Trombosit Sayınızı Artırmak İçin Aloe Tedavisi
Trombosit sayınız düşük ise, bu sayıyı yükseltmek her zaman kolay değildir. Bununla birlikte, aloe gibi bazı yiyecekler yardımcı olabilir. Aloe bitkisi o kadar çok şaşırtıcı tıbbi özelliğe sahiptir ki her zaman evinizde bulundurmalısınız.
Bu makalemizde, trombosit sayısının yüksek olmasının neden önemli olduğunu ve bunu elde etmek için aloe vera’yı nasıl kullanabileceğinizi öğrenin. Bu tedaviyi ve sağlığınızı iyileştirebilecek bazı yiyecekleri de sizinle paylaşacağız.
Sağlıklı Trombosit Sayısı
Trombositler kanın pıhtılaşması için gereklidir. Trombosit sayınız çok düşük olduğunda, trombositopeni olarak bilinen bir durum gelişir ve bir yaralanma nedeniyle hem iç hem de dış kanama riski artar. Eğer sayınız biraz düşük, ancak yine de güvenli aralık dahilindeyse, bugünkü makalede paylaşacağımız gibi bir tedaviyi denemek için en iyi zamandır.
Bu tür tedavilerin önleme açısından için iyi olduğunu ve sadece orta seviyede düşük trombosit sayısını artırdığını vurgulamalıyız. Doğal olsa bile, sayınız normalin altındaysa, başka bir rahatsızlıktan muzdaripseniz veya ilaç kullanıyorsanız, tıbbi gözetim olmaksızın herhangi bir tedavi önermiyoruz.
Aloe Vera, Portakal ve Bal Tedavisi
Bu tedavi, üç mükemmel bileşenin tıbbi özelliklerini birleştirir:
- Aloe vera: Aloe vera, hem dahilen hem de haricen neredeyse her şeyi tedavi etmek için kullanılabilir. Bu bitkinin yapraklarından çıkan meyve suyu, trombosit sayınızı yükseltmek ve aynı zamanda kan dolaşımınızı temizlemek için çok faydalıdır.
- Portakal: Portakal suyu, diğer narenciye meyvelerinin suyu gibi, C vitamini açısından da oldukça zengindir. Bu, trombosit üretiminizi artırmanıza yardımcı olur. Fakat bu, ilave şeker ve başka içerikler olmadan, tamamen doğal meyve suyu olmalıdır.
- Bal: Bal, her gün tüketmeniz gereken doğal bir antibiyotiktir. Bu durumda, trombosit ve kırmızı hücre üretiminizi artırır. Her zaman saf, organik bal seçmelisiniz.
Malzemeler
- ½ bardak aloe vera suyu (100 ml)
- 1 su bardağı doğal portakal suyu (200 ml)
- 1 çorba kaşığı saf bal (20 g)
Hazırlanış
Bitki varsa, evde kendi aloe vera suyunuzu yapabilirsiniz.
- Yapraklardan birinin içini açın, acı sarımsı jeli kazıyın ve portakal suyuyla birlikte karıştırıcıya ekleyin. Ayrıca mağazadan alınan aloe jeli veya meyve suyu da kullanabilirsiniz, ancak herhangi bir ilave bileşen olmadan %100 saf olduğundan emin olun.
- Aloe Vera jeli ve portakal suyunu püre haline getirin, ardından balla tatlandırın.
Nasıl tüketmelisiniz?
- Trombosit sayınızı doğal olarak artırmak için sabahları kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına bu karışımı tüketmenizi öneririz.
- En az üç hafta boyunca tedaviye devam edin.
- İdeal olarak, yüksek trombosit sayısını korumak için bu işlemi yılda birkaç kez tekrarlamanız gerekir.
- Ayrıca düzenli tıbbi kontroller yaptırmalısınız.
Tedavinin etkilerini arttırmak için, işlenmiş et ve sosis, süt ürünleri ve alkol tüketimini azaltmanızı veya bu ürünlerden kaçınmanızı öneririz. Organik yiyecekleri tüketmek her zaman tercih edilir. Son olarak, aspirin alırken dikkatli olun.
Trombosit Sayınızı Artırmanın Diğer Yolları
Yukarıda belirtilen tedaviye ek olarak, daha hızlı sonuç almak için diyetinize bazı yiyecekler de ekleyebilirsiniz:
- Papaya yaprağı: Papaya ağacının yaprakları trombosit sayınızı yükseltmek için mükemmeldir. Acı lezzetini maskelemek için bu yaprağın bir parçasını karıştırarak balla tatlandırabilirsiniz.
- Yeşil sebzeler: Yeşil sebzeler, kan pıhtılaşmasını artıran K vitamini bakımından çok zengindir. Roka, brokoli, pazı yaprağı, ıspanak ve daha pek çok şey tükettiğinizde trombosit sayınız avantajlardan yararlanır.
- Hindistan Cevizi Suyu: Taze Hindistan cevizinin içinde bulunan sıvı mükemmel hidrasyon sağlar, bol miktarda mineral içerir ve sağlığınız için çok iyidir.
- Sarımsak: Çiğ sarımsak, trombosit sayınızı artırmak ve genel olarak kan dolaşımını temizlemek için ideal bir başka tıbbi gıdadır. Sindiriminizi geliştirmek ve besin emilimini arttırmak için bir çorba veya sebze suyuyla karıştırabilirsiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Hu, Y., Xu, J., & Hu, Q. (2003). Evaluation of Antioxidant Potential of Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) Extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 51(26), 7788–7791. https://doi.org/10.1021/jf034255i
- Dat, A. D., Poon, F., Pham, K. B. T., & Doust, J. (2014). Aloe vera for treating acute and chronic wounds. Sao Paulo Medical Journal, 132(6), 382. https://doi.org/10.1590/1516-3180.20141326T1