Aloe Vera Bitkisi İle Kalbinize İyi Bakmak İçin 5 Güçlü Yol
Aloe vera bitkisi, etli yaprakları ve hala keşfedilmeye devam eden mucizevi güçleri ile uzun ömürlü bir bitkidir. Sağlığımızın iyi olması için bazen doğanın bizlere verdiği olağanüstü güçlere sahip kaynakların olması aslına bakılırsa ilginçtir. Örneğin Aloe vera, sindiriminizi optimize eder, size sağlıklı bir cilt verir ve kardiyovasküler sisteminizi güçlendirmeye bile yardımcı olur.
Aloe veranın hastalıkları kendi kendine “tedavi” etmediğini belirtmeliyiz; yaptığını onlara “müdahale etmek” ve iyi olmayı desteklemektedir. Burada dikkat çekici bir şey hakkında konuşmak istiyoruz: aloe vera kalbinizle de ilgilenir.
Nasıl olacağını burada açıklayacağız…
1. Aloe vera bitkisi iyi kolesterolünüzü (HDL) düzenler
Yüksek yoğunluklu lipoprotein olarak da bilinen iyi kolesterol veya HDL, kanınızdaki iki kolesterol tipinden biridir. Buna “iyi” diyoruz çünkü kanınızdaki fazla kötü kolesterolü (LDL) karaciğerinize göndermeye yardımcı olur. Karaciğeriniz de kötü kolesterolü vücudunuzdan atar.
Ancak bu, bu lipoprotein düzeyleriniz ne kadar yüksek olursa, sağlığınız için de o kadar iyi mi olur? Bu konuda dikkatli olmalıyız, çünkü bazı insanlarda ciddi sorunlara yol açabilecek genetik problemler olabilir. Dengede tutmak en iyisidir ve aloe vera’nın yardımcı olabileceği yer burasıdır.
Aloe vera çok etkilidir, çünkü sadece iyi kolesterolünüzü arttırmaz, aynı zamanda iki lipoprotein türü arasında dengeyi de destekler.
Bu konuya da göz atın: Kalbin Doğru Çalışmadığını Gösteren 7 İşaret
2. Trigliserit düzeyini düşürür
Günümüzde kolesterolümüzü düşürmenin ne kadar önemli olduğunu daha sık duymamız ilginç bir meseledir. Bununla birlikte, daha merhametsiz düşman trigliseritlerinizdir.
Kanınızdaki trigliserit seviyesinin yüksek olması, vücudunuzdaki tüm ekstra enerjiyi yakmadığınız anlamına gelir ve bu nedenle yağ olarak depolanır. Hipertrigliseridemi, kalp sağlığınız için sessiz bir tehdittir. Normal aralığının dışına çıktığında (150 mg / dl’nin altında), kalp hastalığı ve pankreatit gibi sorunlar için daha yüksek bir risk taşırsınız.
3. Kan şekerinizi düşürür
Aloe vera, kan glikoz düzeylerinizi düşürecek bir tür çözünebilir lif olan glucomannan içerir. Antrokinonlar lektinlerin yanı sıra şekerinizin dengelenmesine yardımcı olan bir fenol türüdür.
Olumlu sonuçları görmek için iki ay boyunca her gün bir çorba kaşığı aloe vera alıp bir bardak ılık suda çözün. Aloe vera’nın antienflamatuvar, detoksifikasyon ve iyileştirici özellikleri de size yardımcı olabilir. Şeker hastalığı olan insanlar için en sağlıklı bitkilerden birisidir.
Bu yazıyı da okuyun: Tedavi Amaçlı Aloe Vera Suyu Nasıl Yapılır?
4. Kan basıncınızı düşürür
Aloe vera suyu kan basıncınızı düşürmeye yardımcı oluyorsa, bunun tek bir somut nedeni vardır: yüksek C vitamini içeriği. C vitamininin arterleriniz, iyi dolaşımınız ve oksijenizasyon için harika olduğunu unutmayın. Buna ek olarak, kılcal damarlarınızı genişletir, esnekliğini artırır ve damar sertleşmesini tedavi etmeye yardımcı olur.
5. Aloe vera bitkisi sayesinde daha güçlü bir kalp
Arginin, aloe vera’da bulunan birçok amino asitten birisidir. Aslına bakılırsa kalp sağlığınız için en önemli şeylerden biridir. Arginin, vücudunuzun küçük miktarlarda ürettiği yarı-zorunlu bir amino asittir. Yediğiniz yiyecekler veya aldığınız takviyeler ile elde etmeniz gerekir.
Yer fıstığında, cevizde ve tabii ki aloe verada bu amino asidi bulabilirsiniz. Orta miktarlarda arginin tüketiyorsanız, şunlara sahip olursunuz:
- Daha iyi kan pompalayacak daha güçlü bir kalbe sahip olursunuz.
- Daha iyi kan akımı sayesinde metabolik atıkları daha iyi şekilde ortadan kaldırırsınız.
- Nitrojen oksit üretimine yardımcı olarak damarlarınızın açılmasına ve uygun kan akışına sahip olursunuz.
Bu konuya da bakın: Sağlıklı Bir Kalp Sahibi Olmak İçin 7 İpucu
Son olarak, aloe vera kalp rahatsızlığını tedavi etmez. Bunun yerine yapacağı şey, kolesterolünüz veya hipertansiyonunuz gibi sağlığınız için çok önemli bu faktörlere yardımcı olmaktır.
Beslenme düzeninize ekleyin!
Resimler wikiHow.com adresinden alınmıştır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Klein, A. D., & Penneys, N. S. (1988). Aloe vera. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/S0190-9622(88)70095-X
- Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
- Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006