Aloe Vera İle Kilo Vermek İçin 4 Farklı Tarif

Aloe vera vücudun toksin ve atıklardan arınmasına yardımcı olur. Çilek, ananas veya zencefille karıştırarak harika içecekler hazırlayabilirsiniz; ancak bu arınma yöntemini 10 günden fazla uygulamamalısınız.
Aloe Vera İle Kilo Vermek İçin 4 Farklı Tarif

Son Güncelleme: 29 Eylül, 2018

Aloe vera ile kilo vermek mümkün müdür? Aloe vera gün geçtikçe hem sağlık hem de kilo verme alanlarında daha sık kullanılmaya başlanan bir bitkidir.

Aloe, arındırıcı özelliği sayesinde vücudumuzdaki fazla yağları atmamıza yardımcı olur. Bu yazımızda sizinle, sağlıklı bir şekilde aloe vera ile kilo vermenize yardımcı olacak 4 tarif paylaşacağız.

Aloe Vera ile Kilo Vermek Mümkün

tartının üstünde duran insan

Her geçen gün daha fazla insan, aloe veranın kilo verdirici özelliğini öğreniyor. Her gün bu güzel yaprak ve içerdiği jelin yeni kullanım alanları keşfediliyor.

Tamamen doğal olan bu jel, beslenme düzeninize eklendiğinde kilo vermenize yardımcı olabilir; bu yüzden pek çok uzman, çeşitli aloe vera tüketme yöntemleri önermektedir. Peki aloe vera ile kilo vermek nasıl mümkün olabilir?

Aloe vera doğanın bize sunduğu, bedenimizdeki atıklardan kurtulmamızı sağlayan harika bir arındırıcıdır. Bunu sağlayan şey ise aloe veranın içinde var olan ve uygun miktarlarda tüketildiğinde arındırıcı özelliği olan aloin adlı maddedir.

Aloe vera, yağ yakmanıza yardımcı olabilir. Evet doğru okudunuz. Aloe vera metabolizmanızı hızlandırıp yağ asidi üretimini artırarak fazla yağlardan kurtulmanıza yardımcı olur.

Ayrıca, aloe vera doğal bir laksatiftir. Bu sayede bağırsaklarımızın daha iyi çalışmasını ve yiyecekleri daha iyi sindirmemizi sağlar ve bedenimizin doğal dengesini korumasına yardımcı olur.

Aloe Vera ile Kilo Verme Yöntemleri

Aloe vera ile kilo vermek için en rahat yöntem meyve suları veya smoothielerin içine karıştırarak kullanmaktır. Bu şekilde bitkinin yağ yakıcı ve arındırıcı özelliklerini artırabilirsiniz.

1- Aloe vera ve limon suyu

aloe jel ve limon

Bu karışımı her sabah kahvaltıdan önce içmeniz ve içtikten sonra en az 1 saat bir şey yememeniz gerekir.

Hoş bir tadı olan bu karışım bedeninizdeki toksinleri atmaya yardımcı olur. Arıca bağırsaklarınızı temizleyerek güne dinç başlamanızı sağlar.

  • Bu güzel karışımı hazırlamak için bir bardak suya bir limonun suyunu sıkın ve içine bir yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin.
  • Aloe vera bitkisinden jel çıkartmak için, aloe vera yaprağını bir bıçak ile dikkatlice uzunlamasına ortadan bölün ve kaşık yardımıyla içerisindeki jeli sıyırın.
  • Jel, suyun içerisinde tamamen eriyene kadar karışımı ısıtın.
  • Ardından bir yemek kaşığı bal ekleyin ve hala ılıkken için.

2- Portakal, çilek ve aloe veralı smoothie

çilekli portakallı smoothie

Çileğin kilo vermek konusunda size yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Çilek hem düşük kalorilidir, hem de şeker hastalarının tüketimi için de uygundur. 

Ayrıca çilek bol miktarda lif içerir, doğal bir idrar söktürücüdür ve vücudumuzun su tutmasını önleyen harika bir arındırıcıdır. Çileği portakal suyu ve aloe vera ile karıştırarak hem vücudunuz hem de kanınız için harika bir içecek hazırlayabilirsiniz.

Bu makalemizi de inceleyebilirsiniz: 

Evinizde Aloe Vera Bulundurmanın 5 Muhteşem Faydası

Bu smoothie hem fazla yağları yakmanıza yardımcı olacak, hem de sindirim sisteminize iyi gelecektir.

  • Hazırlamak için, üç çileği dilimleyin ve bir portakalın suyunu sıkın.
  • Çilekleri, portakal suyunu, 1 yemek kaşığı aloe vera jelini ve bir bardak suyu karıştırıcıdan geçirin.
  • Sabahları aç karınla içmenizi öneriyoruz.

