Toksinlerden Korunmak İçin Tamamen Doğal, Ev Yapımı Yumuşatıcı

Evde kendi yumuşatıcınızı hazırlayarak, sağlığınız için gereksiz risklerden kaçınmanın yanı sıra, en sevdiğiniz yağlarla bu ürünü kişiselleştirebilirsiniz. Aynı zamanda hem giysilerinizin hem de çamaşır makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Toksinlerden Korunmak İçin Tamamen Doğal, Ev Yapımı Yumuşatıcı

Tarafından yazılmıştır Daniela Echeverri Castro

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Yumuşatıcı, çamaşır yıkamak için temel bir malzeme haline geldi. Bu ürün sadece giysileri yumuşatmakla kalmıyor, aynı zamanda hassas kumaşları koruyup güzel kokmalarını sağlıyor. Bunları süpermarketlerde uygun fiyata bulmak mümkün.

Ancak bu ürünlerdeki parfümlerin sağlığınız ve çevre için zarar taşıdığı konusunda endişeler bir süredir devam ediyor. Bunların etkili olduğu ve  güzel koku verdiği gerçeğini reddedemeyiz ama bu ürünler solunum yollarımıza ve cildimize zarar verebilir.

Problem şu ki,bu olumsuz etkiler, diğer temizlik ürünlerinde de olduğu gibi, anında gözlemlenemeyebilir ve genelde ortaya çıkmaları için belli bir süre geçer.

Şansımıza, aynı sonuçları risk taşımadan veya çok fazla para harcatmadan sağlayan tamamen ekolojik ve sağlıklı alternatifler var. Bugün kendi yumuşatıcınızı yapmanız için bir tarif paylaşacağız. Böylece toksinlerden ve ağır kimyasallardan kaçınabilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayın!

Neden ev yapımı yumuşatıcı kullanmalıyız?

çamaşırlar ve yumuşatıcı

Bir çok insan kimyasal yumuşatıcıları tercih eder, çünkü bu ürünlerin giysileri için en iyi seçim olduğunu düşünürler. Marketlerde satılan bu ürünler giysilere işleyen ve yıkamadan günlerce sonra bile gitmeyen güçlü kokular taşır.

Reklam şirketlerinin söylediğinin aksine, giysilerinize zarar vermeden aynı sonuçları alabileceğiniz malzemeler de mevcuttur.Bu gerçeği göz ardı edebilirsiniz, ama ticari yumuşatıcılardaki kimyasallar çevreyi kirletir ve ciltte tahrişe neden olur.

Buna ek olarak, bazıları ftalat isimli bir madde içerir. Bu madde kokuların kalıcı olmasını sağlar, ama aynı zamanda hormonal dengesizliklere yol açar. Bu ürünün insan sağlığına olumsuz etkilerini anlamak için daha fazla bilimsel araştırma yapılması gerekse de, şimdiden bazı uzmanlar bunun kullanımına karşı çıkıyor.

sepette çamaşırlar

Neyse ki, doğal formüller, sağlığa zararlı olmayan çevre dostu malzemeler içeriyor. Bunlar hem giysileri yumuşatabilir hem de renkleri ve dokuları bozmadan giysilerin daha temiz olmalarını sağlar.

Bunlar genelde koyu renkli çamaşırların rengini güçlendirmek ve beyaz renkli çamaşırları ter lekelerine karşı korumak için önerilir. Dahası bu özellikler yetmezmiş gibi, içeriğindeki aktif bileşenler çamaşır makinasını temizler ve sabun artığı, küf ve deterjan kalıntısı bırakmaz.

Kendi yumuşatıcımı nasıl hazırlayacağım?

kasede soda

Bu ev yapımı yumuşatıcı, alerji ile hassas cilt riski veya solunum yollarında zorluk yaratmadan her türlü kumaşı yumuşatmak üzere tasarlandı. Hassas kumaşları ve hatta bebek giysilerini de korur.

Kötü koku ve küfle savaşır, aynı zamanda renklerini soldurmadan giysileri canlandırır. Kişiselleştirilebilir, ucuzdur ve bir kaç adımda hazırlanabilir.

Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? Okuyun: Kıyafetlerinizi Beyazlatmak Ve Lekeleri Çıkarmak İçin Aspirin Kullanın

Malzemeler

  • 2 bardak Epsom tuzu veya deniz tuzu.
  • 30 damla papatya, lavanta yağı veya istediğiniz herhangi bir yağ.
  • Yarım bardak sodyum bikarbonat
  • Kapaklı bir kavanoz

Talimatlar

  • Tuz ile yağı kavanozda karıştırın.
  • Bir kaç dakika çalkalayın. Tamamlanınca, sodyum bikarbonatı ekleyin.
  • Tekrar karıştırın ve kapatın.
  • İki ay kadar kullanabilirsiniz.

Kullanımı

  • Durulama devrinden önce 2-3 yemek kaşığı doğal yumuşatıcı kullanın.
  • Daha büyük yıkamalar için yarım kap kullanın.
  • Tatlı lekelerini çıkarmak için karışımı lekeli bölgeye sürüp çitileyin. Durulamadan önce yarım saat bekletin.

Şimdi öğrendiğiniz üzere, karmaşık tarifler için fazla para harcamanıza gerek olmadan, artık çevre dostu çamaşır yumuşatıcınızı kendiniz yapabilirsiniz. Her yıkamada giysilerinizi yumuşatmak ve temizlemek için el altında bulundurun. Giysilerinizin vereceği hisse ve güzel kokularına bayılacaksınız.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.