Bir İlişkiyi Bitirmek Gerektiğine Dair İşaretler
İnsanlar neden kendilerini bir ilişki içinde durgun buluyor? Romantik ilişkiler bazen çeşitli nedenlerden dolayı durgunlaşır. Çoğu zaman sorun, bir karar vermekten korkuyor olmanızdır. Bu yazıda bir ilişkiyi bitirmek gerektiğine dair işaretleri inceliyoruz.
Belki de ilişkinin herhangi bir yere gitmediğini biliyorsunuzdur; fakat inkar etmeyi tercih ediyorsunuzdur. Ancak böyle bir durumu devam ettirmek yıkıcı olabilir. Hayatınızın bitmek bilmeyen bu bölümüne son verme zamanınızın geldiğini ve bir ilişkiyi bitirmek gerektiğini anlatan işaretleri tespit etmeyi öğrenin.
Bir İlişkiyi Bitirmek Gerektiğini Anlatan İşaretler
1. Bir şeylerin doğru gitmediğine dair hiç geçmeyen bir his
Bu, büyük huzursuzluğa neden olan bir duygudur. Bir şeylerin doğru olmadığını fark edersiniz. Ancak ne olur ne olmaz diye çok fazla üzerinde durmamayı tercih edersiniz.
Bu durum çoğu zaman eşinizin size olması gerektiği kadar dürüst olmadığını fark etmenizden kaynaklanır. Diğer durumlarda ise daimi çatışmalar bir şeylerden şüphelenmenize neden olur. Farkında olmak istemediğiniz bir yönü kaçırdığınızdan şüphelenebilirsiniz.
Bu, başka birini incitme meselesi değildir. Bunun yerine, samimi olma ve çözüm bulmaya çalışma meselesidir; ki böylece mutluluk ve uyum ilişkinize hükmedebilsin. Hoşlanmadığınız biriyle olmak çok iyi bir durum değildir.
2. Bir ilişkiyi bitirmek gerektiğine dair işaretler: Değerinizi göstermeniz gerektiği hissi
Bir ilişki herhangi bir yöne doğru gitmediğinde ve bir ilişkiyi bitirmek gerektiğinde, bazen taraflardan biri suçluluk hissetmeye başlar. Bu anlar, gözlerinizi en çok açmanız gereken zamanlardır.
Zaman zaman bu ilişkinin sizin için ne kadar önemli olduğunu ve her şeyi devam ettirmeye hazır olduğunuzu göstermek istersiniz. Ancak partneriniz bu konuda nasıl davranıyor?
Eğer bu konuda çaba gösteren tek kişi sizseniz, çabalamayı bıraktığınızda her şey çökecektir. Böyle bir ilişkiyi bitirmekten başka çare yoktur. İki kişiden biri daha fazla şey verirken diğer taraf hiçbir şey yapmadığında asıl sorunlar başlar.
Mutlaka göz atın: Aşk Kanıtları: İlişkiniz Ne Kadar Sağlam?
3. Cinsel hayatınız pek tatmin edici değildir
Belki bu kulağa yüzeysel geliyordur. Ancak seks hayatınız eskiden olduğu gibi keyifli değilse, bu bir sorun olduğunu gösterir. Belki de sevginizi canlı tutmak için yeni şeyler denemek istediğinizi fark ettiniz.
Ancak tutkuyu tazelemek için iki kişiye ihtiyaç vardır. İlişkideki partnerlerden sadece bir tanesi istiyorsa, alev yanmaya devam edemez. Çatışmaların cinsel hayatınızda bir darbe yaratması ihtimal dahilindedir.
Hoşunuza gitse de gitmese de, partneriniz size sadık olmamışsa, bu daima aklınızda olacaktır. Bu nedenle, her zaman bunlar hakkında konuşmak gerekir. Karanlıkta kalmalarına izin vermeyin ve kendi kendilerine yok olmalarını beklemeyin.
4. Olduğunuz kişiden vazgeçtiniz
Kendinizi kaybettiğinizi hissediyor musunuz? Olduğunuz kişiden vazgeçtiniz mi? Bu ilişkiyi başlattığınızda olduğunuz her şey geçmişte kaldı. Tanıyamadığınız birine bile dönüşmüş olabilirsiniz.
Belki partneriniz size eskisi gibi davranmadığı için böyle olduğunu düşünüyorsunuz. Ancak belki de size hak ettiğiniz gibi davranıp davranmadığını düşünmelisiniz. Sizi motive ve mutlu eden her şeyden vazgeçtiniz.
Sizi tamamlayan her şeyi unuttunuz. Sadece siz yapabiliyormuşsunuz gibi hissettiren şeyleri hatırlamıyorsunuz. Eğer böyle hissediyorsanız, belki de bu kendinizi tekrar bulmak için biraz mesafe koymanın zamanıdır. Her zaman yanınızda olacak tek kişi var ve o da sizsiniz.
Özellikle de ilişkiler sizi çok mutlu ettiği için bir ilişkiyi bitirmek insanları üzer. Fakat şu anda ilişkiniz sizi kaybolmuş ve kafası karışmış hissettiriyor olabilir. İşler karışık bir hal aldığında, kim olduğunuzu bilmediğinizde ya da her gün tartıştığınızda, bir şeyleri değiştirmenin tam zamanıdır.
Her şeyin kendiliğinden çözülmesini beklemek yalnızca bir zaman kaybıdır. İlişkiniz herhangi bir yöne gitmiyorsa, artık ilişkiyi bitirip farklı bir yöne doğru gitmenin tam zamanıdır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Gottman, John M. Siete reglas de oro para vivir en pareja: Un estudio exhaustivo sobre las relaciones y la convivencia. DEBOLSILLO, 2012.
- Guzmán, Mónica, and Paula Contreras. “Estilos de apego en relaciones de pareja y su asociación con la satisfacción marital.” Psykhe (Santiago) 21.1 (2012): 69-82.
- Rivera, Diana, Constanza Cruz, and Catalina Muñoz. “Satisfacción en las relaciones de pareja en la adultez emergente: el rol del apego, la intimidad y la depresión.” Terapia psicológica 29.1 (2011): 77-83.