Su Toplayan Bölgeyi Tedavi Etmek İçin 9 Ev Reçetesi
Çoğu insanın ayağında su toplaması problemi vardır ve bu durumun ne kadar can sıkıcı olduğunu biliyoruz. Neyse ki; bu yazıda yer alan tedavilerle su toplayan bölgeyi basit ve hızlı bir şekilde iyileştirebilecek ve bu kabarcıkların neden olduğu rahatsız edici acıyı önleyebilir hale geleceksiniz.
Bildiğiniz gibi su toplayan bölgenin içinde sıvı bulunur; adeta kabarmış ve iltihaplanmış küçük bir torba gibidir. Bu su toplayan bölge, sürtünme ve basıncın etkisiyle elde ve ayakta ortaya çıkar.
Eğer bir enfeksiyon söz konusu ise tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyabilirsiniz; ancak bunun yanında hızlı iyileşmeyi sağlayan çok yararlı olabilecek tedaviler de bulunmaktadır.
Bu yazımıza da göz atın: Su Toplaması Tedavisi İçin Uygulayabileceğiniz 5 Adım
1. Su toplayan bölgeyi tuzlu su ile iyileştirmek
Su toplayan kabarcığı iyileştirmek için, bol miktarda tuz ile karıştırılmış sıcak suyun içine ayaklarınızı veya etkilenen bölgenizi sokun. Bunun nedeni,tuzlu suyun kabarcıkların dezenfekte edilmesine, hatta olası bir enfeksiyona neden olabilecek bakterilerin yok edilmesine yardımcı olmasıdır.
Buna ek olarak tuzlu su, dolaşımı uyarır, hücrelerin kendilerini yenileme sürecini hızlandırarak su toplamış bölgenin daha çabuk iyileşmesi sağlar.
2. Sarımsağın özelliklerinden faydalanın
Sarımsak, su toplayan bölgenin enfeksiyona karşı korunması için de ideal olan antibakteriyel özelliklerinden dolayı, yüzyıllardır tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır.
Bunun dışında sarımsak hücre yenilenmesine yardımcı olan bir gıdadır. Ancak cildi tahriş edebileceği için dikkatli bir şekilde kullanmanız gerekmektedir.
Nasıl Kullanılır
- Su toplayan bölgeyi iyileştirmek için yalnızca bir diş sarımsağı soymanız ve ardından etkilenen bölgeyi bu sarımsakla ovmanız yeterlidir.
- Ayrıca yaklaşık 5 veya 10 dakika boyunca bir gazlı bez yardımı ile de sarımsağı kabarcık olan bölgeye uygulayabilirsiniz, hepsi bu kadar!
3. Aloe vera kullanın
İyileştirici özellikleri nedeniyle aloe vera en çok tavsiye edilen doğal tedavilerden biridir. Buna ek olarak, cilde kolayca nüfuz eden bir ürün olduğu için, su toplayan bölgeyi tedavi etmek için de idealdir. Aleo veranın nemlendirici özelliği iyileşmeyi hızlandırır ve bölgede oluşacak iltihabın azalmasına yardımcı olur.
Nasıl kullanılır
- Biraz aloe vera suyu elde etmek için bu bitkinin yaprağını hem çapraz hem de boyuna doğru kesmeniz yeterlidir.
- Bu jeli doğrudan etkilenen bölgeye uygulayın. Çok hızlı bir iyileşme göreceksiniz.
4. Kadife çiçeği
Kadife çiçeği birçok tıbbi özelliğe sahip bir bitkidir. Kadife çiçeği merhemini ya da ana maddesi kadife çiçeği olan herhangi bir ürünü kullanmanız su toplayan bölgeyi iyileştirmek için mükemmel bir çözüm olabilir.
Kadife çiçeği yaraların iyileşme sürecini hızlandırdığı için de yaygın olarak tavsiye edilir. Bu bitki cildi yenilenmesi için uyarır ve bunun yanında kolajen üretilmesine de yardımcı olur.
5. Elma sirkesi
Elma sirkesi, hem yaraları iyileştiren hem de antibiyotik olarak da kullanılan ideal bir maddedir. Topikal uygulaması yaraları temizlemek ve bakterileri ortadan kaldırmak için en çok kullanılan çarelerden biridir. Asetik asidin antiseptik özelliği sayesinde, su toplayan bölgenin mikrop kapmasına engel olabilirsiniz.
