Göz Altı Torbalarını Poşet Çay Kullanarak İyileştirmek

Poşet çaylar göz rahatsızlıklarını gidermeye yardımcı olduğu gibi, göz altı torbalarını ve şişliklerini de azaltmaktadır. Denemek ister misiniz?
Göz Altı Torbalarını Poşet Çay Kullanarak İyileştirmek

Tarafından yazılmıştır Raquel Lemos Rodríguez

Son Güncelleme: 25 Ağustos, 2022

Göz altı torbalarınızı veya bu bölgede bulunan şişlikleri azaltmak için poşet çay kullanabileceğini biliyor muydunuz? Göz altı torbalarını poşet çay kullanarak iyileştirmek yaygın olarak kullanılan doğal bir tedavi yöntemidir.

Birçok insanın uykusuzluk, stres ve hatta genetik nedenlerden dolayı gözlerinin altında şişlikler ve kararmalar oluşmaktadır. Fakat hiçbir insan gözlerinin altında bu tür torbalar veya kararmalar görmek istemez ve bunların doğal güzelliklerini olumsuz etkilediğine inanır.

Sizin de gözlerinizin altında bu şekilde şişlik ve kararmalar bulunuyorsa, yazımızı okumaya devam edin!

Bu yazı sayesinde göz problemleriniz için farklı poşet çaylarını nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Açıklayacağımız bu teknikler sizi ayrıca gideceğiniz toplantı ve randevularınıza daha ayık ve dikkatli bir şekilde katılmanızı da sağlayacak.

Poşet Çaylar ve Güzellik

Göze poşet çay koyan kadın
Bazı bitkiler iltihaplanma önleyici özellikleri sayesinde gözlere iyi gelmektedir.

İltihaplar için Tavus Kuşu Çiçeği Poşet Çayları

Tıpta “caesalpinia pulcherrima” olarak bilinen bu bitkiden yapılan çaylar göz hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Örneğin, gözleriniz altında uykusuzluktan kaynaklanan torbalar mevcutsa, bu bitkiden yapılmış poşet çayları kullanabilirsiniz.

Bu bitki anti-enflamatuar, yani iltihaplanma önleyici özelliği sayesinde sadece gözünüzün iyileşmesini sağlamakla kalmayıp, ayrıca karaciğer iltihabına iyi gelmekte, ateşi düşürmekte, bronşit ve astım gibi rahatsızlıkların da tedavisinde kullanılmaktadır.

  • Gözlerinizin altında bulunan torbaları veya kararmaları azatlmak için çayı normal bir şekilde hazırlayın ve gözlerinizin üzerine ılık veya soğuk poşet çayı koyun.
  • Poşeti 15 dakika boyunca gözünüzde tutun veya gözünüzün altındaki torbalar çok belirgin ise daha fazla da tutabilirsiniz.

Papatya Poşet Çayı

Papatya çayı
Papatya çayı göz rahatsızlıkları için kullanılan geleneksek bir çözümdür.

Her ne kadar papatya göz tedavisinde kullanılsa da, bazı kişilerin bu bitkiye karşı hassasiyetleri ve alerjileri olabildiğinden dolayı dikkatli kullanılması gerekmektedir.

Hassasiyetiniz veya alerjiniz olmadığından eminseniz, papatya bitkisinin faydalarından yararlanabilirsiniz.

Yine de ufak bir hatırlatma yapmamızda fayda var; poşet çayları kullanırken, gözlerinize bir şey kaçmaması için poşetlerin deliksiz olduğundan ve iyi kapatıldığından emin olunuz. Gözünüze çay girmesi durumunda, herhangi başka bir maddede olduğu gibi, enfeksiyon kapma riski ortaya çıkacaktır.

Gözleriniz için papatyanın yaraları nelerdir?

Papatya da iltihaplanma önleyici özelliğe sahiptir ve gözünüz altında bulunan torbaların ve şişkinliklerin inmesine yardımcı olur. Ayrıca dikkat gerektiren durumlarda sizi uyanık ve odaklanmış tutacaktır.

Rezene Poşet Çayı

Rezene poşet çayı kullanarak yetersiz uykudan ve sürekli bilgisayar ekranına bakmaktan yorulan gözlerinizi rahatlatabilirsiniz.

Bu poşet çaylar ayrıca aşağıdaki durumlarda da yardımınıza koşacaktır:

  • Konjunktivit (göz nezlesi): 10 dakikadan fazla olmayacak şekilde gözlerinizin üzerine uyguladığınız poşet çay, göz nezlesi nedeniyle oluşan tahrişi ve kaşıntıyı azaltacaktır. Lütfen unutmayın; bu rahatsızlık bulaşıcıdır.
  • Blepharitis (göz kapağı yangısı): Göz kapaklarının kenarında oluşan bir iltihap türüdür. Belirtiler arasında iltihap, kuruluk ve gözyaşı bulunmaktadır. Rezene çayı bu belirtileri azaltmakta ve ayrıca arpacığa da iyi gelmektedir.

Gözlerinizin Altında Bulunan Torbalar ve Kararmalar İçin Tavsiyeler

İki göze poşet çay uygulaması
Çay poşetlerini buzdolabına koyarak, gözlerinizin etrafındaki nemlenmeyi giderebilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere, poşet çaylar gözünüzün altındaki torbalar ve kararmalara iyi geldiği gibi, göz nezlesi gibi rahatsızlıklarla da savaşmaktadır. Size göz altı torbaları için son bir tüyo daha vermek istiyoruz. İlk olarak, çay yaptıktan sonra çay poşetini buzdolabına koyarak soğutmanız gerekmektedir. 

Soğuk, damarları genişleterek dolaşımı hızlandırır ve gözün etrafında bulunan sıvıların emilmesine yardımcı olur. Bunun için çay poşetlerini birkaç dakika buzdolabına koyduktan sonra her iki gözünüzün üzerine 10 dakika boyunca koyabilirsiniz.

Genel olarak gözlerinizin altında torbalar ve kararmalar mı var? Göz altındaki şişliklerden veya göz nezlesinden mi muzdaripsiniz?

O zaman bu basit çözümlerin size yardımcı olacağını umuyoruz ama her zaman dikkati elden bırakmamak gerektiğini de unutmayınız. Alerji veya hassaslık gibi durumlar söz konusu ise, özellikle papatya çayını kullanmamanızı öneririz. Ek olarak, kullanacağınız tüm çay poşetlerinin iyi bir şekilde kapatıldığından emin olunuz; böylece gözünüze yabancı maddelerin kaçmasını engelleyebilirsiniz.

Şimdi sıra sizde. Sadece 10 dakikanızı ayırarak gözlerinizi rahatlatabilir ve size sunduğumuz bu çözümleri uygulayabilirsiniz!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Castro-Muñoz, Rosario, Castro-Cepero, Viviana, & Ceroni-Stuva, Aldo. (2015). Fenología de Caesalpinia pulcherrima (L.) Sw. en un jardín botánico urbano de Lima, Perú. Ecología Aplicada14(2), 201-209. Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1726-22162015000200012&lng=es&tlng=es.
  • Fano Machín, Yey. (2016). Complicaciones de la Blefaritis. Presentación de caso. Revista Habanera de Ciencias Médicas15(1) Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1729-519X2016000100010&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Aguado, O. (2001). Un acercamiento a la medicina popular en Ubrique (1996-1997). Cultura de los cuidados, Año V, n. 10 (2. semestre 2001); pp. 46-62.
  • Rojas Mejía, Á. M. (2007). Plantas medicinales en el manejo de enfermedades oculares.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.