Horlama ve Uyku Apnesi İçin Doğal Tedavi

Horlama rahatsız edicidir ve bir hastalığın belirtisi olabilir. Eğer horluyorsanız bu tedaviyi deneyebilirsiniz. Hava kanallarınızın açılmasına yardımcı olacaktır.
Horlama ve Uyku Apnesi İçin Doğal Tedavi

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Horlama, bir kişi uyurken çıkan yüksek nefes alıp verme sesidir. Horlama en can sıkıcı uyku rahatsızlıklarından birisidir çünkü eşinizin veya sizinle aynı evde yaşayan diğer kişilerin de uyumasını engelleyebilir. Horlamanın altında yatan sebep uyku apnesi rahatsızlığı olabilir.

Çoğu horlama vakası orta şiddette ve dönem dönem olsa da bazı kişilerde horlama şiddeti, bir uzmana danışıp horlamanın uyku apnesi nedeniyle olup olmadığının teşhis edilmesini gerektirebilir.

Uyku apnesi, üst solunum yolunun tekrarlayan bir biçimde tıkanması veya çökmesi sonucu ortaya çıkan bir tür nefes alma zorluğudur. Nefes almada, yaklaşık 10 saniye civarında süren bir bozulmaya neden olur ve oksijen seviyelerinde azalma yaşanır.

Nefes alış verişi, daralmış hava alanından hava geçmesi sonucu ortay çıkan yüksek bir horlama sesiyle normale döner. Uyku apnesine ek olarak, horlamaya yatkınlığı arttıran başka etkenler de vardır. Obezite, burun tıkanıklığı ve yatış pozisyonunuz horlamaya neden olabilir.

Bu yazımızda sizlerle horlama sorunuyla ilaç almadan baş etmenize yardımcı olacak bazı çözümler paylaşacağız.

Horlamanın doğal tedavisi nedir?

havuç suyu

Bu doğal horlama tedavisi limon, zencefil, havuç ve elma gibi doğal özellikleri solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelen besinlerden oluşuyor.

İçerdiği yüksek orandaki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı, grip veya tıkanıklık gibi rahatsızlıklara neden olan mikroorganizmalarla savaşıyor. Bu karışımı düzenli olarak tüketmek akciğerlerin temizlenmesine, vücuttaki zararlı toksin ve patojenlerin atılmasına yardımcı olur.

Malzemeler

  • Yarım limon
  • 1 parça zencefil
  • 2 elma
  • 2 havuç
  • Yarım bardak su

Hazırlanışı

  • Zencefili yıkayıp ufak barçalara bölün.
  • Havuçları soyup doğrayın.
  • Elmaları yıkayıp çekirdeklerini çıkartın, ufak parçalara bölün.
  • Hazırladığınız malzemeleri yarım bardak su ve yarım limonun suyu ile birlikte blendıra koyun.
  • Tüm malzemeler iyice karışana kadar, bir kaç dakika blendırı çalıştırın.

Servis önerisi

  • Yatmadan 1-2 saat önce hazırlayıp taze olarak, bekletmeden için.
  • Her gün tekrarlayın.

Daha iyi sonuçlar için öneriler

Unutmayın, bu karışımın tedavi gücü sizin diğer alışkanlıklarınızdan etkilenecektir. Dikkat etmeniz gereken bazı şeyler:

Alkol veya başka yatıştırıcı şeyler tüketmeyin

alkol tüketimi

Alkollü içecekler ve diğer yatıştırıcılar, merkezi sinir sisteminin işleyişini değiştirirler ve bu durum horlamaya neden olabilir. Boğaz bölgesindeki kaslar ve dokular fazla gevşediğinde, hava geçişi zorlaşır ve bu da horlamaya neden olur.

Sigara içmeyin

Hem sigara içenler hem de dumana maruz kalan pasif içiciler, sigara dumanının içinde bulunan maddeler nedeniyle horlamaya daha yatkındır. Sigara dumanı hava kanallarındaki dokuyu etkiler. Bu da dokunun kasılmasına ve sonuç olarak horlamaya neden olur.

Erken saatte ve hafif bir akşam yemeği yiyin

hafif akşam yemeği

Fazla miktarda ve yatmadan hemen önce yemek yemek, uyku kaliteniz üzerinde değişikliklere ve horlamanıza neden olabilir. Akşam yemekleri yatmadan en az 3 saat önce yenmelidir.

Akşamları süt ürünleri veya kırmızı et gibi sindirimi daha zor olan besinlerden uzak durmaya çalışın. Bu yiyecekler boğazdaki mukus miktarını arttırır ve uyurken nefes almanın zorlaşmasına neden olur.

Düzenli olarak egzersiz yapın

Fiziksel aktivite hem formunuzu korumanıza yardımcı olur hem de kalbiniz ve bedeninizin diğer sistemlerinin sğalıklı kalmasını sağlar. Bu durumda ise, ciğerlerin temizlenmesini sağlayıp nefes almayı kolaylaştırır ve bedeninizdeki toksinleri azaltır.

Sert yastıklar

sert yastık

Sert bir yastık, başınızı bedeninizin geri kalanından biraz daha yukarıda tutmanızı sağlayarak horlama ihtimalinizi azaltır. Horlamak sizin de hayatınızı etkiliyor mu? Bu doğal tedaviyi deneyip önerilerimizi uygulamak için vakit kaybetmeyin!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.