Kahvaltıda Kilo Vermek İçin Bu 5 Yiyeceği Tüketin!
Güne iyi bir ruh haliyle ve enerjik olarak başlamak her zaman kolay değildir. Peki ya, hem güne enerjik başlayabileceğiniz hem de kahvaltıda kilo vermek için tüketebileceğiniz besinler önerseydik?
Kahvaltıda Kilo Vermek İçin Bu 5 Yiyeceği Tüketin!
Besin açısından zengin, doyurucu gıdalarla dolu bir kahvaltı yapmak kadar basit bir şey, günün en iyi şekilde geçmesine yardımcı olabilir.
Aslında muhtemelen, kahvaltı ettikten sonra evden ayrıldığınız ve bir saat sonra midenizin guruldadığını hissettiğiniz sayısız anı hatırlıyorsunuzdur. O anlarda o kadar acıkıyorsunuz ki konsantre bile olamıyorsunuz.
Peki neden böyle olmuş olabilir?
Eğer kahvaltıda yalnızca beyaz un, peynir, paketlenmiş meyve suları ya da bunları içeren tatlılar tüketirseniz, açlık kısa sürede yavaşça içeri süzülecek ve düşmanınız haline gelecektir.
Kötü yeme alışkanlıkları sabahları ilk iş olarak atıştırmaya yol açar. Bu, normalde farkında olmadan sizi kilo almaya zorlar.
Kahvaltınıza dahil edebileceğiniz birkaç küçük ve lezzetli değişiklik önermek istiyoruz. Bugünden başlayarak kahvaltıda kilo vermek için aşağıdaki gıdalardan bazılarını dahil etmenizi öneririz.
Kesinlikle farkı göreceksiniz!
1. Avokado: en doyurucu gıdalardan biri
Günde yarım avokadoya ihtiyacınız var, ne daha çok ne de daha az. Bu, yeterli miktarda proteini ve kalbinizi koruyan sağlıklı yağ asitlerini almak için mükemmel bir miktardır.
Birçok insanın inandığının aksine, avokado size kilo aldırmaz. Daha da önemlisi, bu lezzetli meyve, kötü kolesterol seviyenizi (LDL) düşürmenize ve iyi kolesterolünüzü (HDL) yükseltmeye yardımcı olur.
Avokadoyu kahvaltı için diğer meyvelerle karıştırmaktan ya da bir dilim çavdarlı tost ekmeğinin üstüne sürmekten çekinmeyin.
Keşfedin: Avokado Çekirdeği ile Selülite Son
2. Yumurta: kalbiniz için iyi
Gıda ile ilgili her şey gibi, kilit nokta; dengeli ve ölçülü olmaktır. Yumurta bildiğiniz gibi, hem protein bakımından hem de kalori bakımından zengindir. Yine de, herhangi bir sorun yaşamadan haftada dört-beş yumurta yiyebilirsiniz.
- Kahvaltıda omlet ya da haşlanmış yumurta gibi lezzetli bir yiyecek, kilo vermenize yardımcı olur.
- Bu, ihtiyacınız olan besin maddelerini sağlarken sizi doyurur ve bu arada kalp sağlığınızı geliştirmeye yardımcı olur.
- Yumurtaların, iyi ve kötü kolesterol düzeylerini dengelemeye yardımcı olan ve aynı zamanda kolesterolünüzün arter duvarlarına yapışmasını önleyen bir tür yağ olan lesitini içerdiğini unutmayın.
3. Yulaf ezmesi: kahvaltı için mükemmel
Hem yulaf hem de yulaf ezmesi, doyurucu ve sağlıklı bir kahvaltı için mükemmel seçeneklerdir. Bunları hazırlama olanakları sonsuzdur ve hepsi birbirinden lezzetlidir.
- Yulaf ezmesi, vücut tarafından yavaşça emilen, kalori bakımından düşük ama çözünür lif bakımından yüksek olan bir besindir. Eğer her gün yemeye alışırsanız, kabızlıktan kaçınırsınız ve mükemmel bir iç dengenin tadını çıkarırsınız.
- Unutmayın, bu tahıl sizi öğle yemeği saatine kadar idare etmek için yeterli enerji sağlayan inanılmaz miktarda besin değerine sahiptir.
Yulaf ezmesini diğer lezzetli ve besleyici seçeneklerle birleştirerek tadını çıkarın. Vücudunuz size teşekkür edecek!
