İnce Kırışıklıkları Bu Esansiyel Yağlarla Azaltın

Bu ince kırışıklıkları azaltmanın doğal bir yolunu mu arıyorsunuz? Üzüm çekirdeği yağı, gözlerinizin etrafındaki kırışıklıkların görünümünü azaltmanın yanı sıra cildinizde sıkılaştırıcı ve anti-enflamatuvar bir etkiye sahiptir. Bu yazımızda daha fazla bilgi edinin!
İnce Kırışıklıkları Bu Esansiyel Yağlarla Azaltın
Karla Henríquez

tarafından incelendi ve onaylandı. Doktor Karla Henríquez.

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Gözlerinizin etrafındaki cildiniz vücudunuzun diğer bölgelerindeki deriden çok daha narindir. Ne yazık ki, aynı zamanda da kırışıklıkları çok daha kolayca oluşturmaya meyillidir.

Bunun nedeni, burada yeterli ter bezinin bulunmamasıdır. Ayrıca, kolajen ve elastini çok daha küçük miktarlarda üretir. Bundan dolayı, bu derinin zayıflama olasılığı daha yüksektir. Bu, hatta gençler için de geçerli olabilir.

Sorun şu ki, birçok kişi bu durumu kötüleştiren şeyleri görmezden gelmektedir. Bunlara, uyku eksikliği, stres ve zayıf beslenme alışkanlıkları dahildir. Neyse ki, % 100 doğal çözümler de vardır. İçerikleri sayesinde bu bölgeyi korurlar ve genç görünmesini sağlarlar.

Bu yazımızda 6 sağlıklı esansiyel yağı sizinle paylaşmak istiyoruz. Özellikleri, cildinizin kalitesini artırır, sarkmayı ve kırışıklıkları önler. Deneyin!

1. Frankincense yağı

Frankincense yağı

Frankincense esansiyel yağı, antioksidan özelliklere ve anti-enflamatuvar özelliklere sahip bir üründür. Uygulandıktan sonra, serbest radikallere ve güneşin zararlarına karşı müdahale ederler.

İçeriğindeki besin maddeleri cildin iyileşme sürecini hızlandırır. Aynı zamanda, kolajen ve elastinin oluşmaya devam etmesine yardımcı olurlar.

Nasıl kullanılır?

  • Parmak uçlarınıza birkaç damla frankincense yağı sürün. Ardından, yağ tamamen emilene kadar gözlerinizin kenarlarında ovun.
  • Bu tedaviyi her gece yatmadan önce kullanın.

2. Papatya yağı

Papatya yağı papatyalardan gelir. Yaşlanma karşıtı bir üründür. Özellikleri nedeniyle, her türlü cilt üzerinde sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Yüzünüzdeki ince kırışıklıkların görünümünü azaltmak için önerilir. Ayrıca, alerjileri ve güneşin oluşturduğu hasarı kontrol eder.

Nasıl kullanılır?

  • Gerekli olduğunu düşündüğünüz kadar yağı alın. Beş dakika boyunca gözlerinizin kenarlarına masaj yaparakaltında masaj yapın.
  • Her gece kullanın.

3. Argan yağı

argan yağı

Argan yağı, birçokları tarafından da “mucize yağı” olarak bilinir. Temel yağ asitleri ve E vitamini bakımından zengindir. Bunlar hassas cildinizi tazeler. Bileşenleri, minerallerin ötesinde, doğal olarak cildinizi nemlendirir ve kolajen kaybını önlemeye yardımcı olur.

Nasıl kullanılır?

  • Bir parça pamuğu argan yağına batırın. Gözlerinizin altına uygulayın.
  • İyice emmesini sağlayın. Günde 2 keze kadar kullanın.

4. Jojoba yağı

Jojoba yağı, antioksidanlar ve sağlıklı yağlar bakımından zengindir. Cildinizde emildikten sonra, kırışıklıkları azaltırlar. Özellikleri cildinizdeki hücresel aktiviteyi artırır. Ayrıca ölü hücrelerin azalmasını da desteklerler.

Bu da yetmediyse, akne, yara izleri ve güzelliği etkileyen diğer kusurlara karşı da etkili bir çözümdür.

Nasıl kullanılır?

  • Gözlerinizin altında az miktar jojoba yağı sürün. 3-5 dakika kadar hafifçe masaj yapın.
  • Yatmadan önce her gece bu tedaviyi tekrarlayın.

5. Üzüm çekirdeği yağı

Üzüm çekirdeği esansiyel yağı, ince kırışıklıkların önlenmesi ve tedavisinde en iyi çözümlerden biridir. Güçlü antioksidanlar ve sağlıklı yağlar içermektedirler. Emildikten sonra, aşırı kuruluğu ve serbest radikallerin sebep olduğu bozulmayı önemli ölçüde azaltırlar.

Aynı zamanda sıkılaştırıcı ve anti-enflamatuvar bir etkiye sahiptir. Bu, göz altı torbalarını ve diğer kusurları önlemeye yardımcı olur.

Nasıl kullanılır?

  • Gece, yatmadan hemen önce makyajınızı çıkarın. Gözlerinizin altını bol miktarda üzüm çekirdeği yağı ile ovun.
  • İyice emilmesine izin verin. Daha sonra durulamadan yatın.
  • Bunu yatmadan önce her gece kullanın.

6. Lavanta yağı

Lavanta esansiyel yağı, gözlerinizin altındaki cilde daha iyi bir görünüm vermek için yardımcı olabilecek anti-enflamatuvar ve rejeneratif özelliklere sahiptir. İçindeki besin maddeleri UV ışınlarının neden olduğu zararı geri alır. Aynı zamanda elastikiyet kaybını önlerler.

Nasıl kullanılır?

  • Gözlerinizin altında günde iki kez bol miktarda lavanta yağı sürün.

Onları denemeye hazır mısınız? Eğer cildinizin bu bölümü hakkında endişeleniyorsanız, yukarıda belirtilen yağlardan birini deneyin ve günlük güzellik rutininizin bir parçası haline getirin.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Ayaz, M., Sadiq, A., Junaid, M., Ullah, F., Subhan, F., & Ahmed, J. (2017). Neuroprotective and Anti-Aging Potentials of Essential Oils from Aromatic and Medicinal Plants. Frontiers in aging neuroscience, 9, 168. https://doi.org/10.3389/fnagi.2017.00168
  • Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Molecular medicine reports, 3(6), 895–901. https://doi.org/10.3892/mmr.2010.377
  • Boucetta, K. Q., Charrouf, Z., Aguenaou, H., Derouiche, A., & Bensouda, Y. (2015). The effect of dietary and/or cosmetic argan oil on postmenopausal skin elasticity. Clinical interventions in aging, 10, 339–349. https://doi.org/10.2147/CIA.S71684
  • Pazyar N, Yaghoobi R, Ghassemi MR, Kazerouni A, Rafeie E, Jamshydian N. Jojoba in dermatology: a succinct review. G Ital Dermatol Venereol. 2013;148(6):687‐691.
  • Davidov-Pardo G, McClements DJ. Nutraceutical delivery systems: resveratrol encapsulation in grape seed oil nanoemulsions formed by spontaneous emulsification. Food Chem. 2015;167:205‐212. doi:10.1016/j.foodchem.2014.06.082
  • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2017). Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. International journal of molecular sciences, 19(1), 70. https://doi.org/10.3390/ijms19010070

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.