Sağlıklı Saçların Sırrı: Güzel ve Parlak Saçlar İçin İpuçları

Eğer saçlarınız ince ve zayıfsa, saçınızın su dengesini sağlamak ve güçlendirmek için Hindistan cevizi yağı kullanın ve beslenmenize daha fazla protein ekleyin.
Sağlıklı Saçların Sırrı: Güzel ve Parlak Saçlar İçin İpuçları

Son Güncelleme: 30 Mart, 2022

Sağlıklı saçların sırrı, doğal bitkisel yağları kullanarak uyguladığımız doğal saç bakım yöntemleridir. Böylece saçlarınız doğal parlaklığına kavuşabilir.

Saçlarımız her gün zayıflamasına ve hasar görmesine sebep olan faktörlere maruz kalmaktadır. Bunun sonucunda daha kötü gözükmektedir.

Problemler ilk oluşmaya başladığında, kafa derisinde kaşıntı ve kepek ortaya çıkabilir. Genellikle saçınız donuk ve ince görünecek.

Şansınıza, bu problemlerin hepsi kolayca çözülebilir ve yumuşacık, güzel ve sağlıklı saçlarınıza geri kavuşabilirsiniz!

Sağlıklı saçların ilk kuralı sağlıklı bir saç derisidir. Saç derimiz sağlıklı olduğunda saçımızı harika göstermek daha kolaydır.

Bugünkü yazımızda, sağlıklı saçların sırrı ve ipuçlarını paylaşacağız.

Sağlıklı Saçların Sırrı

Kuru saç derisi

Problem kuru bir saç derisi olduğunda genellikle kaşıntı ve kepeğe maruz kalırız. Kimse pul pul dökülen saç derisinin görüntüsünü sevmez. Bu problemi göz ardı etmek ise durumu daha kötü bir hale getirecektir.

Çözüm?

  • 10 damla saf lavanta yağını birazcık badem veya jojoba yağı ile karıştırın. Saç derisine dairesel hareketlerle 5 dakika boyunca hafifçe masaj yapın.
  • Hassas bir saç derisine sahipseniz, sadece jojoba yağı kullanarak duştan önce 5 dakika boyunca hafifçe masaj yapın.
  • Bunlara ek olarak, balık ve sebzelerde bulabileceğiniz omega-3 yağ asidi alımını arttırmalısınız.

Normal saç

sağlıklı saçların sırrı ve ipuçları

Normal veya kalın saçlar genellikle diğer saç türlerine göre daha az problem oluşturur. Yine de düzenli olarak güçlendirici bir bakım uygulamak fena fikir değildir.

Normal saça nasıl bakarım?

  • Saçınızı şampuanladıktan sonra 1 yemek kaşığı zeytin yağını alın ve bütün saç derisi ile saçınıza kökten uca kadar uygulayın. Ardından saçınızı bir bone ile sarın. 10-15 dakika kadar bekletin, daha sonra bolca su ile durulayıp normalde kullandığınız saç kremini uygulayın.

İnce saç

kırık saç

Genelde saçınız kalınlığını ve gücünü kaybettiğinde, ince saçlar dökülmeye daha da yatkın olur. 

Bu problemin sebebi, düzensiz veya zayıf beslenme, vitamin eksikliği, yanlış saç bakımı veya bazı endokrin bozukluklar olabilir.

Çözüm?

  • ½ bardak suyu ısıtıp içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi dökün. Suda çözdükten sonra sirkeyi saç derisine yumuşak hareketlerle uygulayın. Saçınızı plastik bir bone ile sarın ve 30-40 dakika boyunca bekletin. Elma sirkesi saç derinizin pH dengesinin yerine gelmesini sağlayacaktır.

Kırılgan saçlar

Kırılgan saçlar düzensiz veya zayıf beslenme, vitamin eksikliği, güneşe maruz kalma, saç düzleştirici, maşa veya saç kurutma makinesi kullanma ya da yanlış bakım yüzünden olabilir.

Saçınız kırılgan olduğu zaman hem daha yavaş uzar hem de dökülmeye daha müsait bir hale gelir.

Çözüm?

  • Kırılgan saçı güçlendirmek için az bir miktar Hindistan cevizi yağı ile saç derisine masaj yapın ve 5-10 dakika boyunca bekletin. Bu esnada saçınızı bone ile sarmalısınız ve durulamadan önce önerilen zaman kadar beklemelisiniz.
  • Şu yiyeceklere beslenmenizde daha fazla yer verin: yağsız et, balık, az yağlı peynir, yumurta beyazı, ıspanak, soya, portakal, çilek…

Kepek

sağlıklı saçların sırrı

Kepek fazla miktarda bakteri nedeniyle ölü hücrelerin saç derisinde birikmesiyle oluşur. Yağlı veya kuru fark etmez, bütün saç derisi tiplerinde görülebilir.

Çözüm?

  • 10 damla çay ağacı, okaliptüs veya bergamot yağını bir miktar jojoba veya badem yağı ile karıştırın, daha sonra saç derisine yumuşak dairesel hareketlerle duştan önce masaj yapın.
  • Eğer durulanmayan bir bakım istiyorsanız, bir miktar cadı fındığı yağını, biraz suyla karıştırın, saçınızı şampuanlayıp kremledikten sonra bu karışımı saç derinize uygulayın.
  • En iyi sonuçları almak için, beslenme düzeninize çinko bakımından yüksek yiyecekleri dahil etmeyi ihmal etmeyin. Bunlardan bazıları istiridye, yengeç, yağsız et, ıstakoz, fıstık ezmesi, kabak çekirdeği ve somondur.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.