Sahile Köpek Getirirken Yapılması Gereken 14 Şey

Bu yaz köpeğinizi sahile mi getiriyorsunuz? Herkesin güvende olduğundan ve bolca eğlendiğinden emin olmak için aşağıdaki ipuçlarına göz atın!
Sahile Köpek Getirirken Yapılması Gereken 14 Şey

Tarafından yazılmıştır Rafael Victorino Muñoz

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Plaj, dışarısı güzel olduğunda birçok insanın gitmeyi düşündüğü ilk yerlerden biridir, bu nedenle elbette köpeğinizi yanınızda getirmek genellikle planın bir parçasıdır. İkiniz de çok eğlenebilirsiniz, özellikle de sahile köpek getirirken aşağıda listelenenler gibi bazı sağduyulu yönergeleri takip ederseniz.

Bir köpeğe sahip olmak, onların sağlığı ve bakımı konusunda büyük bir sorumluluktur. Ayrıca, diğerleriyle etkileşimleri ve genel olarak kamusal alanların korunması özellikle önemlidir.

Bu, tüylü dostunuzu evde bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Onları kesinlikle getirebilirsiniz! Tek yapmanız gereken bazı nezaket kurallarına uymak.

Köpeği sahile götürmeden önce

Neyse ki, insanlar artık evcil hayvanlarını evde yalnız bırakmak veya bakımlarını bir kreşe veya bir akrabaya emanet etmek zorunda değil. Güneşli günlerin tadı, salyalı dostlarımız etraftayken daha çok çıkar.

Tabii ki sahile köpek götürmeye karar verir vermez buna göre plan yapmalıyız.

1. Köpek dostu plajları araştırın

Gidilecek yer, dikkate alınması gereken ilk şeydir. Bu nedenle evcil hayvanlara izin veren bir plaj seçmeliyiz. Bu yüzden bazı rehberlere başvurarak ve birkaç telefon görüşmesi yaparak araştırma görevine başlayın.

Ayrıca, mevcut tesisler ve hizmetlerin yanı sıra, bunlar bir yerden bir yere değiştiği için yönetmelikler hakkında da bilgi alın.

2. Köpeğinizin ne zaman plaj için yeterince sağlıklı olduğunu bilin

Bir köpeği sahile götürmenin bazen en iyi fikir olmayabileceğini unutmayın. Bu, özellikle evcil hayvanın hassas cildi veya enfekte olabilecek açık yaraları varsa geçerlidir.

Birkaç arkadaş koşuyor.
Bazı insanlar köpekleriyle sahile yakın yürüyüş yapmayı tercih ediyor.

3. Sahile köpek getirirken yanınıza aldığınız eşyalar önemlidir

Çanta yapma zamanı. Kendiniz için ihtiyaç duyacağınız şeylere ek olarak, sadece evcil hayvanınız için de bir çanta hazırlamalısınız. Eklemek isteyebileceğiniz şeylerin bir listesi:

  • Aşı kaydı
  • Kimlik etiketi olan bir tasma
  • Yeterince uzun bir tasma kayışı
  • İçme suyu
  • Gıda
  • Pati koruyucuları
  • Atık torbaları
  • İlk yardım kiti

Bazı plajlarda ağızlık kullanımı zorunludur. Ağızlarını açmalarına ve düzgün nefes almalarına izin veren büyük bir tane seçin.

Sahile köpek getirirken dikkat edilmesi gerekenler

Plajda keyifli vakit geçirmek ve başkalarını rahatsız etmemek için göz önünde bulundurmanız gereken başka şeyler de var.

4. Çok fazla güneşten kaçının

Yalnızken bronzlaşmak kolaydır, ancak aşırı ısındıkları için bir evcil hayvanla yapamazsınız.

Bu bakımdan hayvanı en yoğun saatlerde güneşe maruz bırakmamalısınız. Hatta onları sabah 10:00 ile 16:00 arasında gölgeli bir yerde tutmaya çalışın.

Derilerinin açıkta kalan, kürkle kaplı olmayan bölgelerine güneş losyonu uygulayabilirsiniz. Örneğin karınları. Köpekler için özel kremler de vardır ama  koruma faktörü 30 ve üzeri olduğu sürece kendi kremlerinizi de kullanabilirsiniz.

Ayrıca gün ortasında köpeğinizi sıcak kum üzerinde yürüyüşe çıkarmayın. Patilerinin alt kısımları oldukça hassastır.

5. Sahile köpek getirirken serin ve nemli kalın

En sıcak saatlerde onları gölgede tutmak için şemsiye kurmanın yanı sıra, köpeğin ıslak kumda uzanması için bir delik de açabilirsiniz.

Hidrasyon çok önemlidir. Bu yüzden kaselerinde yeterince su bulundurun ve arada bir içmelerini hatırlatın.

6. Yüzerken onları izleyin

Gerçekten de köpekler yüzücü olarak doğarlar, ancak güçlü dalgalar varsa onları izleyin. Her köpek suya girmekten hoşlanmaz, bu yüzden istemiyorlarsa onları zorlamayın.

7. Gözünüzün önünden ayırmayın

Köpeğinizi yakınınızda tutun ve gözünüzün önünden ayırmayın. Kaçınmanız gereken birkaç şey var:

  • Diğer yüzücülere rahatsızlık verebilirler. Bu, havladığı ya da ısırmakla tehdit ettiği ya da bir şeylerin üzerine idrar yaptığı ya da insanların üzerine kum tekmelediği için olabilir.
  • Diğer köpeklerle kavga edebilirler. Bu hayvanların kendi bölgelerini sahiplenici olduklarını ve yakınlarda başka bir köpek gördüklerinde saldırganlaşabileceklerini unutmayın.
  • Kaybolma veya çalınma ihtimalleri olduğunu unutmayın.

