Kireçlenme İçin Tedavi Yöntemleri
Kireçlenme, en yaygın görülen hastalıklardan bir tanesidir ve eklemlerde sebep olduğu ağrı, hareket kabiliyetinizi tamamen engelleyecek kadar yoğun olabilir.
Kireçlenme, duyarlılık ve hareket kabiliyetimizi yavaşça etkileyerek eklemlerimizin normal bir şekilde çalışmasını önler.
Okumanızı tavsiye ederiz: Kireçlenmeyi Önlemek İçin Uygulayabileceğiniz 6 Fikir
Bu sebeple bizler, doğru teşhisin ardından hastalığınızın durumunu da göz önünde bulundurarak sizlere, ilk olarak durumunuzu düzeltecek doğal tedaviler eşliğinde düzenli bir tedaviye başlamanızı ve hastalığınızın beraberinde getirdiği ağrıları azaltmanızı öneriyoruz.
Kireçlenme İçin Egzersizler
Uzmanlar, osteoartrit ya da halk arasında bilinen adıyla kireçlenme hastalığına yakalananların fiziksel aktiviteleri kesinlikle bırakmamaları gerektiğini belirtiyorlar.
Tam aksine, eklemlerini çalıştıran ve kaslarını güçlendiren bu aktivitelere devam etmeleri halinde hastalıkları çok daha az acı verecektir. Bu şekilde, insanlar hastalıklarına rağmen hayatlarına normal seyrinde devam edeceklerdir.
Ayrıca okuyun: Eklem Ağrıları için 3 Jelatin Tedavisi
Yoga ve Tai Chi (Kung-fu’nun meditasyona yönelik bir biçimi) kireçlenme hastaları için tavsiye edilen egzersizlerden yalnızca birkaç tanesidir.
Bu aktiviteler yalnızca eklemleri ve kasları güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda kemikleri de güçlendirerek kemik erimesi riskini de azaltır. Bunun yanı sıra hastaların zihinlerini de sağlıklı tutarak, durumlarından kaynaklı olarak görülebilecek depresyonu da önlemiş olur.
Kireçlenme olması halinde hangi besinleri tüketmeliyim?
Kireçlenme hastalığına yakalanan herkes kendilerini rahatlatan ve hastalığın sebep olduğu ağrıları azaltmaya yardımcı olabilecek besinleri tüketmeye çalışmalıdır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, aşağıda tavsiye edilen besinleri de tüketerek fiziksel olarak aktif olmaya devam etmelidirler. Bu besinler:
- Balık yağı: İltihaplanmaya karşı oldukça etkilidir. Küçük hap şeklinde bulabileceğiniz bu besinin, sabah ve akşam birer tane olmak üzere günde iki kere alınması tavsiye edilir. Doktorların yazdığı ilaçlardan ziyade bu ürünü deneyenlerin çoğu bu süreçte daha başarılı oluyor.
- Omega-3 yağ asidi: İltihaplanma karşıtı muhteşem besinlerdir. Kalbe de iyi gelerek yağın kandan atılmasını sağlarlar. Bu sebeple kolesterolü ve trigliseridi yüksek olanlar ile kalp ve damar hastalarına önerilir. Bu yağ asidi, ton balığı, somon balığı ve sardalya gibi ürünlerden karşılanabilir.
- Gamma – Linoleik asit: Hodon yağı ve kırmızı kuş üzümü tohumlarında bulunur. Kireçlenmenin sebep olduğu sertliği ve iltihaplanmayı azaltır.
- Baharatlar: Zerdeçal ve zencefil iltihaplanmaya karşı oldukça etkilidirler ve en az doktor reçetelerindeki ilaçlar kadar fayda sağlarlar. Bağışıklık sistemini güçlendirirler. Bu ürünleri aşırı şekilde tüketmemeye dikkat etmelisiniz; aksi takdirde sindirim problemleri yaşayabilirsiniz.
Son olarak en önemli ipuçlarını yine hareket üzerine veriyoruz. Hareket ederek, yıllar geçtikçe çeviklik ve esneklik özelliklerinizle yaşam kalitenizi arttırırsınız.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Osteoarthritis (OA): Joint Disorders at Merck Manual of Diagnosis and Therapy Professional Edition
- Glyn-Jones S, Palmer AJ, Agricola R, Price AJ, Vincent TL, Weinans H, Carr AJ (July 2015). “Osteoarthritis”. Lancet. 386 (9991): 376–87.
- Arden N, Blanco F, Cooper C, Guermazi A, Hayashi D, Hunter D, Javaid MK, Rannou F, Roemer FW, Reginster JY (2015). Atlas of Osteoarthritis. Springer. p. 21.