Bakteriyel Vajinit için 8 Doğal Çözüm
Vajinit, kadın cinsel organlarının iltihaplanmasından kaynaklıdır ve kötü kokulu beyaz bir akıntı ile karakterize edilir.
Vücudun bu bölgesinde pH dengesinin bozulmasına neden olan bir grup bakterinin büyümesi sonucu ortaya çıkar.
Bu durum, insanların düşündüğünden daha yaygındır. Aslında dünyadaki her kadın hayatında en az bir kez bundan etkilenmiş olabilir.
Vajinozun en karakteristik belirtileri şunlardır:
- Kızarıklık
- Şişme
- Ağrı
- Yanma
- Bazı kadınlarda semptomlar çok zayıftır ya da mevcut değildir.
Vücudun bu bölgesinde hijyene her zaman özen göstermeniz gerekse de, bu problem şu doğal ilaçlarla kolayca tedavi edilebilir.
1. Kimyon
Bu baharat, vajinoz semptomlarını en aza indirgemek ve tamamen ortadan kaldırmak için kullanılabilecek güçlü bir doğal anti-fungaldır.
Yapmanız gereken tek şey bir tutam kimyon almak ve bir bardak sıcak süt içinde karıştırmaktır.
Sonuç elde edene kadar bunu günde bir kez için.
Ayrıca okuyun: Sık Tekrarlayan Vajinite Doğal Çözümler
2. Soğuk su
Biraz rahatsızlık verebilir, ama temiz bir bezi soğuk su ile ıslatın ve etkilenen bölgeye uygulayın. Bu, kızarıklık ve şişmeyi en aza indirecektir.
Bunu yaptığınız zaman, düşük sıcaklık kan damarlarının biraz daralmasına neden olur.
Soğuk su ile kompres vajinitin neden olabileceği rahatsızlıkları hafifletmek için en basit yollardan biridir. Bununla birlikte, bu uygulama, vajinoz için yaptığınız başka tedavilerle el ele gitmelidir.
3. Nem
Bu bitki mükemmel anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Deri problemleriniz varsa, toz halinde kullanmanız önerilir.
Vajinoz durumunda, soruna neden olan bakterileri ortadan kaldırmak için etkilenen bölgeye nim uygulamanız gerekir.
4. Sarımsak
Soyulmuş sarımsak dişleri ve kapsülleri semptomları azaltmaya ve bakteri vajinozunu iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Bu, günde bir veya iki kez alınabilir ya da etkilenen bölgeye dikkatle uygulanabilir.
5. Papatya çayı
Bu infüzyonun, kaşıntıyı azaltmada büyük yardımı dokunabilir.
- Tek yapmanız gereken bir çay poşetini sıcak suya batırıp çıkarmak ve buzdolabında soğumasını beklemek.
- Daha sonra, çay poşetini tahriş olmuş bölgenin üzerine doğrudan uygulayın.
- Bu çayı buzdolabında saklamak ve kirli herhangi bir madde ile temas etmesinden kaçınmak önemlidir. Çay poşetini plastik bir torbaya ya da steril bir kaba koymak iyi bir seçenektir.
6. Doğal yoğurt
Vajinozu hafifletmek için bir başka yöntem, bir pamuk parçasını sade yoğurtta ıslatmak ve doğrudan tahriş olmuş bölgeye uygulamaktır.
Eğer tahriş yoğunsa, bir tamponu yoğurtta ıslatın ve vajinaya sokun.
Yoğurttaki bakteriler soruna neden olan zararlı bakterileri kontrol altında tutmaya yardımcı olur, bu yüzden iyileşme sürecini hızlandırır.
Buna ek olarak, bu ve diğer bakterilerin varlığını önlemek için günlük yemeğinize bir miktar yoğurt eklemeyi unutmayın.
