Kemik Ağrısı: Nedenler, Semptomlar Ve Tedavi
Kemik ağrısı, artrit, kemik erimesi, dengesiz beslenmeden kaynaklanan besin eksikliği, fiziksel aktiviteler, sakatlanmalar vb. gibi çeşitli nedenlerden ötürü ortaya çıkabilir. Ancak uygun tedaviyle, yaşam tarzınızı tamamen değiştirmek zorunda kalmadan bu acıyla mücadele edebilirsiniz.
Aslında, kemik ağrısı gün geçtikçe daha yaygın ve her yaşta ortaya çıkabilir bir problem haline geliyor. Genellikle kadınları erkeklerden daha fazla etkiler ve yoğunluğuna bağlı olarak günlük aktiviteleri zorlaştırabilir. Kemik ağrısı anlık yoğun ya da kronik olabilir. Ne tür bir ağrınız olduğunu belirlemek için bu durumu yakından incelemeniz önemlidir.
- Yoğun kemik ağrısı: Bu tip ağrı aniden oluşur. Genellikle, ani hareket ya da sarsıntının bir sonucudur. Egzersiz sonrasında ya da sırt ve kas sakatlanmalarında ortaya çıkabilir.
- Kronik kemik ağrısı: Yoğun ağrıdan farklı olarak, kronik ağrı tekrar ve sürekli olarak gerçekleşir. Aşağıda okuyabileceğiniz birçok nedenden dolayı oluşabilir.
Kemik ağrısının nedenleri
Kemik ağrısının yaygın nedenlerinden bazıları osteoartrit, burkulma veya kırıklar olarak sıralanabilir.
Eklem ağrısı yaşama şansınızı artıran birtakım risk faktörleri vardır:
- Yukarıda belirtilen koşullar veya ameliyatlar nedeniyle oluşan eklem hasarı.
- Genetik yatkınlık.
- Anatomik yapı.
- Obezite (bu durumda eklemler aşırı basınca maruz kalır).
Belirtiler
Kemik ağrısı, parmaklarınız ve ayak parmaklarınız, bilekleriniz veya dizleriniz gibi vücudun farklı bölgelerini etkiler. Genellikle sertlik ve zonklayan ağrıyla bağlantılıdır. Eklem ağrısı, artrit veya osteoartrite inflamasyon eşlik edebilir ve farklı şekillerde ortaya çıkabilir.
Osteoartritte, eklem kıkırdağı zayıflar ve kendini yenileme yeteneği sınırlanır, bu da zamanla kıkırdak kaybına neden olur. Sonuç olarak, korunmasız kemikler birbirlerine sürtülür ve hareket etmeleri zorlaştırır.
Hangi Doğal Reçeteler Eklem Ağrılarının Tedavisine Yardımcı Olur?
Portakal
C vitamini açısından zengin bir kaynak olan portakal, iltihaplanmayı önler. Ayrıca, bu meyve, romatoid artrit geliştirme riskinizi azaltmaya yardımcı, beta-criptoxanthin antioksidanlar içerir.
Uygulama
- Her gün 1 veya 2 portakal yemek harika bir alışkanlıktır.
- Kemik sağlığınızı iyileştirmek için kahvaltıdan önce doğal ve taze portakal suyu için.
Atkuyruğu
Atkuyruğu bitkisi alüminyum, demir oksit, potasyum ve magnezyum gibi birçok minerali barındırır. Bağ dokusunu korumaya yardımcı olur.
İdrar söktürücü özellikleri, belirli eklem problemlerinden kaynaklanan ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Bu bitki, kemiklere kaybettikleri mineralleri yeniden kazandırma ve doğal olarak şişkinlikleri azaltma yeteneğine sahip organik bileşiklere sahiptir
İçindekiler
- 1 çorba kaşığı at kuyruğu yaprağı (15g)
- 1 bardak su (250 ml)
Hazırlık
- At kuyruğunu suya ekleyin ve kaynama noktasına getirin.
- Kaynayınca suyu ısıdan uzaklaştırın ve 5 ya da 7 dakika bekletin.
- Bu süre sonunda, karışımı bir bardağa dökün ve için. Bu çayı günde iki kez içmeniz önemlidir.
Balık yemek
Kemik ağrısı ve eklem iltihabıyla mücadele etmenin bir başka yolu omega 3 yağ asitlerini tüketmektir. Bunu elde etmek için daha fazla balık yemeniz önerilir:
- Somon
- Alabalık
- Ton balığı
Kemik ağrısı için biberiye alkolü
Biberiye alkolünün harika anti-enflamatuvar özellikleri, onu eklem ağrısını sakinleştirmek için ideal bir reçete haline getirir. Özellikle artrit veya osteoartrit problemi olan insanlar için faydalıdır.
İçindekiler
- 1 çorba kaşığı biberiye (15g)
- 1 şişe izopropil alkol (250 ml)
Hazırlık
- Biberiye yapraklarını alkol şişesine ekleyin ve 48 saat bekletin.
Nasıl kullanılır
- Kemikleriniz ya da eklemleriniz incindiğinde, bu biberiye alkolünü hafif masaj yaparak bölgeye uygulayın.
- Gün boyunca birkaç kez uygulayabilirsiniz.
Yukarıda belirtilen reçetelere ek olarak, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek çok önemlidir. Meyve ve sebze açısından zengin, dengeli bir diyet takip etmek, uzun yürüyüşlere çıkmak ve alkol ve sigara tüketmekten kaçınmak yadsınamaz pozitif etkilere sahiptir.