- Sirke ve suyu eşit miktarda karıştırın ve bu karışımı sorun yaşadığınız bölgeye uygulayın. Su toplayan bölgenin belirgin şekilde daha iyi hale geldiğini göreceksiniz.
6. İri taneli mısır unu
İri taneli mısır unu, su toplamış kabarcıklar birer patlak haline geldiğinde oldukça faydalı olabilir.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı iri taneli mısır unu (10 gram)
- 1 yemek kaşığı bal (25 gram)
Nasıl kullanılır
- İri taneli mısır ununu hamur haline gelene kadar bal ile karıştırın.
- Sonrasında etkilenen bölgeye elde ettiğiniz karışımı uygulayın. Bu karışım, gelişmesi muhtemel olan enfeksiyonları önleyecektir.
7. Vazelin
Vazelin su toplamış kabarcıklara karşı oldukça etkilidir. Bunun yanında, bu madde biraz yapışkan halde olduğu için geceleri kullanmanız sizin için en iyisi olacaktır. Bu şekilde rahatsız edici bir etkisini hissetmeyeceksiniz.
Nasıl kullanılır
Eğer su toplamış bir kabarcığınız varsa ve evinizde vazelin bulunuyorsa, bu maddeyi kabaran bölgelere uyguladığınızda iyileşme göreceksiniz.
8. Havuç macunu
Bazı özellikleri sayesinde havuç cildinizin bakımı için oldukça faydalı bir tedavi olabilir. Su toplayan kabarcığın iyileşmesine de yardımcı olacaktır.
Nasıl kullanılır
- Bir adet havucu rendeleyin.
- Sonrasında rendelenen havucu bir macun kıvamına getirin ve bu macunu etkilenen bölgeye uygulayın.
- Yaklaşık olarak 15 dakika bekleyin ve ardından yıkayın.
Bunu da okuyun: Havuç ve Şaşırtıcı Gücü
9. Tedbirli olun: Sonrasında üzülmek yerine önleminizi alın
Aşırı derecede hassas bir cildiniz varsa, herhangi bir sürtünmeye neden olabilecek aktiviteleri yapmadan önce su toplamış bölgeyi alkol ile ovuşturmanızı tavsiye ederiz.
Sürtünmeden dolayı meydana gelen kabarcıkların oluşmasını önlemek için sorunlu bölgeye maskeleme bandı ya da pamuklu bir ped de uygulayabilirsiniz.
Çoğu zaman, sonrasında üzgün olmak yerine önlem almayı tercih etmeniz sizin için en iyisidir. Bu nedenle, uzun bir yürüyüşe çıkacaksanız ya da benzer bir aktivite planlıyorsanız bunları aklınızda tutmalısınız.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Dominguez-Fernández R. N, Arzate-Vázquez I, et al. El gel de aloe vera: estructura, composición química, procesamiento, actividad biológica e importancia en la industria farmacéutica y alimentaria. Revista Mexicana de Ingeniería Química. 2012. 11 (1): 23-43.
- Jantsch J, Schatz V, et al. Cutaneous Na+ storage strengths the antimicrobial barrier function of the skin and boosts macrophage-driven hosts defense. Cell Metabolism. 2015. 21. 493-501.
- Kumar Bubna A. Aspirin in dermatology: revisited. Indian Dermatology on line Journal. Noviembre-Diciembre 2015. 6 (6): 428- 435.
- Padilla Evangelista M. T, Abad-Casintahan F, Lopez Villafuerte L. The effect of topical virgin coconut oil in SCORAD index, trasnepidermal water loss, and skin capacitance in mild to moderate pediatric atopic dermatitis: a randomized, double – blind, clinical trial. International Journal of Dermatology. Enero 2014. 53 (1): 100-8.
- Schnitzler P, Schuhmacher A, et al. Melissa officinalis affects inactivity of enveloped herpesviruses. Phytomedicine. Septiembre 2008. 15 (9): 734-40.
- Siañez-González, C., Pezoa-Jares, R., & Salas-Alanis, J. C. (2009). EPIDERMÓLISIS ampollosa congénita: revisión del tema. Actas Dermo-Sifiliográficas. https://doi.org/10.1016/S0001-7310(09)72912-6.
- Tabatabai Naeini A, Miri R, Shafiei N. Effects of topical application of Calendula officinalis gel on collagen and hydroxyproline content of skin in rats. Comparative Clinical Pathology. Junio 2012. 21 (3).