Migreni Durdurmak için Tuz Tedavisi
Genellikle, insanlar migren hastalığına yakalanmadan önce aura denilen uyarı işaretleri ile karşılaşır. Bu uyarı işaretleri arasında ışık parlamaları ve görüşün bozulması bulunur. Bunun sonucunda saatlerce ve hatta bazen günlerce sürebilecek ciddi baş ağrıları, yani migren oluşur.
Migrene yol açan nedir?
Migrenin nedenleri tam olarak bilinmiyor olsa da, uzmanlar vurgunun beyindeki sinir yolları ve kimyasallar arasında gerçekleştiğini öne sürmektedir. Bu problem farklı faktörlere bağlı olan anormal beyin aktiviteleri ile gerçekleşir.
Migren hastalarının yaş aralığı 10 ila 45’tir, ama bazı durumlarda daha geç yaşlarda da görülebilir. Ayrıca genetik faktörler de etkilidir ve kadınlarda erkeklere oranlara daha fazla görülür.
Ayrıca bakınız:
Migrene neden olabilecek bazı faktörler aşağıdaki gibidir:
- Aybaşı döngülerinden veya hamilelikten korunmak için kullanılan hapların neden olduğu hormonal değişimler
- Uyku bozuklukları
- Aşırı ve sık alkol tüketimi
- Ana öğünleri atlamak
- Stres ve anksiyete
- Yüksek ses ve fazla parlak ışık
- Aşırı zorlama veya egzersizle oluşan fiziksel stres
- Sigara içmek veya pasif sigara içicisi olmak
- Ağır kokular
Ayrıca bazı beslenme alışkanlıkları da migrene neden olabilmektedir. Yapılan bazı araştırmalar göre, belli başlı yiyeceklerin tüketimi migrene yol açmaktadır. İşte bu yiyeceklerden bazıları:
- Rafine un ve şeker
- İşlenmiş gıdalar
- Çikolata
- Süt ve süt ürünleri
- Nitrat içeren etler
- Monosodyum glutamat
Migren Belirtileri
Şiddetli migren ağrıları yaşanmadan önce aura adını verdiğimiz bir durum yaşanır. Bu uyarı işareti migreni haber verir ve bazı belirtiler taşır. Bu belirtiler aşağıdaki gibidir:
- Geçici körlük
- Bulanık görme
- Yıldızlar veya çizgiler görmek
- Göz ağrısı
- Gözlerde rahatsızlık
Bunların ardından ise hemen şu belirtiler gelir: baş dönmesi, doğru kelimeleri bulamamak, odaklanma problemleri, sık sık esnemek.
Her migren hastası aurayı deneyimlemeyebilir, fakat deneyimleyenler genellikle bu belirtileri şiddetli baş ağrısı yaşamadan 15-20 dakika öncesinde yaşar.
Bir kişi baş ağrısı yaşadığında, ağrının kalp atışı gibi attığını hisseder, ve bu atışlar gittikçe artar ve güçlenir. Bu ağrıların hemen hemen hepsi başın yanlarında veya arkasında daha şiddetli olur. 6 ila 48 saat arası sürebilir ve çoğu zaman ışığa karşı ciddi bir hassasiyet oluşur.
Ayrıca, titreme, sık sık idrara çıkma, karıncalanma, zayıflık, sese karşı hassasiyet, iştah kaybı ve terleme gibi belirtiler de görülebilir.
Migreni durdurmak için tuz tedavisi
Eczanelerde, migrenin belirtilerini kısa süre geçirebilecek ağrı kesiciler bulabilirsiniz. Ancak çoğu durumda bu ilaçlar işe yaramaz. İşe yarasa bile genellikle bir kaç saat içinde ağrı yeniden başlar. Peki, migreni durdurmak için en iyi çözüm nedir? Cevap çok basit: Tuz.
Ayrıca bakınız:
Migreni durdurmak için tuzu nasıl kullanacağınızı öğrenmeden önce sizlere bu metodun bilimsel bir kaynağa dayanmadığını, bu nedenle kesin bir çözüm olarak düşünmemeniz gerektiğini bilmelisiniz.
Her zaman için en iyi seçenek bir doktora görünmektir. Bizim size garanti edebileceğimiz tek şey, bu yöntemi denediğiniz takdirde anında ve etkili bir rahatlama yaşayacağınızdır.
Uygulanışı
Migreni yatıştırmak için tuz tedavisini denemek istiyorsanız, Himalaya tuzu gibi kaliteli bir tuz kullanmanızda yarar var. Bu tür tuzlar içinde 84 mineral, elektrolit ve çeşitli ögeler bulundururlar. Rafine tuzun aksine bu tür tuzlar sağlığınız için daha iyidir – elbette makul oranda kullanılmaları da önemlidir.
Himalaya tuzu migrenin ağrısını hemen azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir, kandaki serotonin seviyelerini dengeler ve vücuttaki alkalin ve elektrolit seviyelerini restore eder.
Tuzun bu özelliklerinden yararlanmak için yapmanız gereken tek şey, içinde bolca Himalaya tuzu bulunan bir bardak limon suyu içmektir. Sonuçları hemen fark edeceksiniz!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Charles, A. (2015). Migraine. New England Journal of Medicine. https://doi.org/10.1056/NEJMcp1605502
- CN, S., H, van der Z., & I, van der Z. (2010). The global proving of Himalayan crystal salt. Homoeopathic Links. https://doi.org/10.1055/s-0030-1249902
- Burstein, R., Noseda, R., & Borsook, D. (2015). Migraine: Multiple Processes, Complex Pathophysiology. Journal of Neuroscience. https://doi.org/10.1523/JNEUROSCI.0373-15.2015
- Drake, S. L., & Drake, M. A. (2011). Comparison of salty taste and time intensity of sea and land salts from around the world. Journal of Sensory Studies. https://doi.org/10.1111/j.1745-459X.2010.00317.x