7. Sebze suyu
Bir maydanoz, zencefil, sarımsak ve yeşil sebze smoothie’si, bu tür enfeksiyonların neden olduğu ağrı ve yanma gibi belirtileri azaltmak için muhteşem etkilere sahiptir.
Vajinitin etkilerini günde iki kez önlemek için böyle bir smoothie içmeniz önerilir.
8. Sedir yağı
Vajinit ile savaşmak için bu ev yapımı çare için, yalnızca bir çorba kaşığı tuz ve birkaç damla sedir yağı ile sıcak su banyosu hazırlamanız yeterli.
Sedir yağı, antiseptik, yatıştırıcı ve mantar önleyici özelliklere sahiptir.
Bu, soruna neden olan bakterileri ortadan kaldırırken, vajinit semptomlarının kontrol altında tutulmasına yardımcı olacağı anlamına gelir.
Şu makaleyi de ziyaret edin: Vajinal mantar enfeksiyonlarını azaltmak için 6 öneri
Bakteriyel vajinit ile mücadele için bazı temel tavsiyeler
Vajinitin neden olduğu olası sebeplerden kendinizi korumayı unutmayın:
- Iyi hijyen uygulayın
- Temiz iç çamaşırı giyin
- Ilık su ile duş yapın
- Havlu, çarşaf, yastık kılıfı ve günlük kullanımdaki diğer eşyaları düzenli olarak yıkayın.
Bununla birlikte, yukarıdakilerin hepsi konusunda çok dikkatli olsanız bile, bu tür bir enfeksiyonla mücadele etmek zorunda kalma ihtimali her zaman mevcuttur. Ama endişelenmeyin! Tedavisi çok kolay.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Rosenfeld, J. A. (2009). Vaginitis. In Handbook of Women’s Health, Second Edition. https://doi.org/10.1017/CBO9780511642111.013
- Kairys N, Garg M. Bacterial Vaginosis. [Updated 2019 May 4]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2019 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK459216/
- Dover SE, Aroutcheva AA, Faro S, Chikindas ML. NATURAL ANTIMICROBIALS AND THEIR ROLE IN VAGINAL HEALTH: A SHORT REVIEW. Int J Probiotics Prebiotics. 2008;3(4):219–230.
-
Gautam SC, Gao X, Dulchavsky S. Immunomodulation by curcumin. Adv Exp Med Biol. 2007;595:321‐341. doi:10.1007/978-0-387-46401-5_14
- Mohammadzadeh F, Dolatian M, Jorjani M, Alavi Majd H, Borumandnia N. Comparing the therapeutic effects of garlic tablet and oral metronidazole on bacterial vaginosis: a randomized controlled clinical trial. Iran Red Crescent Med J. 2014;16(7):e19118. doi:10.5812/ircmj.19118
- Bhaskaran N, Shukla S, Srivastava JK, Gupta S. Chamomile: an anti-inflammatory agent inhibits inducible nitric oxide synthase expression by blocking RelA/p65 activity. Int J Mol Med. 2010;26(6):935–940. doi:10.3892/ijmm_00000545
- Darvishi M, Jahdi F, Hamzegardeshi Z, Goodarzi S, Vahedi M. The Comparison of vaginal cream of mixing yogurt, honey and clotrimazole on symptoms of vaginal candidiasis. Glob J Health Sci. 2015;7(6):108–116. Published 2015 Apr 3. doi:10.5539/gjhs.v7n6p108
- Abdelmonem, A. M., Rasheed, S. M., & Mohamed, A. S. (2012). Bee-honey and yogurt: A novel mixture for treating patients with vulvovaginal candidiasis during pregnancy. Archives of Gynecology and Obstetrics, 286(1), 109–114. https://doi.org/10.1007/s00404-012-2242-5
- Carson CF, Hammer KA, Riley TV. Melaleuca alternifolia (Tea Tree) oil: a review of antimicrobial and other medicinal properties. Clin Microbiol Rev. 2006;19(1):50–62. doi:10.1128/CMR.19.1.50-62.2006