Bu 3 Karpuz Faydası Sizi Şaşırtacak
Doğanın bize bir armağanı olan bazı yiyecekler vardır. Lezzetli tatlarının yanı sıra, inanılmaz özellikleri ve sahip oldukları yüksek besin değeri sayesinde vücudumuz için de oldukça faydalıdırlar. Karpuz da bu kategoridedir. Bu yazıda karpuzun faydalarını keşfedin.
Karpuz yüksek oranda antioksidanlar, besinler ve A ve C vitaminleri içerir. Onu hem meyve suyu hem de yemeklere eşlik edecek şekilde tüketebiliriz. Ayrıca kanseri önlemek ve tedavi etmek için yardımcı iki madde olan likopin ve beta karoten içerir.
Karpuz ne kadar olgun olursa, sağlığınız için o kadar faydası vardır. Olgun bir karpuzun yüzde doksanı sudan oluşur. Bu nedenle, ciddi susuzluk, böbrek problemleri ve anemi gibi rahatsızlıkların tedavisi adına faydalı bir meyvedir.
Bu yazıda size, bu harika meyvenin birçok faydasından üçünü sunuyoruz.
Karpuzun inanılmaz faydalarından bazıları
1. Kalbi güçlendirir
Bu meyve, arjinine dönüşen sitrülini içerir. Bu iki aminoasit, arterlerin durumuna, etkili kan akışına ve genel kardiyovasküler fonksiyonlara katkıda bulunur. Nitik oksit üretimi için arjinin ve sitrülin gereklidir. Bu bileşen, arterlerin ve kan damarlarının esnekliğine katkıda bulunur.
Ayrıca bunu da okuyun: Karpuz İle Kilonuzu Koruyun, Kaslarınıza ve Vücudunuza İyi Bakın
2. Erektil disfonksiyonu iyileştirir
Şaşırtıcı görünse de, karpuzun kan damarı genişletici maddelere benzer özellikleri vardır. Bunlar kan damarındaki fonksiyonel problemleri tedavi etmek için kullanılır.
Bununla birlikte, karpuzla ilgili bu konudaki problem, bu durumu iyileştirmek için kullanılması gereken kesin bir miktarın olmamasıdır. Yine de, karpuzun sahip olduğu bu potansiyel, bu işlev bozukluğu üzerindeki etkisini deneyen kişiler için ümit vericidir.
Bunun hakkında bilgi edinin: Kalbin Doğru Çalışmadığını Gösteren 7 İşaret
3. Büyük bir besin değerine sahiptir
Karpuz, idrar söktürücü ve yüksek nemlendirici yeteneği ile bilinir. Bununla birlikte, olağanüstü besin değeri hakkında çok az şey bilinmektedir. Enfes lezzetinin yanı sıra, karpuz yüksek miktarda çoklu besin değerleri içerir. Bu ve bunun gibi birkaç meyvede böyle büyük besin değeri vardır.
Sadece 100 g. karpuz aşağıdaki besin ögelerini içerir:
- Karbonhidratlar: 8 g.
- Proteinler: 0.6 g.
- Yağ: 0.2 g.
- Kalori: 30 g.
- Lif: 0.5 g.
- A Vitamini: 570 IU
- Potasyum: 112 mg.
- Magnezyum: 11 mg.
- Demir: 2 mg.
- Diğer vitaminler: B1, B2, B3 ve B6
- Diğer mineraller: manganez ve fosfor
Bu miktarın, tükettiğimiz miktarlardan çok daha küçük olduğunu belirtmeye gerek yoktur. Bu miktar, bu egzotik meyvenin vücudunuza sunabileceği yararların bir portresini göstermektedir. Bu nedenle, sporcular, özellikle yüksek performans harcayan atletler tarafından karpuz çok fazla tavsiye edilir ve tüketilir.
Karpuzun inanılmaz faydalarını öğrendikten sonra, muhtemelen ona daha farklı bir şekilde bakacaksınız. Tükettiğiniz zaman size sunabileceği tüm avantajları yerine getirdiğini göreceksiniz. En önemli şey, günlük diyetinize çok faydalı bir gıda olarak onu da dahil edecek olmanızdır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Buijs N, Marges E, Visser M, van Leeuwen P. Arginina en nutrición especializada. In: Anaya Prado R, Arenas Márquez H, Arenas Moya D, editors. Nutrición enteral y parenteral. 2ª ed. México D.F.: McGraw-Hill; 2012. p. 584-594. Available at: https://s3.amazonaws.com/academia.edu.documents/56875728/Nutricion_Enteral_y_Parenteral_Anaya.pdf?AWSAccessKeyId=AKIAIWOWYYGZ2Y53UL3A&Expires=1545261042&Signature=GorwrpC8dLQ4qwasK2Zj83udQVU%3D&response-content-disposition=inline%3B%20filename%3DNutricion_Enteral_y_Parenteral_Anaya.pdf#page=610. Accessed 12/19, 2018.
- Camacho J. Disfunción eréctil: abordaje y manejo del paciente. Revista de la Facultad de Medicina 2002; 25 (2): 173-188. Available at: https://www.researchgate.net/publication/262672179_Disfuncion_Erectil_Abordaje_y_Manejo_del_Paciente. Accessed 12/18, 2018.
- Cruz Bojórquez RM, González Gallego J, Sánchez Collado P. Propiedades funcionales y beneficios para la salud del licopeno. Nutrición Hospitalaria 2013; 28 (1): 6-15. Available at: http://scielo.isciii.es/scielo.php?pid=S0212-16112013000100002&script=sci_arttext&tlng=pt. Accessed 12/19, 2018.