Şifalı Bitkilerle Bağırsaklarınızı Temizleyin
Kolonlar vücudu temizleyerek sağlıklı ve dengeli tuttukları için hayati önemdedirler. Bu yüzden siz de düzenli olarak bağırsaklarınızı temizleyin. Bu makalede, sizlere bağırsaklarınızı temizleyin diyeceğiz, ancak bunu nasıl yaptığınızı da göstereceğiz.
Bağırsakları temizlemenin önemi
Fark etmeden yeterince beslenmediğiniz zaman hastalanabilir veya kabız olabilirsiniz. Zayıf besinler, az lif, sindirim problemleri… Tüm bunlar bağırsaklarınızı etkiler.
Bağırsaklarınızın işlevini gerçekten biliyor musunuz? Tuz ve kalıntıları ayrıştırır, metabolik dengeyi düzenler ve K vitamini diğer vitaminleri ayrıştırır. Vücudun işlemesi ve sağlığınız için çok önemlidir.
Bağırsaklarda aşırı kalıntı birikimi olduğunda bu organ işlevini yerine getiremez ve anında fark edilen belirtileri olur:yorgunluk, zayıf sağlık durumu, bağırsak iltihabı… Tüm bunları hatırlamanız önemli.
Bağırsakları temizlemek için yararlı bitkiler
Şifalı bitkiler bağırsaklarınıza nasıl yardımcı olur? Kolaylıkla, çünkü bu bitkiler temizlemek, iltihapları gidermek ve bağırsakların bakımını sağlamak için bir çok özellik taşır. Her gün bu çaylardan bir bardak içmelisiniz. Bu bitkiler sağlıklı bir diyete ve yaşam tarzına kolayca eklenebilir. Aşağıda bu bitkilerin en faydalılarını bulabilirsiniz:
1. Sağlıklı anason
Bu bitki iltihabı azaltmak, bağırsak ve sindirim işlevini geliştirmek ve bağırsakları korumak için kullanılan kolay bir tedavi yöntemidir. Anason çayını ana öğünlerden sonra içmek en faydalısı. Bu çay sindirimi ve yararlı vitaminlerin emilimini destekler.
Ayrıca okuyunuz: Bağırsaklara İyi Gelen Şifalı Bitkiler
Ayrıca iltihabı azaltır ve bağırsakları korur. Bir kap sıcak suya bir kaşık dolusu anason ekleyin. Kaynatın ve demlenmesini bekleyin. Çok seveceksiniz!
2. Sindirimi kolaylaştırıcı nane
Naneye bayılıyoruz! Bu bitki bir çok fayda taşıyor, özellikle sindirim sistemi için. Rahatlatıcı, besleyici öğelerin emilimini kolaylaştırıcı ve bağırsaklar için çok sağlıklı.
Herhangi bir bitki çayını bir çay kaşığı nane ile beraber her gün için. Naneyi aktarlarda, pazarlarda ve diğer marketlerde bulabilirsiniz. Bu bitki sizlere her türlü bağırsak problemi konusunda yardımcı olacak.
3. Sağlıklı papatya
Kim bir bardak papatya çayı içtikten sonra iyi hissetmez ki? Olağanüstü derecede sağlıklıdır ve vücuda hem dahili hem de harici olarak destek olur. İltihabı azaltır, tedavi eder ve canlandırır. Her gün bir bardak içerek bağırsaklarınızı temizleyin. Sabahları bir bardak içmek güne başlamak için harika!
4. Rezene çayı
Çok lezzetli rezene tohumu çayını duydunuz mu? En sağlıklı ve kolay sindirilen içecektir. Hafif bir meyankökü tadı verir, ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Antispazmotik, iltihap azaltıcı ve sindirim sistemini koruyucu etkiler taşır.
Aşırı tokluk veya şişkinlik, hafif yorgunluk ve kırgınlık halinde içildiği zaman dört dörtlüktür. Her öğünden sonra rezene çayı içerseniz kendinizi iyi hessetmenize yardımcı olacak. Beklemeyin, çekinmeyin, bu her zaman çok etkili bir çözüm.
5. Dağ kekiği çayı
Dağ kekiğini aktarlarda bulabilirsiniz. Akdeniz ikliminde yetişen ve temizleme için çok kullanışlı geleneksel bir bitkidir. Antibakteriyel, iltihabı azaltıcıdır, sindirim sistemine yardımcı olur ve kas spazmlarını azaltır.
Temizleyici görevi görerek bağırsaklardaki kokuşmadan kurtulmaya yardımcı olur. Bir kaşık dolusu dağ kekiğini bir kap suda kaynatın. 10 dakika bekletin ve için.
6. Karahindiba
Karahindiba bir çok hastalık için önerilir. Kolayca sindirilir, rahatlatıcıdır, iltihabı azaltır, ve sindirime iyi gelir. Öğünlerden sonra (ve kahvaltıdan sonra) çayını içmek için her zaman karahindiba çiçekleri bulundurmak önemli. Vücudunuzun dengesini korur ve sağlığınıza destek olur. Çayını içtiğinizde çok iyi hissedeceksiniz. Yardımını göreceksiniz.
Neden bugün başlamayasınız?
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Arbizu, R., & Nurko, S. (2015). Colon: Structure and Function. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00187-2
- Rubesin, S. E. (2012). Colon. In Practical Fluoroscopy of the GI and GU Tracts. https://doi.org/10.1017/CBO9780511736520.010
- Sheth, A. A., & Floch, M. H. (2012). Diverticular Disease of the Colon. In Textbook of Clinical Gastroenterology and Hepatology: Second Edition. https://doi.org/10.1109/OFC.1999.766354
- Cummings, J. H., Pomare, E. W., Branch, H. W. J., Naylor, C. P. E., & MacFarlane, G. T. (1987). Short chain fatty acids in human large intestine, portal, hepatic and venous blood. Gut. https://doi.org/10.1136/gut.28.10.1221