Fibromiyaljinin Doğal Tedavisi

Fibromiyaljinin Doğal Tedavisi

Son Güncelleme: 28 Ocak, 2019

Fibromiyalji (genelde FM veya FMS diye kısaltılır) özellikle kadınlarda zamanla şiddetlenen kas ağrısı ve bitkinliğe neden olan bir bozukluktur. Bu bozukluğu teşhis etmede ve tedavi etmedeki zorluklar insanların daha doğal çözümler aramasına neden olmuştur. İşte fibromiyaljinin belirtilerini doğal olarak hafifletmek için bazı yöntemler.

Fibromiyaljinin duygusal unsurları

Bu bozukluğa atfedilen psikosomatik açıklamaya depresyon, anksiyete ve stresle ilişkili diğer bozukluklar dahildir. Homeopatik veya Bach çiçeği ilaçları gibi tedavileri uygulamadan önce spesifik herhangi bir stres tetikleyicisini veya etkenini tespit edip edemeyeceğimizi gözden geçirmeliyiz.

Eğer sizin durumunuzda duygusal unsur önemli bir ağırlığa sahipse ve/veya depresyonun diğer belirtilerini deneyimliyorsanız, mayasıl otu (aynı zamanda kılıç otu, bin bir delik otu, keçi otu, koyun kıran gibi isimlerle de bilinir) veya triptofan bu duyguları bir miktar hafifletmek için isterseniz aç karna, isterseniz yemekle birlikte alınabilir.

Doğru diyet ve beslenme

Tüm doğal tedavi yollarında olduğu gibi, burada da işin sırrı diyette yatar. Fibromiyaljinin bir nedeni uzun süredir besinsel değeri düşük bir diyet sürdürmenizdir. Bu durumda sisteminizi baştan aşağı temizlemenizde yarar var. Aşağıdaki türdeki bir detoksu öneririz:

  • Tedaviye ilk bir veya iki gün sadece sebze ve meyve yiyerek başlayın (çiğ veya buğulama olabilir).
  • 15 gün süresince günde 3-4 fincan bir tür arındırıcı çay (papatya, karahindiba, deve dikeni, beyaz dul, doğal analjezikler) içmeniz önerilir.
  • İki haftanın ardından diyetiniz yine bolca meyve, sebze ve baklagiller ve tahıllar içemeye devam etmelidir. Diyetinizin protein ve hayvan yağları açısından düşük olması gerekir ve özellikle rafine ürünlerinden ve tuzdan kaçınmanız gerekir. Diyetinizin mümkün olduğunca alkalin olarak muhafaza edilmesi önerilir, çünkü yorgunluğun sisteminizi asitleştirdiği bilinir.

Diyetiniz özellikle balık, elma, kayısı, muz, incir, şeftali, kuru meyveler ve buğday gibi magnezyum açısından zengin gıdaları içermelidir.

kırmızı elmalar

Diyetin mutlaka malik asit de içermesi önem taşır. Bunu günde bir adet elma tüketerek diyetinize katabilirsiniz!

Ayrıca, buğday tohumu, mal, yulaf, noni veya Hint dutu gibi gıdaları da tüketmeniz öneririz.

Eğer belirli gıdalara karşı alerjiniz veya hassasiyetiniz varsa, bu durumu elbette göz önünde bulundurmanız gerekir. En yaygın gıda hassasiyetleri glüten ve laktoza karşı olanlardır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu bağırsak parazitleridir, çünkü bunlar söz konusu durumu ciddi bir şekilde etkileyebilir. Yeterli miktarda lif tüketerek kabızlığı önlemeniz, bağırsaklarda uygun bir bakteriyel denge muhafaza etmeniz ve belirli takviyeler almanız önerilir. Eğer bu durumdan muzdaripseniz elbette hekiminize görünmenizi öneririz.

Genel olarak anemi, kabızlık, uykusuzluk, vs. gibi sistemik dengesizliklerimizi mümkün olduğunca doğal tedavilerle iyileştirmemiz gerekir. Eğer günlük halsizliğimizi giderebilirsek, o zaman genel sağlığımız da olumlu olarak etkilenecektir.

Diğer doğal tedaviler

Yürümek, esneme hareketleri yapmak veya yoga yapmak için hafif egzersizler veya reiki, masaj gibi çeşitli diğer tedaviler de fayda sağlayabilir.

havuz keyfi
Bu önerileri dikkate alın, faydasını göreceksiniz!

Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.