4. Papaya: son derece hazmettirici
Papaya yumuşaktır, damakta lezzetli ve kavun benzeri bir tat bırakır. Papaya neredeyse her zaman yiyebileceğiniz bir meyvedir. Fakat bununla birlikte, en iyi zaman, kesinlikle kahvaltıdır.
- Papaya, her şeyden daha önemlisi hazmettiricidir. İçeriğindeki enzim, papain sayesinde zaman zaman yanma sebebiyle oluşan mide rahatsızlığını hafifletir.
- Buna ek olarak, aynı zamanda, bol miktarda C vitamini, potasyum ve diyet lifi bulunan en doyurucu besinlerdendir.
- Papaya, kabızlıkla savaşmanıza, kolesterol seviyenizi düşürmenize ve kan şekerini düzenlemenize yardımcı olur.
Mükemmel bir kahvaltı yapmak isterseniz, yoğurdu yarım papaya ve bir avuç ceviz ile birleştirmeyi deneyin. İnanılmaz!
Ayrıca bakınız: Papaya, Yeşil Çay Ve Aloe Vera: Şişkinliğin Çözümü
5. Domates: sağlığınız için bir hediye
Domateslerin pek çok çeşidi vardır. Bununla birlikte, sağlığınıza özen göstermek ve kahvaltıda kilo vermek söz konusu olduğunda hepsi eşit derecede faydalıdır.
Neden kahvaltıda domates yemeyi atlıyorsunuz? Bunun güzel bir fikir olduğunu siz de biliyorsunuz.
- Domatesi küçük bir avokado, biraz yumurta ve hatta biraz zeytinyağı ile tost ekmeği üzerine serpebilirsiniz.
- Domates, erken yaşlanmayı önlemeye de yardımcı olur. Bu meyve %94 oranında su içerir ve bu sebeple de güne domatesle başlamak, çok doyurucu bir seçenektir.
- Buna ek olarak, domatese kırmızı tonunu veren antioksidan likopen de kalbinizin korunmasına yardımcı olur.
- Domatesi kabuğuyla yemeyi unutmayın. Kilo vermenize ve sindiriminizi geliştirmenize yardımcı olan lif içeriğinden ancak bu şekilde yararlanabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi doğru gıdaları bulduğunuz zaman doyurucu ve besleyici bir kahvaltının tadını çıkarmak kolaydır. Yiyeceklerin doğal özelliklerinden yararlanmak için taze ve organik ürünleri seçmeyi unutmayın.
İsterseniz, bu yiyecekleri bir fincan kahve ve biraz doğal meyve suyu ile birlikte tüketebilirsiniz.
Kendinize daha iyi bakmaya bugün başlayın!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Anderson Vázquez, Hazel Ester, Cabrera, Soralys, Lozano, Rosa, & Gónzalez Inciarte, Luisandra Coromoto. (2009). Efecto del consumo de aguacate (Persea Americana Mill) sobre el perfil lipídico en adultos con dislipidemia. Anales Venezolanos de Nutrición, 22(2), 84-89. Recuperado en 26 de julio de 2020, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0798-07522009000200005&lng=es&tlng=e.
- Ballesteros, M., Valenzuela, F., Robles, A., Artalejo, E., Aguilar, D., Andersen, C., Valdez, H., y Fernández, M. (2015). Un huevo por día mejora la inflamación en comparación con un desayuno a base de avena sin aumentar otros factores de riesgo cardiometabólico en pacientes diabéticos. Nutrientes, 7 (5), 3449–3463. https://doi.org/10.3390/nu7053449
- Ruxton, CHS, Derbyshire, E. y Gibson, S. (2010). Las propiedades nutricionales y beneficios para la salud de los huevos. Nutrition & Food Science, 40 (3), 263–279. https://doi.org/10.1108/00346651011043961
- Van Horn, L., Emidy, LA, Liu, K., Liao, Y., Ballew, C., King, J. y Stamler, J. (1988). Respuesta lipídica sérica a una dieta modificada con grasa y mejorada con avena. Medicina preventiva, 17 (3), 377–386. https://doi.org/10.1016/0091-7435(88)90012-6
- Krishna, KL; Paridhavi, M & Patel, Jagruti A. (2008). Revisión sobre las propiedades nutricionales, medicinales y farmacológicas de la papaya ( Carica papaya Linn.). Journal of Natural Products and Resources (IJNPR). http://nopr.niscair.res.in/handle/123456789/5695.