Doğal Antihistaminikler ile Alerjilerinizi Kontrol Altına Alın
Alerji, vücudun dış tehdit olarak algıladığı şeylere karşı kendini koruma şeklidir. Bununla birlikte, alerjileri doğal antihistaminikler ile kontrol edebileceğinizi biliyor muydunuz?
Alerjinin nasıl başladığı önemli değildir. Hava, gıda veya dokunma yoluyla bulaşabilir ve her durumda vücudunuz korkarak size bir şeylerin yanlış gittiğini göstermek için bazı tepkiler gösterir.
Hapşırık, sivilce, iltihaplanma ve nefes almada zorluk çekmek vücudun tepkilerine örnek olarak gösterilebilir.
Alerjinin pek çok semptomu olsa da bunların hepsinin ortak özelliği bu rahatsızlıkların yaşam kalitenizi etkilemesidir.
Bununla birlikte, bu alerjileri tedavi etmek için verilen ilaçlar da sizi etkileyebilir çünkü bu ilaçlar uyku yapar.
Bu nedenle, alerjileri doğal antihistaminiklerle tedavi etmek sizin için daha faydalı olacaktır. Çünkü doğal antihistaminiklerin daha az yan etkisi vardır. Ayrıca, hayatınızı tehlikeye atmasa da sizi rahatsız eden bir sorunu çözmenize yardımcı olmaktadırlar.
Alerjiniz için en iyi doğal çarenin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.
Yapmanız gereken ilk şey, histamini etkisiz hale getiren gıdaları ve bileşenleri bulmaktır. Çünkü kurtulmaya çalıştığınız alerji semptomlarına histamin neden olur.
Endişelenmeyin çünkü bu bu gıdaları bulmak oldukça kolaydır. Bugünkü yazımızda size bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi vereceğiz.
Ayrıca bakınız: Alerji Yapmayan Bir Ev İçin İpuçları
Antihistaminikler ile alerjinizi kontrol etmeyi öğrenin
C Vitamini
Konu doğal ilaçlar olduğunda C vitamininden bahsetmemek imkansızdır. C vitamininin pek çok faydası olduğundan bu vitamin bakımından zengin besinler tüketmek sağlığınız için oldukça yararlıdır.
Ancak C vitamini bakımından zengin olan bazı besinler histamin içerir. Bu nedenle yediklerinize dikkat etmelisiniz.
Ayrıca bakınız: C Vitamini Eksikliğinin 8 Belirtisi
Bromelain takviyesi
Ananas bromelain adlı bir enzime sahiptir ve bu enzim güçlü bir antihistaminiktir.
Ancak ananas yemekten kaçınmalısınız çünkü ananasta histamin de vardır. Bu nedenle ananasın size hiçbir faydası olmayacaktır.
Bunun yerine, bromelaini bir besin takviyesi olarak almak akıllıca olacaktır. Pek çok gıda marketinde ve internette bu ürünü kolaylıkla bulabilirsiniz.
Alerjilerle mücadele etmek için soğan yiyin
Soğan bağışıklık sisteminiz için mükemmel bir müttefiktir. Kuersetin bakımından oldukça zengin olması, alerjilerle mücadele etmenizi kolaylaştırır.
Ayrıca, solunum yollarının temizlenmesine, balgamın ve organlarınızdaki iltihaplanmanın azaltılmasına katkıda bulunur.
Bazı insanlar kokusu yüzünden soğan yemekten çekinir. Eğer bu sizin için de geçerliyse, soğanın faydalarını göz önünde bulundurarak bunu bir kez daha düşünün.
Aynı zamanda, belirli dükkanlarda bulabileceğiniz haplarda da satılmaktadır.
Salatalarınıza yoğurt sosu yapın
Bifido adı verilen bakteri, yoğurdu çok faydalı hale getirir. Bu bakteri bağırsak florasını arttırır ve canlandırır. Böylece vücudunuz muhtemel saldırılara karşı direncini artırır.
Yoğurdun yararlarını artırmak için, stevia ya da şeker yerine bal kullanın. Böylece hem lezzetli bir karışım elde edersiniz hem de anti-inflamatuar ve antiviral özelliklerden yararlanırsınız.
Elma sirkesi serumu
Bu, doğal antihistaminikler ile alerjileri kontrol etmek için çok kolay bir yoldur. Bunun nedeni hazırlanmasının oldukça kolay olmasıdır. Not edin.
Malzemeler
- 1 bardak su
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
Ne yapmanız gerekiyor?
- İki yemek kaşığı elma sirkesini suya ekleyin.
- İyice karıştırın ve için.
- En etkili çözüm için günde üç kez tüketin.
Ayrıca, bu yöntem kanınızın kalitesini artırmak ve kolonlarınızı temizlemek için çok etkilidir. Reaksiyona neden olan herhangi bir şey yediyseniz elma sirkesi sayesinde bu madde vücudunuzdan çok daha hızlı bir şekilde dışarı atılacaktır.
Bununla birlikte, lütfen bu doğal ilaçların bazılarının tetikleyici unsurlara sahip olabileceğini unutmayın. Özellikle bir sağlık sorununuz varsa bu yöntemleri denemeden önce doktorunuzla görüşün.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Rozman, C. Compendio de medicina interna. Elsevier España, 2005.
- Lucía Arisó. El kiwi y otros campeones en vitamina C : acerola, bayas, cítricos, perejil. Océano Ambar, 2009.
- Alfredo Entrala Bueno. Vitaminas: aspectos prácticos en medicina. Ediciones Díaz de Santos, 1995.
- David Grotto. Lo mejor que puedes comer (Colección Vital): De la A a la Z, la guía nutricional definitiva para llenarte de energía, de salud. Penguin Random House Grupo Editorial México, 2014.