Televizyonunuzu Temizlemenin Kolay Yolları

Televizyonunuzu temizleyecekseniz kullandığınız materyallerin televizyon ekranına zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız.
Televizyonunuzu Temizlemenin Kolay Yolları

Tarafından yazılmıştır Paula Heidemeyer

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Tam güzel bir film izliyorken ekrandaki lekeler ve izler gözünüze takılıyor. Filme odaklanmaya çalışırken şimdi de burnunuzun ucundaki toza takılıp kalıyorsunuz. Televizyonunuzu temizlemenin bir yolunu bulana dek filmin tadını çıkarmak mümkün olmuyor.

Televizyonunuzu ve diğer bilgisayar ekranlarını temizlemek bazen can sıkıcı ve zorlu olabilir. Fakat belki de bu işi ekrana zarar vermeden kolay ve güvenli bir şekilde nasıl yapacağımızı bilmiyoruzdur.

Televizyon ya da bilgisayarınız açıkken onları temizlediğinizde ekrandaki kalıntıları fark etmeniz pek de kolay olmayabilir. Tozun birikmesini önlemek için ekranlarınızı haftada bir temizlemeniz oldukça önemlidir. Bu sayede ekranlarınız çok kirlenmeyecek ve dolayısıyla agresif temizlik malzemeleri kullanmak zorunda kalmayacaksınız.

Televizyonunuzu Temizlemenin Yolları

televizyon izleyen kadın

Televizyonunuzu temizlemek için kullanabileceğiniz bazı yöntemler şunlardır:

Televizyonunuzu Temizlemenin Kolay Yolları: Kuru Yöntem

  • Güvenliğiniz her şeyden önce gelir: temizlikten önce cihazın fişini çekin.
  • Cihazınızın bakım kılavuzu varsa hangi materyallerle uğraştığınızı anlamak ve hangi temizlik malzemelerini kullanacağınızı öğrenmek için bu kılavuzu dikkatlice okuyun.
  • Temiz mikrofiber bezler tozları çok iyi topladıkları için cam temizliğinde tercih edilen malzemelerdir. Dahası, mikrofiber bezler temizlerken iz de bırakmazlar. Çoğu şirket televizyon paketlerine bu bezlerden de eklerler.
  • Kağıt ya da normal bez kullanmaktan kaçının. Bu materyaller serttir ve plazma, LED ya da LCD televizyonları kolaylıkla çizebilirler.

Televizyonunuzu Temizlemenin Kolay Yolları: Islak Yöntem

  • Cam ekranlı eski bir televizyonunuz varsa, cam temizleyicisine batırdığınız mikrofiber bir bezle televizyonunuzu kolaylıkla silebilirsiniz.
  • Ekranlara sprey sıkmayın. Bunun yerine öncelikle kuru bir bezle silin. Bu işin ideali ekranı kuru materyallerle silmektir. Çok gerekmedikçe ekranınızı ıslak ürünlerle silmeyin.
  • Modern televizyonları temizlemek için genellikle saf su önerilir. Alkol ya da diğer aşındırıcı maddeler içeren kimyasal ürünleri kullanmayın. Bu ürünler siz fark etmeden ekranınızı çizebilir.
  • Mutfakta televizyonunuz varsa bu televizyonunuzun ekranı muhtemelen buhar, koku ve yağlar yüzünden daha kirlidir. Böylesi zor bölgelerde, mikrofiber beze biraz sirke püskürtün ve ekranınızı bu bezle silin.
  • Televizyonunuzu temizlerken ekrana çok bastırmayın. Yüzeyi dikkatlice temizleyin, bu yüzeyler eski cam yüzeylere göre çok daha hassas materyallerden elde edilirler.
  • Ekran kuruyana dek yumuşak, yatay hareketlerle temizleyin.
  • Son olarak, ekran dışındaki alanların da temiz olduğundan emin olun. Biraz silmek yeterli olacaktır. Ekran silmek için kullandığınız bezleri bir kenara ayırın ve sadece bu amaç için kullanın.

Televizyonunuzu Dikkatlice Temizleyin

televizyonunuzu temizlemenin

Televizyonlar son yıllarda çok değişti ve gelişen teknoloji sayesinde yüksek kaliteli ekranlara kavuştuk. Bu sebepten ötürü, filmleri ve dizileri yüksek çözünürlüklü ve inanılmaz detayları yakalayabilecek şekilde seyrediyoruz. Bu ekranlar LED, LCD ve plazmadan farklı materyallerden elde ediliyor. Eski tüplü televizyonlar yok oldu ve artık yeni televizyonların temel malzemesi cam değil.

Günümüzde kullanılan ekranlar oldukça kırılgan ve farklı bir bakım gerektiriyorlar. Ayrıca çoğu dijital oldukları için sık sık temizlenmeleri gerekiyor. Bu sebepten ötürü, televizyonunuzun görüntü kalitesini artırmak için yukarıda paylaştığımız televizyonunuzu temizlemenin kolay yollarına dair ipuçlarına başvurmanızı öneriyoruz.

Son olarak, bu önerileri tablet, telefon, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarınızda da uygulamaktan çekinmeyin…


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.