Baş Ağrısı: Bu İçecekle Hemen Kurtulun
Baş ağrısı, dünyanın her yerinde insanları etkileyen en yaygın rahatsızlıklardan biridir ve altta yatan birçok nedeni bulunur. Bu ağrı herhangi bir anda gelebilir ve güne devam etmenizi engelleyecek kadar şiddetli olabilir.
En sık görülen baş ağrısı küme tipi baş ağrısıdır. Başta, kafatasında ve boyunda rahatsızlık ve ağrıya sebep olur ve genelde bu bölgelerdeki kas gerginliğiyle bağdaştırılır. Bu çeşit bir baş ağrısı birkaç dakika ya da saatler boyunca sürebilir. Ancak birkaç farklı çözümle kolaylıkla kontrol altına da alınabilir.
Ağrı çok şiddetli olduğu ve diğer belirtilerle birlikte görüldüğünde ise, kişi migren ağrısından şikayetçi olabilir. Bu tür bir baş ağrısı insanı güçsüz bırakır, çok şiddetli olabilir ve 72 saate kadar sürebilir.
Baş ağrılarını ağrı kesicilerle tedavi etmek
Ağrı gününüzü kesintiye uğrattığı zaman belirtileri iyileştirmek için ağrı kesiciler iyi bir çözüm gibi gözükebilir. Ancak birçok çalışma, aşırı ağrı kesici kullanımının sağlığınız için zararlı olabileceğini ve aslında yoğun baş ağrılarının sıklığını artırabileceğini göstermiştir.
İngiltere’de bulunan Ulusal Sağlık Kurumu tarafından yapılan açıklamada tüketiciler ibuprofen, parasetamol ve aspirin gibi ağrı kesicilerin aşırı kullanımının riskleri hakkında uyarılmıştır.
Bu tür ilaçlar ayda 15 dozdan fazla veya yalnızca 10 tane art arda doz olarak alındığında ikincil baş ağrısı olarak bilinen ağrılara sebep olabilir. Bunun yanı sıra, geleneksel ağrı kesicilerin kullanımı böbrek yetmezliği, mide problemleri ve bağırsakta hasar gibi uzun vadeli etkilere yol açabilir.
Daha fazlası için: Yorgunluk ve Baş Ağrısına 30 Demirli Gıda
Bu sebeple, birçok uzman analjeziklerden kaçınmamızı ve onların yerine son derece etkili ve yan etki riski bulunmayan doğal alternatiflere yönelmemizi önermektedir.
Baş ağrısı için sihirli içecek
Bu sihirli içecek geleneksel tıbbın bir parçasıdır ve ağrı kesicilere çok iyi bir alternatiftir. Günlük baş ağrısından, migren gibi en şiddetli ağrılara kadar baş ağrılarını geçirmeye yarayan son derece şifalı malzemelerin bir kombinasyonudur.
Bu sihirli içeceği hazırlamak için, ihtiyacınız olan yalnızca limon ve Himalaya tuzu gibi birkaç basit malzemedir. Her ikisinin de içinde tansiyonu azaltmaya, dolaşımı arttırmaya ve baş ağrısıyla bağdaştırılan ağrı türlerini önemli ölçüde azaltmaya yarayan özellikler bulunur.
Himalaya Tuzunun Faydaları
- Himalaya tuzu bu güçlü tarifin yıldız malzemesidir. Bu tuz son birkaç senede oldukça popüler hale gelmiştir.
- Himalaya tuzunun şifalı olduğu ve içinde yaklaşık 84 adet sağlıklı element bulunduğu kanıtlanmıştır.
- Kan dolaşımına serotonin salgılanmasını teşvik ederek ağrıyı önemli ölçüde azaltmaktadır.
- Dolaşımı arttırmakta, kas kramplarını önlemekte ve başta beyin hücreleri olmak üzere, hücrelerin içindeki pH’ı dengelemektedir.
Limonun Faydaları
- Limon sağlık üzerindeki faydalarının yanı sıra evde güzellik uygulamalarındaki kullanımıyla da bilinen doğal bir malzemedir.
- Serbest radikalleri azaltan antioksidanlar ve C vitamini yönünden zengindir.
- Birçok hastalığın ortaya çıkmasını da önler.
- Bunun yanı sıra, baş ağrılarına karşı da savaşır.
- Özellikleri gerginliğin azalmasına ve anında rahatlamaya yardımcı olur.
Bu sihirli içeceği nasıl hazırlarım?
- İlk yapmanız gereken 2 taze organik limon alıp suyunu sıkmaktır.
- Ardından limon suyuna iki çay kaşığı Himalaya tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Tuz ve limon suyunu hızlıca içip bardakta hiçbir şey bırakmayın.
- Tadı çok hoş olmayabilir; ancak tedavi çok kısa sürede etkisini göstermeye başlayacaktır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Morán A. Ibuprofeno, paracetamol, metamizol… analgésicos, esos medicamentos que nos calman los dolores [Internet]. Dciencia. 2019 [cited 13 January 2019]. Available from: http://www.dciencia.es/ibuprofeno-paracetamol-metamizol-analgesicos-esos-medicamentos-que-nos-calman-los-dolores/
- Martínez, M. D. V. L. (2016). Cefalea por abuso de medicación: Patrón y evolución de los pacientes atendidos en una unidad específica de cefalea (Doctoral dissertation, Universidad de Sevilla).
- Rojo, E., Pedraza, M. I., Muñoz, I., Mulero, P., Ruiz, M., De la Cruz, C. et al. (2015). Diferencias entre migraña crónica con y sin uso excesivo de medicación: experiencia en una serie hospitalaria de 434 pacientes. Neurología, 30(3), 153-157. https://doi.org/10.1016/j.nrl.2013.12.003