Artrit İçin 6 Doğal Tedavi Yöntemi
Artrit, bir kemiği diğerine bağlayan kıkırdağın aşınmasıyla ortaya çıkan enflamatuvar bir bozukluktur.
Bu durum çoğu zaman yaşlanma sürecinden ötürü meydana gelir; ancak beslenme yetersizlikleri, yaralanma ve hareketsiz bir yaşam tarzı nedeniyle de gerçekleşebilir.
Vücudun herhangi bir ekleminde gelişebilirken, eller artrit nedeniyle en çok etkilenen bölgelerden birisidir; çünkü eller sürekli hareket etmektedir. Bir kişi yaşamı boyunca çok fazla iş yapar ve bu da hasara yol açabilir.
Bu sorundan etkilenen insanlar günlük aktivitelerinin çoğunda problem yaşamaktadırlar, çok acı verici ve hareketliliğe müdahale edici bir durum oluşur.Bununla birlikte, birçok insan onunla yaşamayı başarır ve birçok doğal tedavi semptomların şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir.
Aşağıda, artrit için tıbbi tedavinin bir tamamlayıcısı olarak akılda tutulması gereken 6 ilginç seçeneği sizinle paylaşacağız. Ne olduklarını öğrenin!
1.Hint Yağı İle Artrit Tedavisi
Hint yağı , artrite bağlı ağrı ve enflamasyonu azaltma yeteneğine sahiptir.Hint yağı, risinoleik asit olarak bilinen ve bu gibi sorunlar söz konusu olduğunda antienflamatuvar ve ağrı kesici olarak işlev gören bir madde içerir.
Neye ihtiyacım var?
- 2 yemek kaşığı Hint yağı (30 g)
Nasıl kullanacağım?
- Hint yağını ısıtın ve cildiniz için uygun bir sıcaklığa ulaştığında, ellerinizin üzerine sürün.
- Her gün, 2 kez tekrarlayın.
Bu yazımıza da bir göz atın: Romatoid artritten mi şikayetçisiniz? Bu 6 gıdayı kahvaltınıza ekleyin ve farkı görün
2. Çemen Otu Tohumu İle Artrit Tedavisi
Çemen otu tohumu, yağ asidi ve antienflamatuarlar gibi davranan önemli amino asitler içerir.Bu özellikler, sıvı tutulumunu önlemeye yardımcı olurken eldeki artritten kaynaklanan ağrıya da yardımcı olabileceği anlamına gelir.
Vücudunuzdaki lenfatik fonksiyonları desteklediğinden, içinde, vücudunuzun ihtiyaç duymadığı atıkları ortadan kaldırmaya yardımcı olan antioksidanlar da bulunmaktadır.
Malzemeler
- 1 çay kaşığı çemen otu tohumu (5 g)
- 1 bardak su (200 ml)
Nasıl kullanacağım?
- 1 çay kaşığı çemen tohumunu 1 bardak suya koyun ve bütün gece bekletin.
- Ertesi sabah süzün ve tohumları tüketin.
- Tedaviyi en az 2 ay süreyle tekrarlayın.
3. Epsom Tuzlarının Rahatlatıcı Etkisi İle Artrit Tedavisi
Epsom tuzları enflamasyon ve sertliği azaltma yeteneğine sahiptir. Bu da onları artrit için mükemmel bir seçenek haline getirir. Topikal uygulaması, kaslarınızı ve eklemlerinizi rahatlatarak ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.
Malzemeler
- 1 bardak Epsom tuzu (200 g)
- Sıcak su (ihtiyaç duyulduğu kadar)
Nasıl kullanacağım?
- Epsom tuzunu bir kaba sıcak su ile birlikte koyun ve ellerinizi 20 dakika bunda bekletin.
- Tedaviyi haftada en az 3 kez tekrarlayın.