3- Ananas, salatalık ve aloe vera suyu

ananas suyu ve aloe vera

Bu karışımı yemekten sonra içmeniz daha yararlı olacaktır. Bu sayede bir yandan bedeninizi arındırarak fazla yağlardan kurtulurken, bir yandan da ananasın sindirim sistemine olan faydalarından yararlanabilirsiniz.

Salatalık bedeninizi nemlendirmek için harika bir sebzedir; ayrıca sindirim sistemine ve mideye çok iyi gelir.

  • Bu içeceği hazırlamak için yarım salatalık, bir dilim ananas, bir yemek kaşığı aloe vera jeli ve bir bardak suya ihtiyacınız olacak.
  • Tüm malzemeleri karıştırıcıdan geçirin.
  • Yemeklerden sonra için.

4- Aloe vera ve zencefil çayı

Bu çayı öğleden sonraları içmenizi öneriyoruz. Doğal bir iltihap sökücü oluşu, arındırıcı etkisi, sıvı birikimini önlemesi, sindirime yardımcı olması gibi özellikleri ile bilinen zencefil, aloe vera ile bir araya geldiğinde vücuttaki fazla yağların atılmasına yardımcı olur.

  • Bu lezzetli ve şifalı çayı hazırlamak için bir yemek kaşığı rendelenmiş zencefil köküne ve bir tatlı kaşığı aloe vera jeline ihtiyacınız olacak.
  • Zencefil ve aloe vera jelini bir bardak suya ekleyip kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatın.
  • 10 dakika soğumasını bekleyip içebilirsiniz.

Aloe Vera ile Kilo Vermek

yeşil elma ve metre

Aloe veranın tam etkisini görebilmek için beslenmenize dikkat etmeli ve düşük yağ içeren bir diyet uygulamalısınız.

Beslenme düzeninize salata, sebze ve meyve gibi yiyecekleri daha çok eklemeli; işlenmiş yiyecekler, rafine şekerler ve meşrubatlardan uzak durmalısınız.

Yukarıda paylaştığımız basit aloe veralı limon suyu ve portakallı smoothie tarifleri ile, güne kendinizi arındırarak başlayabilirsiniz.

Ancak bu tariflerin tam etkilerini görmek için bir ay içerisinde en az 10 gün düzenli olarak tüketmelisiniz.

Buna ek olarak, öğleden sonraları veya akşamları zencefil ve aloe veradan oluşan bir çay veya çilek ve ananas smoothiesini hazırlayabilirsiniz.

Ancak aloe vera tüketiminize dikkat etmelisiniz ve 10 günden uzun süre tüketmemelisiniz.

Ayrıca aloe vera tüketmeye başlamadan önce, aklınızda bir şüphe varsa doktorunuza veya beslenme uzmanınıza danışmalısınız.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Alinejad-Mofrad, S., Foadoddini, M., Saadatjoo, S. A., & Shayesteh, M. (2015). Improvement of glucose and lipid profile status with Aloe vera in pre-diabetic subjects: a randomized controlled-trial. Journal of diabetes and metabolic disorders14, 22. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4399423/
  • Ebrahimzadeh Attari, V., Malek Mahdavi, A., Javadivala, Z., Mahluji, S., Zununi Vahed, S., & Ostadrahimi, A. (2018). A systematic review of the anti-obesity and weight lowering effect of ginger (Zingiber officinale Roscoe) and its mechanisms of action. Phytotherapy research, 32(4), 577–585. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29193411/
  • Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in beta-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of clinical biochemistry and nutrition43(3), 201–209. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2581754/
  • Kim J. Y. (2021). Optimal Diet Strategies for Weight Loss and Weight Loss Maintenance. Journal of obesity & metabolic syndrome30(1), 20–31. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8017325/
  • Mashhadi, N. S., Ghiasvand, R., Askari, G., Hariri, M., Darvishi, L., & Mofid, M. R. (2013). Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence. International journal of preventive medicine, 4(1), S36–S42. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/
  • Misawa, E., Tanaka, M., Nabeshima, K., Nomaguchi, K., Yamada, M., Toida, T., & Iwatsuki, K. (2012). Administration of dried Aloe vera gel powder reduced body fat mass in diet-induced obesity (DIO) rats. Journal of nutritional science and vitaminology58(3), 195–201. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22878390/
  • National Center for Complementary and Integrative Health. (s.f.). Aloe Vera. https://www.nccih.nih.gov/health/aloe-vera
  • Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2014). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of traditional and complementary medicine5(1), 21–26. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4488101/

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.