Güzel Bir Cilt İçin Aspirin ile Yüz Peelingi
Yüz peelingi ve temizleyicileri günümüzde çok popülerdir çünkü bunlar cildi tamamen temizler ve aynı zamanda ciltteki lekeleri, yaraları, çilleri ve birçok çeşitli sorunu ortadan kaldırırlar.
Bu tedaviler spalarda ve güzellik salonlarında çok pahalıdır, bu yüzden de çoğu kadın bu tip şeylerden faydalanamamaktadır.
Şanslısınız ki yazımızdaki eksfoliantı evde uygulamak için güzellik uzmanı olmanıza gerek yok, içeriğindeki malzemeler de hem kolayca bulunuyor, hem de ucuz.
Yüz peelingi uygulamadan önce nelere dikkat etmeliyiz?
Bu tedaviyi denemeden önce, kuruluktan kaçınmak ve cildin daha iyi temizlenmesine destek olmak için cildi birkaç gün önceden hazırlamalıyız.
Cilt tipinize bağlı olarak, peeling sırasında ve sonrasında cilt kuruluğu yaşamanız yaygın bir durumdur, bunun sebebi ise peeling ile beraber cildin yüzeyindeki fazla miktrdaki ölü hücreleri temizliyor olmanızdır.
Bu uygulamaya başlamadan önce yüzünüzün küçük bir bölgesine uygulamanız iyi bir fikirdir; bu peelingin cildinize herhangi bir yan etkisi olup olmadığını böylelikle görebilirsiniz, örneğin acılı yanmalar veya kaşınmalar görülebilir. Eğer bunlar gibi yan etkiler yaşıyorsanız, en iyisi bu tedaviyi atlayıp daha az agresif bir tedaviyi kendiniz için seçebilirsiniz.
Alacağınız sonuçlar cilt tipine göre değişebilir, aynı zamanda normal cilt bakım rutininiz de bu sonuçları etkilemektedir.
Bütün bunları aklınızdan çıkarmadan, bugün sizi aspirin kullanarak nasıl peeling yapılacağını, bunu nasıl saklayacağınızı ve cildinizi nasıl yenileyeceğinizi öğrenmeye davet ediyoruz. Hazır mısınız?
Bunu da okumak isteyebilirsiniz: Cildi Ölü Hücrelerden Arındırmak için Ev Yapımı Yüz Maskeleri
Güzel Bir Cilt İçin Aspirin ile Yüz Peelingi
Aspirin dünyada en yaygın olarak kullanılan ilaçlardan birisidir, genellikle baş ağrısını tedavi etmek için kullanılır.
Fakat çoğu kadının bilmediği şey şudur ki, aspirin cildi yenileme ve lekeleri yok etme özelliği sayesinde aynı zamanda cilt bakımı için de birçok fayda barındırmaktadır.
Bunun sebebi de aspirinin içinde yüksek miktarda bulunan beta hidroksi asitleridir. Bu asitler yağda çözünebilir ve genellikle krem ve temizleyiciler gibi ürünlerin içine cildi yenilemek, lekelerden kurtulmak, cildi sıkılaştırmak ve ölü hücrelerden kurtulmak için konulurlar.
Eğer bunlar da yetmediyse, aspirin aynı zamanda akne ve sivilce ile savaşan ve yara izlerinin kalmasını önleyen anti-enflamatuvar özellikte bir ilaçtır.
Bu yüz peelinginin, aspirinin cildinizi sağlığına kavuşturma özelliği ile etkilenmeye hazır iseniz, bu peelingi nasıl yapacağınızı öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin!
Aspirinli yüz peelingini nasıl hazırlarsınız?
Çok güçlü bir tedavi olduğu için, güneşe maruz kalmaktan kaçınmalısınız; yani bunu kullanmanın en iyi zamanı akşam zamanlarıdır.
Bu peelingi çok sık uygulamanız önerilmemektedir çünkü bu cildinizi soyabilir ve kuruluğa sebep olabilir. Ayda en fazla 2 veya 3 kez uygulamanız yeterlidir.
Malzemeler
- 5 aspirin
- 2 yemek kaşığı bal (15 gr)
- 1 yemek kaşığı sade yoğurt (15 gr)
Hazırlanılışı
Bir havanda aspirini pudra kıvamına gelinceye kadar dövün. Bunu 2 kaşık bal (tercihen organik bal kullanmanızı öneririz) ve yoğurt ile karıştırın, macun kıvamına gelmesini sağlayın.
Kullanılışı
- Bu peelingi uygulamadan önce yüzünüzü güzelce yıkayın ve bütün makyajınızı çıkardığınızdan emin olun.
- Küçük bir havluyu sıcak suya batırın veya mikrodalga fırında 30 saniye için ısıtın, ardından 10 dakika için yüzünüze örtün. Bu gözeneklerinizi açacak ve maskenin daha da derine işlemesini sağlayacaktır.
- Yüzünüzü hafifçe kurulayın ve peelingi ince bir tabaka haline uygulayın. En az 20 dakika bekletin, fakat kesinlikle yarım saati geçirmeyin.
- Zaman dolduğunda, peelingi ılık su ile yıkayın ve ardından yüzünüze güzel bir nemlendirici sürün.
Bunu da okumanızı öneriyoruz: Ev Yapımı Makyaj Temizleyiciler
Öneriler
Peelingi yaptığınız günlerin ertesindeki günlerde güneş koruyucu krem kullanmanız önemlidir çünkü cildiniz normalden daha da hassas bir hale gelecektir.
Peeling yaptığınız zamanların arasında, cildinizin yenilenmesi için hassas cilt bakım ürünleri kullanmanız gerekmektedir.
Eğer bu adımları dikkatlice takip ederseniz, ilk ayın sonunda sonuçları görmeye başlayacaksınız ve normalden daha parlak ve genç bir cilde kavuşacaksınız.
Cildinizi iyileştirecek bu karışımın faydaları vücudunuzun başka bölgelerinde de kullanılabilir, örneğin; koltuk altları, dirsekler ve dizler ölü hücrelerin en çok biriktiği yerlerdir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Arif, T. (2015). Salicylic acid as a peeling agent: a comprehensive review. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 8, 455. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4554394/
- Gibbs, S., Harvey, I., Sterling, J. C., & Stark, R. (2003). Local treatments for cutaneous warts. Cochrane Database of Systematic Reviews, (3). https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD001781/abstract
- Grimes, P. E. (1999). The safety and efficacy of salicylic acid chemical peels in darker racial‐ethnic groups. Dermatologic surgery, 25(1), 18-22. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.1524-4725.1999.08145.x
- Lee, H. S., & Kim, I. H. (2003). Salicylic acid peels for the treatment of acne vulgaris in Asian patients. Dermatologic surgery, 29(12), 1196-1199. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1524-4725.2003.29384.x
- Rivera, M. A. G. (2002). La Aspirina. Revista Médica de la Universidad Veracruzana, 2(2), 46-48. https://www.medigraphic.com/cgi-bin/new/resumen.cgi?IDARTICULO=28647
- Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: a review. Journal of Cosmetic Dermatology, 12(4), 306-313. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.12058
- Amann, R., & Peskar, B. A. (2002). Anti-inflammatory effects of aspirin and sodium salicylate. European journal of pharmacology, 447(1), 1-9. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0014299902018289