Sunkissed Makeup: Trend Olan Makyaj Tekniği

"Sunkissed" efektli makyaj ile plaja veya solaryuma gitmeden bronzlaşmış bir cilt mümkün. Nasıl uygulanacağını öğrenin.
Sunkissed Makeup: Trend Olan Makyaj Tekniği

Tarafından yazılmıştır Luz Marina Carpio Hernández

Son Güncelleme: 30 Temmuz, 2023

Plaja veya solaryuma gitmeden bronz bir görünüm mü istiyorsunuz? Sunkissed makyaj tekniği ile bu etki mümkündür. Türkçe’ye “güneşin öptüğü” olarak tercüme edilen ve doğal bir bronzluğu simüle eden kozmetiklerin uygulanmasına atıfta bulunan şeydir.

Bu yöntem, uygulanması basit olduğundan ve özelliklerin neredeyse çıplak tende taze tonlarla vurgulanmasına izin verdiği için sosyal ağlar aracılığıyla popülerlik kazanmıştır. Amaç, kendinizi UV ışınlarının risklerine maruz bırakmadan güneşleniyormuş gibi görünmenizi sağlamaktır.

“Güneş öpücüğü görünümü” olarak da bilinir ve bronzlaştırıcı ve allık gibi ürünlerin yanı sıra hafif fondötenler, aydınlatıcılar ve bakırımsı tonlar içerir. Nasıl elde edilir?

Sunkissed etkisi: Bu makyaj tekniği nedir?

Güzellik dünyasında “güneşten öpülmek”, makyajla hafifçe “güneşin değdiği” bir cilt sergilemektir. Bunu yapmak için bronzlaşmanız, aydınlatmanız ve hatta bronzlaşmayı simüle eden küçük noktalar çizmeniz gerekir.

Aslında bu, ana avantajlarından biridir, çünkü güneşle biraz “bronzlaşma” görünümü daha çekici hale getirmeye yardımcı olur, ancak radyasyonun zararlı etkisini almazsınız. More Dermatology dergisinin ayrıntılarıyla açıkladığı gibi, “Bronzlaşma, yaşlanmaya ve cilt kanserine giden bir yoldur.” Bu nedenle, bundan kaçınmak en iyisidir.

Neyse ki, artık cildinize UV radyasyonuna maruz kalmadan yazlık bir ton vermenizi sağlayan çok çeşitli kozmetik ve makyaj teknikleri var. Sunkissed etkisi hakkında size daha fazla bilgi vereceğiz.

Bu makaleyi de okumaktan keyif alacağınızı düşünüyoruz: Her Gece Makyajınızı Çıkarmak İçin 10 Sebep

Bronzlaşmış görünümlü makyaj uygulamak için eksiksiz bir rehber

Bu etkiyi uygulamak için ana önerilerden biri, ürünleri harmanlamak ve daha iyi örtücülük elde etmek için doğru fırçaları kullanmaktır. Parmaklarınızı veya yanlış fırçaları kullanırsanız, bitiş mükemmel olmaz ve makyajı boşa harcamış olursunuz. Nasıl yapılır? Not alın!

1. Cildinizi hazırlayın

Cilt temizlenmiş olduğu sürece herhangi bir makyaj tekniğinin sonucu optimaldir. Cildi ahenkli tutmak için en az 15 günde bir eksfoliyatörler ve nemlendiriciler içeren derin bir cilt bakımı rutini belirleyin. Günlük kullanım için misel sular veya nötr sabunlar uygundur.

Pigmentlere geçmeden önce, bir akşam etkinliğine hazırlanıyor olsanız bile geniş spektrumlu güneş koruyucu uygulayın. Sadece yüz cildini güzelleştiren, besleyen ve tedavi eden değil, aynı zamanda güneş koruyucu içeren kozmetikleri bile seçebilirsiniz. İyi bir seçenek, makyajı etkilemeyen SPF’li mineral tozlardır.

