Patlıcan Pane Nasıl Yapılır?
Patlıcan ile yapılabilecek bir çok yemek vardır. Eğer siz de patlıcanı çok seviyorsanız, bu patlıcan pane tarifi tam size göre. Arkadaşlarınız ve aileniz bu tadı çok sevecek!
Patlıcan, çoğu mutfakta kullanılabilen bir meyvedir. Pek çok kültürde de gerçekten çok sevilir. En iyi yanı ise, kızartmak, sote etmek, kızartmak veya pişirmek gibi farklı seçeneklere sahip olması olabilir.
Patlıcan, cilt pigmentini geliştirmeye yardımcı olan birden fazla flavonoid içerir ve ayrıca antioksidan özelliklere de sahiptir. Bu yüzden beslenme uzmanları, dejeneratif kardiyovasküler hastalıkları önlemek ve hatta kansere çare olması açısından patlıcan yemeyi tavsiye etmektedir.
Patlıcanın istediğiniz şekilde hazırlanmasının, sağlığınız için güvenli bir liman olmasının nedeni budur. Lezzetini zenginleştirecek farklı püf noktaları da deneyebilirsiniz. Buna ek olarak, bu meyvenin tadını çıkarmak için sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
Pane pişirme tekniğine gelecek olursak, yağda, tere yağında ya da domuz yağında kızartmadan önce sebzeleri, etleri, tavukları veya balıkları ekmek kırıntıları ile kaplamaktan ibarettir. Ancak, pane için illa da ekmek kullanmak zorunda değilsiniz. Çoğu pane tarifi, genellikle bu bileşenle yapıldığını biliyoruz, ancak buğday unu veya mısır unu da kullanabilirsiniz.
Bu tekniği kullanırken patlıcanlarınızın gerçekten lezzetli olacağını size garanti ediyoruz. Zaten bir kere deneyerekten ne kaybedersiniz ki? Bugün bu patlıcanlı pane tarifi nasıl yapılır size göstereceğiz.
Patlıcan Pane Nasıl Yapılır?
Patlıcan pane vejetaryenler için mükemmel bir tariftir.
Ancak, unutmayın ki, patlıcanları iyi hazırlamıyorsanız, yenmesi zor olacaktır. Bu yüzden onları daha yumuşak bir hale getirecek bir numara paylaşacağız ki böylece yenmesi daha keyifli bir hal alsın.
Tamamen vejetaryen ya da vegan bir yemek için arıyorsanız, bu sizin için mükemmel bir tariftir. Bu tarifi pirinç, kinoa veya makarna gibi istediğiniz garnitür ile de birleştirebilirsiniz. Eğer ikincisine karar verirseniz, patlıcan dilimler yerine parçalar halinde kesmeniz ve istediğiniz sosu eklemeniz gerekir.
Malzemeler
- 2 büyük patlıcan
- 1 bardak ekmek kırıntısı (150 g)
- 2 yemek kaşığı tuz (30 g)
- 1 çorba kaşığı biber (15 g)
- yarım yemek kaşığı maydanoz tozu (8 g)
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke (30 ml)
- ¼ zeytinyağı (40 ml)
- 1,5 bardak su (300 ml)
Hazırlanışı
Birçok insan kendine özgü tadı nedeniyle patlıcan yemeyi sevmez. Bununla birlikte, her şey onu nasıl yaptığınıza ve hangi malzemeleri kullandığınıza bağlıdır. Bu tarifte harika bir patlıcanlı pane nasıl hazırlanır size anlatacağız:
- Öncelikle, patlıcanı bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Daha sonra, büyük bir kaba suyu dökün ve bir çorba kaşığı tuz ekleyin. Patlıcan dilimlerini suya yerleştirin ve biraz yumuşatın. Bu aynı zamanda patlıcanların çok fazla yağ çekmemesini sağlar;
- Daha sonra, ayrı bir kapta balzamik sirke, tuzun kalan kısmı, biber ve maydanoz ile bir karışım yapın.
- Patlıcan dilimleri biraz yumuşadıktan sonra, onları hazırladığınız karışıma yerleştirin ve 15 dakika boyunca marine edin.
- Daha sonra, ekmek kırıntılarını ayrı bir tabağın üzerine yayın ve patlıcanları iyice her tarafına yedirin.
- Son olarak, patlıcanları biraz zeytinyağı ile kızartın. Patlıcan dilimleri, hazırlık safhasında önce suda bekletildikleri için, yağ çekmeleri konusunda endişelenmeyin.
- Seçtiğiniz garnitür ile lezzetli patlıcan paneniz afiyet olsun.
Ek ipuçları
- Patlıcan dilimlerinin gevrek bir dokuya sahip olmasını istiyorsanız, parçaları dilimlemeden ve kızartmadan en az 30 dakika önce dondurmalısınız.
- Zeytinyağı kullanmak istemiyorsanız, Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Bu onlara daha tatlı bir lezzet verecektir.
- Balzamik sirke kullanmanız gerekmiyor. Yiyeceklere nefis bir asidik tat verse de, Worcestershire sosu veya soya sosu kullanabilirsiniz.
- Kızarmış yiyecekleri sevmeyen insanlar için, bu patlıcanları fırında da yapabilirsiniz. Bu, tarifi daha da sağlıklı bir hale getirecektir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
- Rotino, G. L., Sala, T., & Toppino, L. (2014). Eggplant. In Alien Gene Transfer in Crop Plants, Volume 2: Achievements and Impacts. https://doi.org/10.1007/978-1-4614-9572-7
- Ullio, L. (2003). Eggplant growing. NSW Agriculture.