8. Diğer hayvanlara karşı dikkatli olun

Bir plajda sizi dikkat etmeniz gereken tek hayvan diğer köpekler değildir. Örneğin, suda denizanası olabilir ve karın derisi çok hassas olduğundan onlara maruz kalmak köpek için iyi değildir.

Denizanasının toksisitesi bir türden diğerine değişir. Köpeğiniz içindeyken suyun altında hareket eden herhangi bir şeyin farkında olun.

Sahilde köpeğinizin dikkatini çekebilecek yengeçler gibi başka hayvanlar da vardır. Onlarla oynamayı severler, ancak diğer hayvan böyle düşünmeyebilir ve tehdit altında hissederek saldırgan bir şekilde karşılık verebilirler.

9. Kumdaki nesnelere dikkat edin

Köpekler her zaman bir şeyleri koklar, dürter ve her yere burunlarını sokarlar. Kazmayı severler. Bu nedenle, herhangi bir katı atık için uyanık olmalısınız. Her türlü tehlike kumda saklanabilir – bir parça paslı metal veya kırık bir şişe köpeğinizi yaralayabilir.

Ayrıca, bozulan yiyecekler ve hatta zehirli atıklar olabileceğinden, yemeye çalıştıkları her şeye dikkat edin.

10. Köpeğinizi sahile götürüyorsanız onunla oynamalısınız

Köpeğinizi kumsala götürmek, onlarla vakit geçirmek demektir. Neredeyse hiç kimsenin olmadığı, güneş ışığının az olduğu saatlerde top veya frizbi ile yakalama oynayın. Birlikte suya girin, hayvanınız buna bayılacak.

11. Kakasını toplayın

Sahili bulduğunuz gibi hatta daha temiz bırakmalısınız. Bu nedenle, köpeğiniz bir yere pislediğinde kakasını alın ve bu amaç için belirlenmiş çöp kutusuna koyun.

Köpeğinizi plaja götürdükten sonra

Eve döndüğünüzde gün daha bitmemiştir ve oturup dinlenmeden önce köpeğiniz için birkaç şeyle ilgilenmeniz gerekir.

12. Sahile bir köpek getirdikten sonra bakım

Kürklerindeki kum ve tuz, bir köpek için oldukça tahriş edicidir. Bu minerallerin fazlalığını gidermek için sahildeki duşları kullanın. Ayrıca, eve gelir gelmez köpeğinizi iyice yıkayın.

Köpek banyosu.
Plaja gittikten sonra, vücutlarında kalan kumları temizlemek için hayvanı yıkamanız gerekir.

13. Kulaklarını temizleyin

Kötü bir reaksiyonu tetikleyebilecek kum, tuz, su veya başka herhangi bir şey için kulaklarını kontrol edin. Köpekler kulak enfeksiyonlarına eğilimlidir.

14. Onlara tatil verin

Sahile bir köpek getirdikten sonra muhtemelen yorulacaksınız ve onlar da öyle olacak. Dinlenmelerine izin verin, muhtemelen günün geri kalanında uzun bir yürüyüşe ihtiyaçları olmayacak.

Sahile köpek getirmek sizin sorumluluğunuzdadır

Biz köpek severler, her yaşam deneyimini köpeklerimizle paylaşmak isteriz. Ancak ihtiyaçlarımızın farklı olduğunu unutmamalıyız.

Her köpeğin kendine ait bir kişiliği olduğunu unutmayın. Kimisi oyuncu, kimisi inatçıdır, kimisi yürümeyi sever, kimisi evde kalmayı tercih eder. Bu nedenle, eğer hoşuna gittiyse köpeğinizi tekrar sahile götürün, ancak onun için tatsız olduğunu fark ederseniz başka yerleri deneyin.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Botero C, Garcia L [En línea]. Cuantificación y clasificación de residuos sólidos en playas turísticas. Evaluación en tres playas de Santa Marta, Colombia. XIV Congresso Latino-Americano de Ciências do Mar, 2011 [fecha de consulta: 10-07-2021]. URL Disponible en: http://www.globalgarbage.org/praia/downloads/XIV-COLACMAR-2011/1802.pdf.
  • Gambini R, Palma Y, Ricra O et al. Cuantificación y caracterización de residuos sólidos en la playa San Pedro de Lurín, Lima, Perú. The Biologist. 2019; 17(1): 197-205,
  • Gulloso E, Rosado J. Clasificación e impacto ambiental de los residuos sólidos generados en las playas de Riohacha, La Guajira, Colombia. Revista Facultad de Ingeniería Universidad de Antioquia. 2011; 60: 118-128,
  • Larach F, Astorquiza C. Otitis externa: diagnóstico y manejo práctico. Revista Médica Clínica Las Condes. 2016;  27(6): 898-904.
  • Gobierno de España [en línea]. Ministerio de. Código de Animales de Compañía. 2019 [fecha de acceso: 10-07-2021]. URL disponible en: https://www.boe.es/biblioteca_juridica/codigos/codigo.php?id=210&modo=2&nota=0&tab=2.
  • Rodríguez E. Rabia, riesgos y control análisis de la situación en España. Consejo General de Colegios Veterinarios de España. Universidad de León, 2014.
  • Vera C, Kolbach M, Zegpi M et al. Picaduras de medusas: actualización. Rev. méd. Chile. 2004;  132(2): 233-241.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.