Kanseri Önleyen 4 Mucizevi Meyve

Bu meyveler kanseri tedavi edemese de önlemeye yardımcı oldukları ve bağışıklık sistemini güçlendirdikleri bir gerçek. Deneyin!
Kanseri Önleyen 4 Mucizevi Meyve

Tarafından yazılmıştır Okairy Zuñiga

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

En lezzetli yiyeceklerin başında gelen bazı meyveler kanseri önleyen mucizevi özellikleri sayesinde bu hastalıkla mücadelede önemli rol oynuyor.

Bütün meyveler vücudumuz için faydalıdır. İhtiyaç duyduğumuz bütün vitamin ve mineralleri içerirler. Bazıları ise bunun da ötesine geçip var olan en hassas hastalıklardan biri olan kanserle mücadelede önemli rol oynar.

Kanser, her yıl birçok insanın yaşamına mal olan tehlikeli bir hastalık. Bu yüzden, diyetinize mutlaka eklemeniz gereken ve kanseri önleyen meyveleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Kanseri Önleyen Meyveler

1. Yaban mersini

Kanseri önleyen en güçlü meyvelerden biri olan yaban mersini, antioksidan bakımından oldukça zengindir. Yaban mersininde en çok dikkate değer olan antioksidan ise antosiyanin.

Yaban mersininin içinde bulunan antosiyanin, elajik asit ve ürolin, DNA’da kansere neden olabilecek serbest radikalleri en aza indirir.

Bu maddeler aynı zamanda zararlı hücreleri öldürür. Ağız, kolon, meme ve prostat kanseri hücrelerinin oluşumunu engeller.

C vitamini ise kanseri önleyen vitaminlerden biridir. Bu küçük ama lezzetli meyvede ise bolca C vitamini bulunur.

Serbest radikalleri durdurup DNA hücrelerini koruyarak tümör oluşumunu engeller.

Alışveriş listenize yaban mersini eklemeyi unutmayın. İçeceklerinize karıştırabilir veya lezzetli bir atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.

2. Üzüm

üzüm

Kansere karşı savaşan meyveler listesinde üzüm ikinci sırada. Bu nedenle mümkün olduğunca üzüm yemeye çalışın.

Koyu kırmızı ve siyah üzümde resveratrol isimli bir madde bolca bulunur. Resveratrol maddesinin kolon kanseri hücrelerindeki ornitin dekarboksilaz aktivitelerini azalttığı kanıtlanmıştır.

Bahsettiğimiz enzim kanser hücrelerinin çıkma sebebi. Yani vücutta ne kadar az olursa,o kadar iyidir.

Üzümün yalnızca kolon kanserinde pozitif etkisi yok. Bu meyve aynı zamanda prostat ve göğüs tümörleri oluşma riskini de azaltmaya yardımcı.

3. Avokado

kanseri önleyen avokado

Pek çok insanın düşündüğünün aksine avokado sebze değil meyvedir. Kanseri önleyen bu meyve aynı zamanda yararlı yağlar barındır.

Antioksidan gluten kaynağıdır ve DNA yapısıyla oynayan ve kansere yol açabilen serbest radikallere karşı etkilidir.

Avokado aynı zamanda C vitamini deposudur. C vitaminin serbest radikalleri engelleyip DNA hücrelerini koruyarak tümör oluşumunun önüne geçtiğini unutmayın.

Avokadoda bulunan karoteroidler (beta keroten, alfa keroten ve zeaksantin) meme, prostat ve ağız kanserini önlemeye yardımcıdır.

Avokadoda bolca bulunan E vitamini meme kanserine yakalanma riskini kayda değer biçimde azaltır.

Bu yağlı meyveyi içeceklerinizde kullanabilir veya salatalarınıza kremamsı bir tat vermek için ekleyebilirsiniz. Yemeklerinize farklı bir tat vermek istiyorsanız, biraz avokado yağında pişirmeyi deneyebilirsiniz.

4. Ananas

kanseri önleyen meyveler

Şüphesiz herkesin sevdiği, kanser düşmanı bir diğer meyve ananas.

Bu egzotik meyve, proteinleri parçalayan ve kanser hücrelerini yakalayıp yok eden bromelain isimli bir enzim içerir.

  • Bu harika enzim ananas bitkisinin meyve kısmında ve köklerde bulunur.
  • İltihap önleyici ve ağrı kesici özellikleri vardır. Bu nedenle artrit hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.
  • İltihap ve pıhtılaşma önleyici bu madde bağışıklık sistemi için de yararlıdır. Bu, vücudumuzu kansere karşı daha dirençli kılar.

Kanser karşıtı meyvelerden faydalanın, sağlıklı kalın

Vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almanın en iyi yolu meyve yemek. Bu nedenle meyveler diyetimizin olmazsa olmazı.

Eğer diyabet gibi hastalıklarınız varsa tükettiğiniz meyve miktarını kontrol etmek, porsiyonları küçük tutmak önemlidir.

Bol vitamin içeren ve kanseri önleyen bahsettiğimiz bu meyvelerin hiçbir yan etkisi yoktur.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.