Fıtıkları Zayıflatmak İçin Kil, Sirke Ve Lahana Reçetesi

Doğru tanıyı elde etmek için her zaman bir uzmana görünmeniz gerekse de, harici olarak uygulayabileceğiniz bu doğal reçete, fıtığın neden olduğu rahatsızlığı hafifletme konusunda size yardımcı olacaktır.
Fıtıkları Zayıflatmak İçin Kil, Sirke Ve Lahana Reçetesi

Son Güncelleme: 22 Şubat, 2022

Fıtığın neden olduğu ağrı ve acıyı azaltmaya yardımcı bir reçete arayışı içerisindeyseniz, oldukça şifalı olan bu üç bileşenin kombinasyonunu fıtıkları zayıflatmak için kullanabilirsiniz.

Kil, lahana ve sirke, bulması oldukça kolay olan ve yüksek seviyelerde anti-enflamatuvar yeteneklere sahip bileşenlerdir.

Bu makalede, bu reçetenin sağladığı avantajları, nasıl hazırlanacağını ve kullanım şeklini öğrenerek doğrudan bir rahatlama sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, söz konusu ağrı devam ederse, bu süreklilik, ciddi bir sağlık sorunundan kaynaklanabileceği için kesinlikle bir doktora görünmeniz tavsiye edilir. 

Kimler fıtıkları zayıflatmak ister?

karın ağrısı

Fıtığın farklı türleri vardır ve bunlar da farklı derecede ciddiyet gösterirler. Bazıları fıtığın varlığının farkına bile varmazken, diğerleri düşük ya da yüksek yoğunlukta acı ve ağrıdan muzdarip olurlar.

En sık ortaya çıkan türleri uyluk, kasık, hiyatal, göbek ya da kesi yeri fıtıklarıdır. Bu problem söz konusu olduğu her vakit öncelikle bir doktora görünmeniz gerekse de, rahatsızlık yaşayan bireyler fıtıkları zayıflatmak için bu yazıda tarifi verilen doğal reçeteyi kullanabilirler.

Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde bir topak fark ederseniz, özellikle de spesifik hareket ya da ağır bir cismi kaldırdıktan sonra, bunun nedeni bir fıtık olabilir.

Aşırı çalışma, fıtığa neden olan en yaygın sebeplerden biridir. İlgili testler yapılıp uygun tedavi süreci başlatılana kadar, bu basit ama etkili çözüm yoluna başvurabilirsiniz.

Doğal ve şifalı reçeteler

Yazının devamında, bu doğal ev reçetesini oluşturan üç bileşeninin iyileştirici özelliklerine odaklanıyoruz.

Kil

toz kil ve suyla karıştırılmış hali

Kil, dünya üzerinde yer alan en eski reçetelerden biridir. İster inanın ister inanmayın, kil, yüzyıllar boyunca iltihaplanmaları doğal olarak sakinleştirmek ve azaltmak için çeşitli koşullar altında uygulanmıştır.

Kil çok faydalıdır. Her şeyden önce, su ve toksinleri emer. Buna ek olarak, cilde, onun gözenekleri aracılığıyla bol miktarda ve çeşitli mineraller aktarır.

  • Kilin kullanımı oldukça basittir. Sadece biraz su ya da sıvı ile karıştırıp ardından direkt olarak cildinize uygulayabilirsiniz.
  • Kuruması için bir süre bekleyin ve su ile cildinizi temizleyin. Kullandığınız kili ikinci defa kullanmayın, çünkü içeriğinde ciltten emdiği toksinler bulunur.

Sirke

bir sürahi sirke

Sirke, özellikle de elmadan elde edilmiş ise, pH’ı düzenleyen, dolaşımı harekete geçiren ve iltihabı azaltan bir bileşendir. Bu nedenle, cildinize sirke sürmek, sahip olduğunuz herhangi bir yaralanma ya da rahatsızlığın iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Buna ek olarak, içeriğinde bulunan çok sayıda vitamin, mineral ve enzim de onu, diyetiniz için çok faydalı ve besin değeri yüksek bir gıda haline getirmektedir.

Lahana

bir sepet lahana

Lahana, çok sayıda sağlıklı özelliği bünyesinde barındıran, oldukça mütevazi bir sebzedir. Bu özellikler arasında anti-enflamatuvar ve analjezik olanların altını çizmek gerekir. Bunlar sayesinde, fıtıkların neden olduğu birçok rahatsızlık ve iltihabı sakinleştirmeye yardımcı olur.
  • İyileştirici gücünden faydalanmak için, besin maddelerinin çıkarılma sürecini kolaylaştırmak gerekir.
  • Yapraklarını ezebilir ya da biraz haşlayabilir, veya onların suyunu çıkarabilirsiniz. 
  • Eğer onun harici kullanımını, diyetiniz aracılığıyla tükettiğiniz lahana ile birleştirirseniz, söz konusu iyileştirici özelliklerini çoğaltabilirsiniz.

Reçetenin hazırlanması

Malzemeler

Fıtıkları zayıflatmak amacıyla hazırlayacağınız bu reçete için, aşağıda verilen bileşenlere ihtiyacınız vardır:

  • 5 yemek kaşığı kil tozu (100 g)
  • 2 yemek kaşığı sirke (30 ml)
  • 1 bardak su (200 ml)
  • 2 ya da 3 adet lahana yaprağı

Miktarlar, problemden etkilenen alanın büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Verilen tarifin oranlarını koruduğunuz sürece, miktarı arzu ettiğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Hazırlık ve uygulama

Reçeteyi hazırlamak için:

  • Kil, sirke ve suyu karıştırın. Aksi durumda kilin özelliklerinin azalmasına neden olacağı için, plastik ya da metal olmayan, cam veya seramik kap ve kaşıklar kullanın.
  • Böylelikle uygulamaya hazır, kremsi bir karışım elde edersiniz. Çok akışkan olması halinde içine biraz daha kil ekleyin. Öte yandan, çok yoğun ise, biraz daha su ekleyin.
  • Karışımı kullanacağınız zaman, lahana yapraklarını hafifçe haşlayın (birkaç saniye kaynar suya koyun).
  • Daha sonra, bu reçeteyi iltihaplı bölgenin tümüne uygulayın. Haşlanmış lahana yapraklarını da karışımı uyguladığınız bölgenin üzerine yerleştirin. Kendinizi yakmamaya dikkat edin.
  • Yarım saat boyunca ya da kil kuruyana kadar etki etmesi için bekleyin.
  • Bir iyileşme görene kadar bu tedaviyi günde iki ya da üç kez tekrarlayabilirsiniz.

Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.