Sizi Görmezden Gelen Birine Tutunmayın
Ne kadar görmezden gelinirsek, bizi görmezden gelen kişinin o kadar çok ilgimizi çektiği söylenir. Belki de bu, “geriye ve ileriye” oyununu sevdiğimizden ya da kedi ile fareyi oynamayı sevdiğimizden kaynaklanmaktadır. Her iki durum da, gerçekten ilgimizi hak etmeyen birine tutulmamızı kolaylaştırıyor.
Tek yaptığı ortadan kaybolmak olan birine tutunma eğilimi gösteririz. Bu insan ne yaşam işaretleri ne de size ilgi gösteriyor. Tekrar ortaya çıktığında rahatlıyorsunuz ve bağlarınız daha da güçleniyor.
Dikkatli olun!
Gözlerinizi açın. Duygusal bir manipülatör ile uğraşıyor olabilirsiniz.
Kendinizi kandırmayı bırakın
Birini sevdiğimiz zaman, kendimizi kandırmaya başlarız. Birdenbire, birbirimizi sevdiğimizi ve birbirimize ihtiyacımız olduğunu söyleyen işaretleri yorumlamaya başlarız ve ardından tutulma süreci gelir.
Bu, bizden hoşlanan kişinin – öyle olmamasına rağmen- bizi sevdiğine, bizim için endişelendiğine ve bizimle bir ilişki kurmak istediğine inanmamıza sebep olur.
Bu hataya düşmeyin. Unutmayın: Bu sadece görmek istediğiniz şeydir. Bununla birlikte, neden duruma başka bir bakış açısıyla bakmaya çalışmıyorsunuz?
- Sadece istediğinde sizinle görüşüyor, istemediğinde ise herhangi bir hayat belirtisi yok. Bu, onun sizi kullandığını gösterir.
- Arkadaşlarıyla birlikte olmak ya da canının istediği başka bir şeyi yapmak için sizinle olan randevusunu erteledi. O sizi sandığınız kadar sevmiyor.
- Onun önceliği olmadığınız için konuşma sırasında telefonunu kapatıverdi. Basit bir güle güle demeye bile zahmet etmedi.
Keşfedin: İmkansız Aşkın Arkasındaki Nedenler
Belki “Kendi alanına ihtiyacı olabilir”, “Bağlanmak istemiyor” ya da “O çok bağımsız, özgür biri” gibi ifadelerle sizi görmezden gelen kişinin davranışlarını haklı çıkarmaya çalışabilirsiniz…
Bu mazeretler öz saygınıza zarar vermekten başka bir şey yapmaz.
At gözlüklerini çıkarın: O sizi görmezden gelen biri.
Gerçekleri görmenizi engelleyen at gözlüğünü çıkarmanın zamanı geldi. Ama her şeyden önce, bu kişiye tamamen bağımlı olmadığınızdan emin olmasınız.
Durum buysa, onun yanında olmak ve birisi için önem taşımak gerekliliği, kendinizi birine teslim etmenize ve bir arkadaşınıza ya da sevdiğiniz kişiye asla tavsiye etmeyeceğiniz davranışları kabul etmenize neden olur.
Bu nedenle, artık onun size ilgi duymadığını anlamanın zamanı geldi. At gözlüklerini çıkarma ve ilerleme zamanının geldiğinin farkına varın.
Sözleri ve eylemleri kafanızı karıştırıyor
Hiç onunla duygularınız hakkında konuşmaya çalıştınız mı? Bu duygu o kadar güçlü ki sizi içten içe yiyor. Ya da belki de ona ne kadar ilgi duyduğunuzu anlatmak istiyorsunuz.
Yine de unutmayın: Bu konularda konuşma başlatmak için mümkün olan her şeyi yaptınız.
Ancak, o çok tutarsız. Bir an umrunda değil gibi görünüyor. Bir anda, “Seni seviyorum”, “Benim için bir tek sen varsın” gibi şeyler söylüyor.
Bu sadece kafanızı karıştırıyor ve sizi ona daha da fazla bağlayan bir kedi ve fare oyununa sokuyor.
Kaçırmayın: Kötü bir ilişkinizin olduğunu anlamanın 7 yolu
Sadece kendisi istediğinde ilgi gösteriyor
Sizin de ilgiye ihtiyacınız var, ama ihtiyacınız olduğunda alamıyorsunuz. Bunun yerine, ilgi, o istediği zamanlarda gerçekleşiyor.
Buna dikkat edin. Eğer kızdığınız zaman size ilgi gösteriyorsa, amacı sizi manipüle ederek kaybetmekten kaçınmak olabilir.
Kendini güvensiz hissetmenize neden oluyor.
İyi insanlar rahat olmamızı sağlar. Bunun tersi olduğunda, diğer yönde ilerlemeliyiz.
Muhtemelen güvende olduğunuza inanıyorsunuz.
Onunla birlikteyken iyisiniz, mutlusunuz ve dop dolusunuz… Bu, duygularınızı ifade etmekle uğraşmadığınız ya da size söylediği şeyler yüzünden yaşadığınız kafa karışıklığı üzerine düşünmediğiniz zaman gerçekleşiyor.
Kendiniz olamıyorsanız ya da onun etrafında söylemek istediklerinizi söyleyemiyorsanız, aslında kendinize güven duymuyorsunuz.
Bu, artık ilerlemenin zamanı geldiğine işaret eden büyük bir uyarıdır.
Bize güvenin: Onsuz daha iyi olacaksınız.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- De la Villa-Moral, M., Sirvent, C., Ovejero, A., & Cuetos, G. (2018). Dependencia emocional en las relaciones de pareja como Síndrome de Artemisa: modelo explicativo. Terapia psicológica, 36(3), 156-166.
- Guzmán, M., & Contreras, P. (2012). Estilos de apego en relaciones de pareja y su asociación con la satisfacción marital. Psykhe (Santiago), 21(1), 69-82.
- Van Dijk, T. (2006). Discurso y manipulación: Discusión teórica y algunas aplicaciones. Revista signos, 39(60), 49-74.