Vücudunuzun Detoksa İhtiyacı Olduğunun 8 İşareti
Vücudunuz her gün çeşitli toksinlere maruz kalmaktadır. Bu toksinler yiyeceklerden, çevreden ve metabolik fonksiyonlardan da geçebilir. Zaman zaman, detoks yardımı ile bu toksinleri vücuttan atmak gerekir.
Boşaltım sisteminiz, kanınızı bu toksinlerden arındırmak üzerine programlanmıştır. Buna ek olarak, toksinlerin hücresel aktivite ve dokularınıza müdahale etmesini önler.
Ancak bu görev boşaltım sisteminde sıkıntılara yol açabilir. Boşaltım sisteminiz toksinleri temizlemeye çalışırken, günlük fonksiyonlarının çalışmasını engelleyen problemler meydana gelebilir.
Sonuç olarak, bir sürü sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu sıkıntılar fiziksel ve zihinsel olarak meydana gelir ve bu durum, kontrolünüz altında olmayan bazı ciddi sağlık problemlerine neden olur.
Bu belirtileri başka bir rahatsızlığın semptomlarıyla karıştırmak oldukça kolay olsa da, dikkatli olmak gerekir çünkü detoksa ihtiyacınız olduğunun göstergesi olabilir.
Bugün, vücudunuzun detoksa ihtiyacı olduğunu gösteren 8 sinyalden bahsedeceğiz. Neler olduğunu öğrenin!
Vücudunuzun detoksa ihtiyacı olduğunu gösteren 8 işaret
1. Baş ağrısı
Baş ağrısı, çok çeşitli sağlık sorunlarından dolayı meydana gelebilir. Ancak, kronik baş ağrısı probleminiz varsa, doktorunuza danışmalısınız. Belirli aralıklarla ya da ortada belirli bir sebep yokken ortaya çıkan baş ağrısı, öte yandan vücudunuzda yüksek miktarda toksin olduğunun habercisi olabilir.
Ekolojik partiküller, bazı besinlerdeki katkı maddeleri ve hatta bazı parfüm ve kolonyalardaki uçucu maddeler baş ağrısının tipik nedenlerindendir.
Ayrıca okuyun: Toksin Atmak için 4 Çorba
2. Gaz
Vücudunuz bazı gıdaların sindiriminde sorun yaşadığında, genellikle yaygın olarak gaz meydana çıkar. Bağırsaklarınızdaki bağırsak florasında değişim olduğunda da gaz meydana gelir.
Sindirim enzimlerinizin ve canlı kültür üretiminizin yeterli olmaması gaz problemine neden olabilir. Bu ciddi bir problem olmasa da, yediklerinizi sindirmenizi etkileyebilir. Bu sorun yaşlandıkça daha sık ortaya çıkar ancak kronik bir gaz probleminiz varsa bu biriken toksinlerin işareti olabilir.
3. Uykusuzluk
Uyku bozukluğuna neden olan pek çok faktör olmasına rağmen, aşırı toksin birikimi de uykusuzluğa neden olabilir. Toksinler kanınıza karıştığında, uyku iletimini tetikleyen kimyasalların salınmasını engeller.
Buna ek olarak, toksinler stres ve kaygı seviyesini artırır. Bunlar doğrudan uyku bozukluğuna neden olur.
4. Tembel bağırsak
Lif, yağ ve rafine şeker bakımından zengin gıdaları çok tükettiğinizde tembel bağırsak sendromu yaşarsınız. Başlıca semptom kabızlıktır ancak sıklıkla bağırsaklarda iltihaplanma, karın ağrısı ve aşırı gaz ile sonuçlanır.
Tedavi için bol miktarda lifli gıdalar tüketmek ve bol su içmek önerilir ancak atıklardan kurtulmak için detoks yapmak da iyi bir fikirdir.
5. Konsantrasyon eksikliği
Bu durumun sebebi diğer fiziksel ve zihinsel sorunlar olabilir ancak konsantre olamamak alkol, sigara ve toksinlerle yakından ilişkilidir. Bu maddeler beyin sağlığınızı etkiler. Beyninizin çalışmasını zorlaştırır ve konsantre olmakta zorluk yaşamanıza neden olur.
İş yerinde ya da ders çalışırken birden odaklanma problemi yaşıyorsanız, bu da detoksa ihtiyacınız olduğunu gösterebilir.
6. Ağız kokusu
Kötü nefes veya ağız kokusu, diyabet ve karaciğer sorunları da dahil olmak üzere çeşitli sebeplerden ortaya çıkabilir. Bu boşaltım organlarınızın toksinleri atmakta zorluk çektiği anlamına gelir. Bildiğiniz gibi, gargara ağız kokusunu önlemek için yeterli değildir.
Bu rahatsız edici problemi hiçbir şey ortadan kaldırmıyorsa, yapılabilecek en iyi şey meyve ve sebze bakımından zengin bir arınma diyeti uygulamaktır.
7. Sarılık
Sarılık, deride ve mukus dokularında meydana gelir. Kanınızdaki safra seviyesi arttığında bu durum ortaya çıkar. Karaciğer hastalığına bağlı olabilir ya da toksinlerin vücutta tutulması da sararmaya neden olabilir. Karaciğerin normal işlevini engelleyen bazı ilaçların fazla tüketilmesi de bir sebep olabilir.
8. Fazla kilolu olmak
Eğer kiloluysanız ve bununla başa çıkamıyorsanız, yağ birikimi vücudunuzda çok fazla toksin bulunduğunu gösterebilir. Kanınızda ve dokularınızda kalan atıklar, besin maddelerini emmenizi engeller. Bu da yağın enerjiye dönüşmesine yardımcı olan metabolik işlevleri etkiler.
Detoks, vücudunuzun tekrar çalışmasına yardımcı olur, toksinleri atar ve iltihaplanmayı önler. Bu sekiz sinyalden herhangi biri sizde var mı? Eğer birden fazlası sizin için geçerliyse, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin ve detoks programına başlayın.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Cáceres M, La O Y, González L, Olivera I. Estudio oftalmológico de la migraña con aura visual. Rev Cubana Oftalmol. 2005;18(1).
- Moreno Leguizamón C. Salud-enfermedad y cuerpo-mente en la medicina ayurvédica de la India y en la biomedicina contemporánea. Antípoda Revista de Antropología y Arqueología. 2006;(3):91-121.
- Carrillo SC. Amalgama y mercurio. Visión y evolución en la odontología restauradora actual. Rev ADM. 2019;76(6):322-327.
- Tiller JW. Depression and anxiety. Med J Aust. 2013 Sep 16;199(S6):S28-31.