Kaş ve Kirpiklerde Azalma
Kaş ve kirpiklerde azalma genel bir problemdir. Hepimiz bazen aynaya baktığımızda bölgede boşluklar olduğunu farkedebiliriz. Bildiğiniz gibi bugünlerde dolgun kirpikler için bakım gerekiyor.
Ama kirpikleriniz zayıflamaya başlarsa ne yapacaksınız? Kaş ve kirpiklerinizin azalması ciddi nedenlere dayanabilir. Bunları aşağıda açıklayacağız. Neyse ki bu durum neredeyse her zaman geçicidir; düzenli ve doğru tedavi ile tamamen iyileşebilirsiniz. İhtiyacınız olan bilgi burada.
1. Kaşlarda ve kirpiklerde azalma ne anlama gelir?
Daha önce belirttiğimiz gibi kaş ve kirpiklerde azalma neredeyse her zaman geçicidir. Ama en önemlisi bunun nedenini bulmak ve en uygun tedavi yöntemini uygulamaktır. Gelin bu probleme yol açan faktörleri inceleyelim:
Stres
Bazen normalden daha fazla stres taşırız. Metabolizmamız değişir, ve vücuttaki kortizol seviyeleri artar. Bu vücudun işlevlerini değiştirir. Bu durumlarda kaş ve kirpiklerin azalması yaygın bir durumdur.
Egzama ve topikal dermatit
Egzama durumu ciddidir ve bir dermatolog muayenesi gerektirir. Egzama kronik kırmızılık, kaşıntı ve rahatsızlık belirtileri taşır. Ayrıca sıklıkla göz kapağı bölgesinde oluştuğu için kaş ve kirpik kaybına neden olabilir. Doktorunuzun öğüdünü dinleyin: egzama doğru ilaçlarla tedavi edilebilir, böylece tüy kaybı probleminiz son bulabilir.
Okumanızı öneririz: Hint Yağının Faydaları Nelerdir?
Kaşlarınızı alırken dikkatli olun
Elbette ağda ve cımbızla kaş almaktan bahsediyoruz. Bazen bir tüyü kökünden çektiğiniz zaman büyümesi normalden uzun sürebilir, ve hatta orada yeniden tüy çıkana kadar 2 hafta geçebilir.
Yani cımbız kullanırken aşırıya kaçmamak önemlidir. Saçlarınız tamamen yok olmadan önce belli miktarda uzayabileceğini unutmayın. Evet, o kaşları çekip alıyorsanız, sonunda onları kaybedebilirsiniz.
Belli ilaçlar
Artrit tedavisinde kullanılan belli başlı ilaçlar kaş ve kirpiklerde dökülmeye yol açabilir. Eğer aldığınız ilaçların yan etkileri olduğunu seziyorsanız hemen doktorunuzla görüşün. Buna kesinlikle değecek.
Metabolizmada değişiklikler
Yaşınız ilerledikçe metabolizmanız yavaşlar ve bu da saç kaybında dengesizliklere yol açabilir. Gözenekler daha az uyarılır, böylece saçlar daha yavaş uzar. Kirpikler, örneğin, yeniden ortaya çıktıklarından daha hızlı dökülürler.
2. Kaş ve kirpik kaybını nasıl tedavi edersiniz?
Kaş tedavisi
- Günlük folik asit, sülfür gibi mineraller ve A, B3 ve E vitamini alımınızı arttırın. Bunları hangi yiyeceklerde bulabilirsiniz? Aşağıdakileri not alın:
- Bira mayası
- Yumurta
- Hindi
- Havuç
- Brokoli
- Soğan
- Kayısı
- Biber
- Biberiye yağı ve kastor yağı: Her ikisi de kullanılabilir ve kolay bulunur, doğal marketlerde veya aktarlarda satılır. Tek yapmanız gereken bir pamuğa yağ damlatmak ve her sabah ile akşam kaşlarınıza sürmektir. Eğer bunu her gün yaparsanız, kaşlarınızın büyümesini uyaracaksınız.
Kirpikler için tedavi
- Zeytinyağı ile masaj: Bunu uyumadan önce yapabilirsiniz. Bir pamuğa biraz zeytinyağı damlatın ve kirpiklerinizin gözeneklerine sürün. Çok kolay!
- Vazelin: Akşam eve geldiğinizde ilk işiniz maskaranızı ve göz makyajınızı temizlemek olmalı. Ve sonra biraz vazelin sürerek masaj yapın. Bu daha kalın ve güçlü kirpiklerin gelişimine yardımcı olur.
- Papatya: Biraz papatya çayı yapmaya ne dersiniz? Aşağıdaki adımlara bir göz atın:
Malzemeler
- 20 gram kuru papatya
- ½ bardak su (100 ml)
Hazırlanışı
- Suyu kaynatın ve papatyayı ekleyin. 15 dakika kaynatın, yavaşça soğumaya bırakın. Kirpiklere uygulayacağınız çay ılık olmalı. Pamuğu ıslatın ve kirpiklerinize sürün. Bunu her gün makyajınızı temizledikten sonra uygulayın.
- Kastor yağı: Bildiğiniz üzre kastor (Hintyağı otu) vücutta saç kaybını iyileştirmek için harikadır. Yeni saç oluşumunu destekler. Yapmanız gereken şu alışkanlığı edinmek: her gece bir parça pamuğa bir kaç damla kastor yağı damlatın ve kirpiklerinize sürün. Bir kaç haftada sonuçlarını göreceksiniz. Muhteşem!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
linkedin.com/pulse/what-causes-lashes-brows-thin-fall-out-michelle-skelly/
- Fong P, et al. (2015). In silico prediction of prostaglandin D2 synthase inhibitors from herbal constituents for the treatment of hair loss.
sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874115301677?via%3Dihub
- , , , Rosemary oil vs minoxidil 2% for the treatment of androgenetic alopecia: a randomized comparative trial. (2015).
- europepmc.org/abstract/med/25842469
- Murata K, Noguchi K, Kondo M, Onishi M, Watanabe N, Okamura K, Matsuda H. Promotion of hair growth by Rosmarinus officinalis leaf extract. (2013).
- ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22517595
- Oxford Biolabs. 5 Essential Vitamins For Hair Growth And Strength
- oxfordbiolabs.com/blogs/research-publications/top-5-vitamins-for-hair-growth