Sabahları Kuru Üzüm Yemek İçin 6 Neden

Eğer kahvaltınıza kuru üzümü dahil ederseniz, vücudunuza büyük miktarda vitamin ve mineral sağlamış olursunuz. Bu yazıda, bu kurutulmuş meyvenin faydaları hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.
Sabahları Kuru Üzüm Yemek İçin 6 Neden

Son Güncelleme: 28 Kasım, 2018

Kuru üzüm, kabızlığı gidermekten daha fazla şey yapar; doğanın bu küçük hediyeleri sağlığınız için bir hazinedir. Kuru incir ve hurma gibi kurutulmuş meyveler, hassas bir kurutma sürecinden geçer ve böylece vücudunuza çok güçlü besin maddelerini sağlar.

Bu besini aşırıya kaçmadan ve özellikle de günün ilk saatlerinde yerseniz, vücudunuz size teşekkür edecektir. Kahvaltıya kuru üzümü dahil etmenin önemini anlatan bu yazıyı mutlaka okuyun.

1. Kuru üzüm hipertansiyonu düşürür

Üzüm, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve genel anlamda kalp sağlığını destekler. Baştan açıklığa kavuşturmamız gereken şey şu ki, kuru üzüm glikoz içerir. Bu sebeple bu besinden en fazla fayda sağlamanın yolu, onu düzenli olarak ancak aşırıya kaçmadan tüketmekten geçer.

Örneğin, günde bir avuç (25 gram) kuru üzüm tüketirseniz, kan basıncını düşürmeye yardımcı olan potasyumu vücudunuza almış olursunuz.  Aynı şekilde kuru üzümde bulunan lifler, damarlarda oluşan sertliği azaltır. Bu gıdayı tüketmeniz kalp ve damar sağlığınıza iyi gelecektir.

2. Enerji doludur ve kansızlıkla savaşmanıza yardımcı olur

açık kavanozdan masaya saçılmış kuru üzümler ve asma yaprağı

Kuru üzümde, kansızlığı tedavi etmeye yardımcı olan demir bulunur. Aynı zamanda, yeni kan üretmek için hayati önem taşıyan kompleks B vitamini açısından da zengindir.

Kuru üzümde yüksek miktarda bulunan bakır, aynı zamanda alyuvarların oluşumunu da destekler. Unutmamalısınız ki, iyi bir kahvaltı enerji dolu bir kahvaltıdır. Kuru üzüm, karbonhidratlar açısından oldukça zengindir; gün ortasında birdenbire açlığa düşmekten kaçınmanız için idealdir.

3. Vücudu temizlemeye yardım eder

Kuru üzümün doğal faydalarından yararlanmanın ilginç bir yolu da, kuru üzümü bir gece suda ıslatmak ve sonra o suyu içmektir. Bu, böbrek fonksiyonlarınızı iyileştirmenin mükemmel bir yoludur.

Vücut, kendi doğal temizleme mekanizmalarına sahip olsa da, karaciğer ve böbreği optimize eden doğal tedaviler bu mekanizmalara katkıda bulunacaktır.

4. Kabızlığa elveda deyin

ahşap kase içinde kuru üzümler

Kuru üzüm tüketirken şaşırtıcı bir şey olur; kuru üzümler, çözünmeyen lif içeriğinden dolayı şişer. Bu doğal süreç, bağırsaklardaki hareketi teşvik eder; bağırsağa detoks yapar ve dışkının vücuttan atılmasını kolaylaştırır. 

5. Kemiklere bakım yapmanın en iyi yoludur

Kuru incir gibi kuru üzüm de kalsiyum bakımından zengindir. Eğer yoğurdunuza bir avuç dolusu kuru üzüm eklerseniz, kemiklerinize ihtiyacı olan kalsiyumu vermiş olursunuz.

Bu kurutulmuş meyve, mikro besin maddesi olan boronun en iyi kaynaklarından birisidir. Boron, kemiklerin oluşumu ve bakımı için hayati önem taşır, vücudun kalsiyumu daha iyi emmesini sağlar.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, kuru üzüm bol miktarda potasyum içerir. Potasyum, osteoporoz ve eklem dejenerasyonu ile savaşmanıza yardımcı olan başka bir temel besin maddesidir.

6. Vücudunuzu alkali tutmaya yardımcı olur

kaşık içinde kuru üzüm

Asidik bir vücut, çoğunlukla akne gibi cilt problemleriyle kendini gösterir. Çünkü vücudunuz bu pH dengesizliğinden etkilenir. Bu durumda b öbrek taşı ya da yüksek kolesterol riski arttığı gibi, eğer artritiniz varsa durumunuz daha da kötüleşir.

Kahvaltınızı yaparken bir avuç kuru üzüm yerseniz, ihtiyacınız olan potasyuma ve magnezyuma sahip olursunuz. Bu iki mineral, s ağlığınızı tehlikeye atan asiditeyi etkisiz hale getirebilir.  Bundan sonra kahvaltınıza hangi besini ekleyeceğinize karar verdiniz mi?


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.