesinde ağrıyan eklemlere çok iyi gelir. Kenevir tohumlarını istediğiniz yiyeceğe, istediğiniz öğünde ekleyebilirsiniz.
Siyah kuş üzümü yağı
Siyah kuş üzümü yağının antienflamatuar özellikleri eklem sorunlarına iyi gelir. Özellikle romatizmal artrit gibi hastalıklara karşı çok etkilidir. Günde 500 miligram tüketmenizi öneriyoruz.
Akşam sefası yağı
Akşam sefası düzenli kullanıldığında artritin kendisinin tedavisinde etkili olmasa da, eklem ağrılarını azaltıp daha esnek olmanızı sağlayacaktır. Günde 350 miligramı geçmemeye dikkat ederek, gün içerisinde yiyeceklerinize iki üç damla akşam sefası yağı ekleyin.
Bu yazımıza da göz atın: Kemik Ağrısı: Nedenler, Semptomlar Ve Tedavi
Pelin otu
Artrite iyi gelen doğal tedaviler arasında sayabileceğimiz pelin otu içerdiği askorbik asit, klorik asit ve salisilik asit sayesinde antienflamatuar özellikleri olan bir bitkidir.
Kullanımı
- Bir bardak suya yarım tatlı kaşığı kuru pelin otu ekleyip 10-15 dakika deminin çıkmasını bekleyin.
- Biraz tatlandırıcı ekleyin.
- Günde 3 bardak için.
Elma sirkesi
Elma sirkesi eklemler üzerindeki antienflamatuar etkisi nedeniyle artrit hastalarına sıkça önerilmektedir. Bir bardak sıcak suyun içerisine iki tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyip için.
Unutmayın!
Bu bitkiler, çaylar ve yiyeceklerin hepsi bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir ve daha güçlü bir bağışıklık sistemi sayesinde, bedeniniz eklemlerinizde biriken toksinleri daha rahat atacaktır. Artrit ve benzer ağrılı durumların nedeni çoğunlukla bu tarz toksinlerin birikmesidir.
Artrite iyi gelen aktiviteler
Artrite iyi gelen bu sağlıklı ve doğal tedavilere ek olarak çeşitli aktiviteler de yapabilirsiniz:
Yüzmek
Pek çok doktor rahatlamak ve gevşemek için yüzmeyi önermektedir. Ayrıca yüzmek, eklemler üzerine en az baskı yapan spordur.
Zihin ve beden terapileri
Yapılan çalışmalar, dinlenme ve rahatlama terapileri ile hem zihninizi hem de bedeninizi gevşetip bir denge oturtarak hem stresi azaltabileceğinizi hem de eklem ağrılarınızı dindirebileceğinizi göstermiştir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Simon, L. S. (2004). The treatment of rheumatoid arthritis. Best Practice and Research: Clinical Rheumatology. https://doi.org/10.1063/1.3636795
- Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
- Lachenmeier, D. W. (2010). Wormwood (Artemisia absinthium L.)-A curious plant with both neurotoxic and neuroprotective properties? Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2010.05.062