Anksiyeteyi Azaltmak için Ev Tedavileri
Bugünkü yazımızda, duygusal ve zihinsel dengenizi yeniden bulmak ve doğal tedavilerle anksiyeteyi azaltmak için birkaç çözüm önermek istiyoruz.
Anksiyete nedir?
Anksiyeteyi azaltan çözümlere geçmeden önce, bütün bu yöntemlerin ancak atak sırasında anksiyetenizi azaltacağının altını çizelim. Kronik anksiyeteniz varsa ve hayatınızdan çıkarmak istiyorsanız, daha derindeki duygusal sorunları ele almanız ve bir terapiste başvurmanız gerekmektedir.
Anksiyeteyi Azaltmak için Ev Tedavileri
Bilinçli nefes alma
Nefes alma sinir sisteminizi dengelemede kilit bir rol oynar. Genelde, insanlar stresli bir durumla karşılaştıklarında nefes almayı bırakırlar ya da yalnızca hayatta kalmaya yetecek kadar nefes alırlar.
İşte bu yüzden anksiyete hissettiğinizi fark ettiğiniz an oturmalı ya da uzanmalı, gözlerinizi kapatmalı ve nefesinize odaklanmalısınız. Nefesiniz önce karnınızı doldurmalı, sonra göğüse geçmelidir ve nefes verirken aynı adımları tersten izlemelisiniz. Birkaç dakika bilinçli nefes aldıktan sonra büyük bir rahatlama hissedeceksiniz.
Magnezyum banyosu
Su bazı basit ve uygun fiyatlı ev terapilerinin kilit unsuru olabilir. Anksiyetenizi hoş bir şekilde geçirmek için, sizi anında rahatlatacak bir banyo yapmanızı öneririz.
Banyonuza magnezyum eklemek anı zaman uykusuzluk, sinirlilik, ağrı ve iltihapla da savaşmanın etkili bir yoludur. Ayrıca stresli zamanlarda da iyi gelecektir. Bunun için tek ihtiyacınız olan 100 gram toz magnezyum sülfat ve daha zevkli bir deneyim için en sevdiğiniz esans yağıdır. Doğal kokular da ruh halinizi doğrudan etkilemektedir ve narenciye doğrudan sinir sistemini hedefler.
Bütün bu malzemeleri küvetteki sıcak suya ekleyin. Küvetin içinde 20-30 dakika kadar kalabilirsiniz, ancak her zaman banyonuzun ardından soğuk bir duş almanızı öneririz.
Ayrıca bakınız: Magnezyum Yağı: Bilinmesi Gereken Sağlığa 10 Faydası
Çarkıfelek çayı
Kendinizi tekrar iyi hissetmenizi sağlayan bitkilerin gücünü hiçbir zaman hafife almayın. Siniri ve kalp atışı, titreme, kas spazmı gibi ilgili belirtileri azaltma özelliğiyle bilinen bir ot olan çarkıfelek çayını içerken birden çok bitkisel tedaviyi bir araya getirebilirsiniz.
Anksiyeteyi azaltmak için çarkıfelek çayını içebilirsiniz.
Acil çiçek uygulaması
Bu tedavi Bach çiçeği olarak bilinir ve kriz anında sizi daha iyi hissettirmek üzere çiçek esanslarını kullanır. Durumun kontrolünü üstünüze almanıza, odaklanmanıza yardımcı olur ve vücudunuzu tekrar dengeye sokma dürtüsü olmadan sakinleşmenizi sağlar.
Kimi zaman bu tedaviye basitçe “Kurtarma” ismi de verilir, ancak özel Bach çiçeği markalarının bu isimde acil tedavileri vardır.
Bu tedaviyi uzun süre boyunca kullanmamalısınız; çünkü faydası özel durumlarda kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Ancak hiçbir yan etkisi veya ilaç etkileşimi bulunmamaktadır ve hatta çocuklar ve hamile kadınlar için de güvenlidir. Kısacası çok düşük riskli bir tedavidir.
Anksiyete hissettiğinizi fark ettiğinizde, bir bardak suya dört damla Bach çiçeği damlatın ve birkaç dakika boyunca yavaşça için. İyi hissetmeye başlamak için yalnızca ihtiyacınız kadar için.
Ayrıca bakınız: Anksiyeteye Neden Olan 9 Alışkanlık
Karın için kil
Sinir sistemi ile sindirim sistemi arasında nasıl bir ilişki vardır? Birçok beslenme uzmanı ve terapist, şiddetli anksiyete ataklarına sebep olacak ölçüde iyi çalışmayan sindirim sisteminin ruh halimizi nasıl etkileyebileceğinden bahsederler.
Anksiyetenizin sindirim sistemindeki dengesizlikten kaynaklanabileceğinden şüpheleniyorsanız, sizi bir yandan rahatlatırken öte yandan kolayca sakinleştirecek çok eski bir tedaviyi deneyebilirsiniz.
Tek yapmanız gereken kırmızı bir kil kompresi hazırlamak ve en az yarım saat boyunca ya da hatta tüm gece boyunca karnınızın üzerinde tutmanız. Kilin üzerini sıcak tutmak için bir havlu kullanın.
Kili çıkarmak için ılık bir duş almanız yeterli.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Mulholland, C. (2017). Anxiety disorders. In Psychiatry by Ten Teachers, Second Edition. https://doi.org/10.1201/9781315380612
- Tovote, P., Fadok, J. P., & Lüthi, A. (2015). Neuronal circuits for fear and anxiety. Nature Reviews Neuroscience. https://doi.org/10.1038/nrn3945
- Siracusano, A., Niolu, C., Sacchetti, L., & Ribolsi, M. (2012). Depression and anxiety. In Neuropsychiatric Dysfunction in Multiple Sclerosis. https://doi.org/10.1007/978-88-470-2676-6_11