4. Elma Sirkesi İle Artrit Tedavisi
Elma sirkesi, düzenli kan pH’ına yardımcı olan, vücudunuzun enflamatuvar süreçlerinde denge oluşturan organik asitler içerir.İçindeki asetik asit gibi aktif maddeler, ellerdeki ağrıyı azaltır ve dolaşımınızı harekete geçirir.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi (10 ml)
- 1 bardak su (200 ml)
Nasıl kullanacağım?
- Elma sirkesini bir yemek kaşığı ılık suda seyreltin ve başka bir şey yemeden, aç karnınıza için.
- İsteğe bağlı olarak, sirkeyi sıcak su dolu bir kaba ekleyebilir ve ellerinizi 20 dakika bunda bekletebilirsiniz.
- Her gün kullanın.
Bu yazımızı da bir okuyun: Her gün 1 yemek kaşığı elma sirkesi içmenin 8 faydası
5. Kereviz Artrit Ağrılarını Önlüyor
Kereviz artrit ile ilişkili ağrıları önleyen ve tedavi eden diüretik ve antienflamatuvar özelliklere sahiptir.Antioksidan içerik açısından da çarpıcı olan bu sebze, sıvı tutulumuna karşı mücadele verir ve elektrolitlerin dengelenmesine yardımcı olur.
Nasıl kullanacağım?
- Kereviz çayı yapın ve günde 2-3 defa tüketin.
- Tedaviyi 2 hafta süreyle yapın, 1 hafta ara verin ve sonra yeniden başlayın.
6. Zencefil Yağı
Zencefil yağı, ağrı kesici özelliklere sahip terapötik bir maddedir; bu da, artritin neden olduğu ağrıların hafifletilmesine yardımcı olur.Uygulaması, dolaşımınızı geliştiren, sertliği ve enflamasyonu hafifleten hoş bir ısıtma hissi verir.
Nasıl kullanacağım?
- Az miktarda zencefil yağını alın ve 3-5 dakika boyunca elinize sürün.
- En iyi sonuçlar için ısınma hissinin olduğundan emin olun.
- Her gün, günde 2 defa kullanın.
Yukarıdaki ilaçların ellerin artrit tedavisinde bir tamamlayıcı olduğunu unutmayın.Sağlıklı alışkanlıklarla ve bir doktor tarafından reçete edilen tedavi ile birlikte kullanılmalıdırlar.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Patel, V. R., Dumancas, G. G., Viswanath, L. C. K., Maples, R., & Subong, B. J. J. (2016). Castor oil: Properties, uses, and optimization of processing parameters in commercial production. Lipid Insights. https://doi.org/10.4137/LPI.S40233
- Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
- Snehlata, H., & Dande, P. (2012). Trigonella foenum-graecum. Nternational Journal of Current Pharmaceutical Review and Research. https://doi.org/10.1007/978-94-007-1764-0_96
- Bukhari, S. B., Bhanger, M. I., & Memon, S. (2008). Antioxidative Activity of Extracts from Fenugreek Seeds ( Trigonella foenum-graecum ). Pakistan Journal of Analytical & Environmental Chemistry.
- Ross, C. M., & Poluhowich, J. J. (1984). The effect of apple cider vinegar on adjuvant arthritic rats. Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/S0271-5317(84)80049-4
- Powanda, M. C., Whitehouse, M. W., & Rainsford, K. D. (2015). Celery Seed and Related Extracts with Antiarthritic, Antiulcer, and Antimicrobial Activities. Prog Drug Res. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1007/978-3-0348-0927-6_4
- Tyagi, S., J. Chirag, P., Dhruv, M., Ishita, M., Gupta, A. K., Usman, M. R. M., … Maheshwari, R. K. (2013). Medical Benefits of Apium Graveolens (Celery Herb). Journal of Drug Discovery and Therapeutics.
- Therkleson, T. (2010). Ginger compress therapy for adults with osteoarthritis. Journal of Advanced Nursing. https://doi.org/10.1111/j.1365-2648.2010.05355.x
- Al-Nahain, A., Jahan, R., & Rahmatullah, M. (2014). Zingiber officinale : A Potential Plant against Rheumatoid Arthritis. Arthritis. https://doi.org/10.1155/2014/159089