2. Baz uygulanması

Ağır fondötenler yerine BB krem çok daha iyi bir seçenek. Cildinize benzer tonlarda bulabilseniz de bazı formüller ‘sihir’lidir. Yani belirli bir renkte gelirler, ancak karıştırıldıklarında teninizle bütünleşirler.

Bu balsamların bileşimi , kusurlarınızı kamufle etmeye ve parlaklığı artırmaya yardımcı olur. Hafiflikleri nedeniyle fark edilmezler bile. Fondöten tercih edecekseniz kapatıcılığı yüksek olmayanları tercih edin.

3. Düzeltme

Aydınlatan bir renk düzeltici ile koyu halkaları etkisiz hale getirin; aşırı pigmentli görünmemek için maddeyi dozlayın. Bir öneri, bir fırça veya süngerle soldurmadan önce noktalama yapmak ve 1-2 dakika beklemektir. Bu kozmetik, gözün alt kısmına ve elmacık kemiklerinin üst kısmına gider.

4. Gerçek bir bronzluk için makyaj teknikleri

İlk olarak, hafif bir bronzlaştırıcı tabakası uygulayın ve ardından vurgulamak için ikinci bir parti uygulayın. Herhangi bir pürüz bırakmamak için çok iyi karıştırmaya dikkat edin. Bu öğe ile aşağıdaki alanları oluşturursunuz:

  • Burun,
  • Çene,
  • Elmacık kemikleri,
  • Alnın kenarları.

Şeftali veya pembe aralığındaki allık, yanaklarda ve burunda ince bir güneş kızarıklığını işaretler. Yoğunluğunu artırabilirsiniz. Prosedür, yatay bir çizgiyi işaretlemek ve her zaman yukarı yönde bir fırça ile seyreltmektir.

Koyu ciltler, çok açık olmayan allıkları tercih eder.

5. Aydınlatma

Aydınlatıcıların rolü ışığı yansıtmak, kırışıklıkları bulanıklaştırmak ve yüzü aydınlatmaktır. Bu ürünün sunkissed tekniğinde elmacık kemiklerinin üst kısmında, kaş kemiğinde, gözyaşı oluğunda ve burnun ucunda parıldayan vuruşlar oluşturarak yaptığı tam da budur.

6. Makyajı Sabitlemek

Gevşek pudra ile kapatmak mümkün olsa da, bu tür makyaj, sabitleyici sprey ile kapatmanın avantajlarından yararlanır. Yüzünüze püskürtün veya bir süngerle silin; bu, bitişin daha uzun süre dayanmasını sağlar.

7. Gözler ve dudaklar

Bakır renkli gölgeler, kahverengi göz kalemi ile birlikte görünümü tamamlar; kirpikleri kaldırmak için elbette maskarayı da ihmal etmemelisiniz. Dudaklara gelince, ten rengi veya pembe, bir parlatıcıyla birleştiğinde sulu görünmelerine ve çekiciliği artırmalarına yardımcı olur.

Bu makaleyi beğendiniz mi? Bunları da okumak isteyebilirsiniz: Daha İnce Bir Yüz İçin 5 Makyaj Hilesi

8. Çiller: gizli dokunuş

Son olarak, kahverengi bir kaş kalemi kullanın ve güneşte zaman geçirdiğinizde oluştukları gibi çok az çil çizin. Bu güneş öpücüğü stilinin gizli dokunuşudur.

“Güneş öpücüğü” ve onun “temiz görünüm”e selamı

Sunkissed makyaj tekniğinin temiz görünümle yakın bir ilişkisi vardır. Bu bronz makyaj tekniği, diğer makyaj türlerinin aşırılıkları olmadan şıklığı aradığı için temiz görünümle yakından ilişkilidir. Benzer şekilde, temiz görünümlü makyaj, ekstra olarak ince bir göz kalemi, dudaklarda parlatıcı ve kirpiklere hacim vermek için rimel içerir.

Bu durumda esas olan yüzü konturlamak ve renklendirmektir. Güneşin neden olduğu parlaklığın en belirgin olduğu cilt bölgelerine odaklanmayı unutmayın.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.